Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Denerwująco stukająca szyba..

kubus_stunt
    Gość

Domyślnie Denerwująco stukająca szyba..

Hej , mam pytanie. podczas jazdy na lekkich wybojach , gdy szyba lewa lub prawa są troszkę odsunięte , ale więcej niż połowa wysokości, wydaje strasznie denerwujący dźwięk ( stuki , puki ). I tutaj sedno, Czy regulacja szyb na prowadnicach da jakiś rezultat ?? bądź jakiś inny sprawdzony trik

- - - Updated - - -

i jeszcze jedno pytanie z mojej strony, jak była na Wymianie oleju mechanik zalał ją olejem 10W40 , i moje pytanie Czy nie będzie się nic działo?

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

szyba będzie stukała, bo jest luz między częściami mocowania szyby i prowadnicami, u mnie też to się dzieje, ale nie otwieram okna 'do połowy', bo jest klima
    myślałem jak temu zaradzić i kiedy rozbierałem drzwi do lakierowania, to oglądałem te prowadzenia mocowane do szyby - nic nie znalazłem i chyba wymiana na nowe by pomogła

verdebiancorosso

kubus_stunt
    Gość

Domyślnie

Tez jest klima ale czasem wole się wieczorem przejechać z uchylona szyba a cała ta magiczna chwile psuje to pieprzone sztukanie:/

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

otwórz okno do końca to nie będzie stukać
    Born to be wild.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    otwórz okno do końca to nie będzie stukać
    Mam to samo od strony kierowcy. Na dołkach stuka ak jakby się obijała wewnątrz drzwi o coś ;/ u mnie to występuje tylko jak jest opuszczona na maxa... Czasami mnie to wkurza!!
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

i jeszcze jedno pytanie z mojej strony, jak była na Wymianie oleju mechanik zalał ją olejem 10W40 , i moje pytanie Czy nie będzie się nic działo?[/QUOTE]

Hmm też mnie to ciekawi, niemiec lal 10w60 poprzedni właściciel zalał już castrol edge 10w40 pół syntetyk no i ja przy wymianie też już zalałem castrola.... W sumie nic się narazie nie dzieje, ale pytanie takie czy mogę wrócić do 10w60 przy następnej wymianie? niemiec lał podobno selenie syntetyk

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

JTS to bardzo wrażliwy silnik, więc dziwi fakt, że ktoś wcześniej zalał jakiś półsyntetyk. Moim zdaniem do tego i nie tylko tego silnika trzeba lać pełny syntetyk (Selenia, Motul, Millers). Czy zmiana z 10w40 półsyntetyk na 10w60 syntetyk przyniesie jakieś skutki uboczne? Nie wiem wydaje mi się, że już zalanie wcześniej Castrolem mogło zrobić spustoszenie zrób płukanie silnika i zalej 10w60 porządnej firmy.
    Born to be wild.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

Oby tylko nic się nie stało... narazie będę jeździł na tym (poprostu wymienię olej wcześniej, narazie mam wydatki związane z mieszkaniem;/) a następnym razem płukanie i coś odpowiedniego zaleje, dziękuje za odp;] pozdrawiam