Z tyłu na klamie mialem rdze 2 cmX1 cm
Zeszlifowałem to do gołej blachy co zalej???
Jakie środki użyć aby efekt był długotrwały??? brunox + podkład + baza+ lakier nie sprawdzil się przy poprzednym malowanku??
Z tyłu na klamie mialem rdze 2 cmX1 cm
Zeszlifowałem to do gołej blachy co zalej???
Jakie środki użyć aby efekt był długotrwały??? brunox + podkład + baza+ lakier nie sprawdzil się przy poprzednym malowanku??
w poprzednim samochodzie miałem wypryski na rantach nadkoli, zrobiłem to tania, bo po całkowitym usunięciu rdzy pomalowałem farbą korala (właściwości takie jak hammeraid), a że kolor się nieznacznie różnił, to tak zostawiłem i się trzymało 2 lata, nic się z tym nie działo.
więc zrób podobnie, po pomalowaniu zeszlifuj, żeby wyrównać i połóż kolor jaki ma alfa
zeszlifować do blachy. Reaktywny, epoksydowy, baza, klar
156 1,9 M-jet 150KM 2005r
Ja potraktowałem ranty nadkoli w mojej 156 właśnie brunoxem. Zdarłem lakier, który odprysł przy kancie blachy, pomalowałem brunoxem (dwie warstwy w dwa dni bo on długo schnie) i potem spray z nabitym oryginalnym lakierem i klar z utwardzaczem (też nabity w spray). Całą zimę to przetrzymało i nawet śladu nowej rdzy. Malowanie samym podkładem i bazą z klarem nic nie dawało bo po 3-4 tygodniach nalot rudej się pojawiał.
http://chomikuj.pl/emo94b/alfaholicy...2260543542.rtf
alfaholicy.org
Jeżeli zeszlifowane to zostało do czystej blachy to na to grunt reaktywny (nie mylić z coriną, farbą reaktywną) na to wystarczy już zwykły podkład akrylowy nie trzeba już pchać epoksydowego jak mamy grunt reaktywny i po podkładzie baza, robione odpryski rdzy na progach w fordzie mondeo po 4 latach czyściutko, lepszego sposobu wg. mnie nie ma.
Ja używam NOVOLA i złego słowa nie powiem