Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: [156] Problem z reflektoramii DEPO

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie [156] Problem z reflektoramii DEPO

Witam
    Ze względu na porządnie zużyte oryginalne przednie lampy, postanowiłem wymienic. Kupiłem lampy DEPO - black.
    Niestety pojechałem na diagnostykę i nie da sie tych lamp ustawic, diagnosta maksymalnie podkecił a i tak jeszcze troche brakuje aby swieciły na dobrej wysokości
    kawałek lampy z tyłu opiera sie juz o czesc samochodu i prawdopodobnie to uniemozliwia jeszcze większe dokręcenie...
    Macie jakies pomysły? miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam
    Marcin

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

A dobrze je włożyłeś do samochodu?
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Świeżak Avatar J.A.N
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003

Domyślnie

Też mam DEPO i też cholera mnie bierze z tymi reflektorami, u mnie świecą za bardzo "do środka" a snop światła jest taki "postrzępiony" prawie co dziennie przy nich grzebie i... nic.

Przeczytałem gdzieś na forum że można wsadzić źle żarówkę, muszę sprawdzić u siebie może to będzie to (???)

(która lampa opiera Ci się o nadwozie ?)
    156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto

Domyślnie

Maciek-156 - myślę że tak, raczej nie da się inaczej, chyba że jest tam jakiś króczek którego zwykły laik nie zauważa - stąd temat na forum

J.A.N - próbowałem zakładać odwrotnie - pomysł diagnosty i nic, jeszcze gorszy snop swiatła - plama

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

No to was nie pocieszę że podobny myk jest z reflektorami
    DEPO do Hondy Civic VI gen., czyli mojej. Diagnosta musiał
    odkręcić śrubki na max i dopiero było ok. Ale dosłownie na limicie stanęło.

I również wymieniałem bo stare wyblakły.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie Re: Problem z reflektoramii DEPO

Cytat Napisał RogerIZ28
    Witam
    Ze względu na porządnie zużyte oryginalne przednie lampy, postanowiłem wymienic. Kupiłem lampy DEPO - black.
    Niestety pojechałem na diagnostykę i nie da sie tych lamp ustawic, diagnosta maksymalnie podkecił a i tak jeszcze troche brakuje aby swieciły na dobrej wysokości
    kawałek lampy z tyłu opiera sie juz o czesc samochodu i prawdopodobnie to uniemozliwia jeszcze większe dokręcenie...

Pozdrawiam
    Marcin
    To co zaproponuję to istne druciarstwo, ale możesz spróbować podłożyć pod dolne mocowania reflektora podkładkę i dopiero przykręcić, wówczas zmieni się kąt ustawienia reflektora i automatycznie będzie świecił wyżej.
    Możesz też zainwestować w montaż soczewek, aczkolwiek to koszt 400zł (w dziale tuning jest opis).
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto

Cytat Napisał alces1
    Cytat Napisał RogerIZ28
    Witam

Pozdrawiam
    Marcin
    To co zaproponuję to istne druciarstwo, ale możesz spróbować podłożyć pod dolne mocowania reflektora podkładkę i dopiero przykręcić, wówczas zmieni się kąt ustawienia reflektora i automatycznie będzie świecił wyżej.
    Możesz też zainwestować w montaż soczewek, aczkolwiek to koszt 400zł (w dziale tuning jest opis).
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Witam
    No właśnie probowałem z podkładkami i nadal reflektor swieci poniżej prawidłowej linii swietlnej, a szpara pod lampą jest teraz tak ogromna że muszę to zdjąc

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Cytat Napisał RogerIZ28
    Witam
    No właśnie probowałem z podkładkami i nadal reflektor swieci poniżej prawidłowej linii swietlnej, a szpara pod lampą jest teraz tak ogromna że muszę to zdjąc
    hm... myślę, że niestety pozostaje Ci reklamacja tych reflektorów... Jeśli się powiedzie, to najlepiej niech oddadzą Ci kasę i wówczas zaopatrz się w oryginalne używki. Bo skoro ktoś miał już podobny problem z DEPO, to wymiana na inne reflektory może skutkować tym samym.
    P.S. jeśli podkładki nie pomagają, to faktycznie musi być coś nie teges. Chociaż jest jeszcze jedna opcja - niewłaściwie zamontowana żarówka, co w przypadku reflektorów 156 jest możliwe i się zdarza. Tak było u mnie kiedy zakupiłem swoją 156. Poprzedni właściciel źle zamontował jedną z żarówek i kiedy pojechałem ustawić światła diagnosta to "odkrył"
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Skontaktujcie się z użytkownikiem Emenems on rozwiązał ten problem u siebie w 156 . wspominał też coś o podkładkach. Rozmawiałem z nim osobiście ale nie chciał bym wam pokręcić.

Emenems
    Gość

Domyślnie

Ogólnie lampy DEPO są bardzo tandetne. Jakość plastików i ich zmontowanie daleko odbiega od oryginalnych lamp.
    Oczywiście i u mnie pojawił się problem "nie dających się ustawić na wysokość" odbłyśników.
    Również u mnie pojawił się problem "poszarpanego" strumienia światła.
    Problem rozwiązałem dość połowicznie, ponieważ efekt nie jest idealny. Po pierwsze wymieniłem tandetne "ciągadełka" którymi reguluje się wysokość strumienia, na te od oryginalnych lamp. Po drugie i najbardziej istotne. Założyłem kilka podkładek na dolnym mocowaniu świateł. Przy tych światłach jest to niestety jedyna możliwość ustawienia lamp na wysokość.
    Przerabianie na soczewki jest ciekawą sprawą, ale bardzo drogą. Równie dobrze można kupić oryginalne od GTA.
    Chciałbym przestrzec wszystkich posiadaczy 156-tek chcących "upiększyć" swoją Alfę, żeby nie robili sobie naprawdę dużych problemów i nie kupowali lamp DEPO Black Look. Z tego co widzę nie jestem jednostkowym przypadkiem. Już chyba lepiej rozbierać i przemalowywać oryginały