Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [166]Po przegladzie chodzi glosniej

alficzka Ferra
    Gość

Domyślnie [166]Po przegladzie chodzi glosniej

Witam kolegow,moze ktos mial podobnie,zrobilem generalny przeglad,wymiana rozrzadu i pompy wody,filtrow,olejow,klockow,tarcz itd itp.Mam alfe 2.4 jtd i po tej wymianie chodzi jak maly traktorek,duzo glosniej,a byla cicha,nie bylo slychac az tak mocno ze to diesel,a teraz tak jakby cykala,nie wiem.Dodam ze olej zmieniony na 10w40 do turbodiesla Mobila,wczesniej tez byl zalany taki sam.Mechanior nie ma pojecia czemu tak jest,mowi ze niby wszystko dobrze zrobil,a mi sie wydaje ze cos zjebal,dzieki z gory,pzdr

melek_italia
    Gość

Domyślnie Re: [166]Po przegladzie chodzi glosniej

Cytat Napisał alficzka Ferra
    Witam kolegow,moze ktos mial podobnie,zrobilem generalny przeglad,wymiana rozrzadu i pompy wody,filtrow,olejow,klockow,tarcz itd itp.Mam alfe 2.4 jtd i po tej wymianie chodzi jak maly traktorek,duzo glosniej,a byla cicha,nie bylo slychac az tak mocno ze to diesel,a teraz tak jakby cykala,nie wiem.Dodam ze olej zmieniony na 10w40 do turbodiesla Mobila,wczesniej tez byl zalany taki sam.Mechanior nie ma pojecia czemu tak jest,mowi ze niby wszystko dobrze zrobil,a mi sie wydaje ze cos zjebal,dzieki z gory,pzdr
    Pojedz do innego,ale moze rozrzad zle zalozyl.

lacky
    Gość

Domyślnie

sprawdz kolo pasowe na wale to duze ktore trzeba zdemontowac przy wymianie rozrzadu.umnie byla podobna sytuacja i kolo rozwulkanizowalo sie ,samochod chodzil gorzej niz traktorek.byc moze to ta sama przyczyna u twojej AR.

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał lacky
    sprawdz kolo pasowe na wale to duze ktore trzeba zdemontowac przy wymianie rozrzadu.umnie byla podobna sytuacja i kolo rozwulkanizowalo sie ,samochod chodzil gorzej niz traktorek.byc moze to ta sama przyczyna u twojej AR.
    Ja tez tak miałem z kolem pasowym ale było słychac klekotanie tylko na wolnych obrotach

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

A czy osiągi spadły?

Ja również sprawdziłbym ustawienie rozrządu jeszcze raz.

I sąd dokładnie to cykanie dobiega? Czy po rozgrzaniu nadal je słychac? czy tylko na zimnym?

Wiem, że olej wymieniałeś ale sprawdź dla pewności jeszcze raz czy jest stan. Może za mało wlał