Witam
obecnie jestem w temacie padającego przepływomierza. Z racji ceny zastanawiam się nad "zamiennikiem" od Opla (piszę "" ponieważ chodzi o oryginalnego Boscha tylko dedykowanego do innego auta).
zainspirowało mnie odkrycie dokonane chyba przez kozmoza z innego forum, że do 2.5 i 3.0 pasuje od astry 1.7 TDI.
W moim przypadku chodzi o GTA 3.2 V6, wyszukałem, że taki sam numer wkładu - własciego przepływomierza - występuje w przepławce do Opla Omegi 2.5 TDI.
juz prawie byłem zdecydowany, ale poprosiłem sprzedającego o potwierdzenie tego numeru, przysłał mi zdjęcie. Okazuje się że numer przepływki F 00C 262 063 zgadza się na obu jednak jest różny inny numer, wybity pod spodem w oplu to 190 10 3 A w gta całkiem inny (...) 1 A.
Moje pytanie kieruje do tych którzy wymieniali u siebie w 2.5, 3.0 na ten od astry, czy w waszym przypadku oba numery się zgadzają? czy tylko ten "główny"?
jeżeli tez jest niezgodność pomiędzy tymi drugimi numerami to może ktoś wie czego one dotyczą? czy może chodzi o rodzaj samochodu, czy o to że jest jednak w "środku inny"?
proszę o opinię i skierowanie na ten watek osób które robiły to.