witam. mam problem z moja alfą 166 2.5 v6 automat gdzie obroty silnika są miedzy 1200 a 1300 fes nie pokazuje żadnych błędów wiec o co tu chodzi??? (tydz temu wymieniany był rozrząd) a problem mam od wczoraj rano proszę o pomoc
witam. mam problem z moja alfą 166 2.5 v6 automat gdzie obroty silnika są miedzy 1200 a 1300 fes nie pokazuje żadnych błędów wiec o co tu chodzi??? (tydz temu wymieniany był rozrząd) a problem mam od wczoraj rano proszę o pomoc
Przeciścić przepustnicę, następnie przeprowadzić reset ustawień sterownika (odłączyć akumulator na 5 min., podać napięcie, włączyć zapłon na 30 sek.(bez uruchamiania silnika), wyłączyć zapłon i odczekać 1 min., uruchomić silnik (nie dotykac pedałów gazu, hamulca) i pozostawić go na biegu jałowym do osiągnięcia normalnej temperatury).
wypięcie aku nic nie dało i zaznaczę ze problem zaczął się od marchewki i zero reakcji na dodanie gazu czyszczenie przepustnicy tez nic nie dało wiec ja juz nie wiem jesli ktos miał podobny problem prosze o pomoc ( może potencjometr gazu? ) jesli tak co zrobic?
Potencjometr pedału przyspieszenia. Sprawdź w FES na biegu jałowym jakie wartości są wskazywane dla wychylenia listka przepustnicy i wciśnięcia pedału przyspieszenia (będą dwie).