Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Nie odpala 2.0 TS

iRudyi
    Gość

Domyślnie Nie odpala 2.0 TS

Witam mam taki problem. zrobiłem remont silnika w alfie 166 2.0 ts Panewki, rozrząd oprócz wariatora. klekotał jak diesel. po remoncie jeździłem ostrożnie ostatnio, przegoniłem ją do 180km/h i było wszystko ok. po dojechaniu do skrzyżowania obroty mi falowały, po czym zgasła. gdy ją odpaliłem dławiła sie na wolnych obrotach, po przegazowaniu gdy weszła na wysokie obroty chodziła normalnie po czym gdy dojechałem do kolegi i stanąłem przed jego domem samochód zgasł.
    gdy odpaliłem było to samo. na wolnych obrotach dławienie, na wysokich równa praca. dojechałem do domu samochód postał przez noc. gdy rano go chciałem odpalić przegazowanie nic nie dało odpalał dławił sie i gasł zaczął strzelać w kolektor ssący, aż mi się ten kolektor rozpołowił. zdjąłem go złożyłem i założyłem po czym samochód już nawet nie puści dymka można kręcić i nic...
    jakieś rady od czego zacząć? remont wyniósł mnie 3000 zł plus moja robota i znowu koszty... Pomocy
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 18-05-2013 o 10:58 Powód: kropki, przecinki

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Od czego zacząć?
    OD INTERPUNKCJI!!!

Jakie błędy komputer pokazuje???

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Może rozrząd przeskoczył? 2.0 TS to dość skomplikowany silnik i nie poradzi z nim sobie jakiś mechanik na dotacji z UE , który się rok temu przebranżowił z rolnika na mechanika w urzędzie pracy.Te silniki powinny obsługiwać osoby obcykane w AR a ni eprzypadkowe kaziki- wiem to z wlasnego doświadczenia. Pierwsza rzecz to tak jak marek pisze- podłącz autko pod kompa. Jak masz laptopa to kup lub zalatw sobie kabel na allegro i zczytaj błędy. Bez tego to ciężko będzie coś poradzić
    [C

iRudyi
    Gość

Domyślnie

Ok dzięki. A co do złożenia TS-a to też sam robiłem cały remont silnika panewki rozrząd i bylo wszystko ok łatwo jest zrobić jak sie wie co to zrobie jak mówicie podłącze do kompa i zobaczymy tylko chciałem wiedzieć czy jak sie rozleci wariator to może sie tak stać jak mi bo mój strasznie klekotał jak stary diesel