Witam.. Od dłuższego czasu zmagam się z brakiem mocy w całym zakresie mocy. odczuwalne 100 km a nie 175km
Aktualnie przebywam w holandii i mam tydzień na jego zrobienie, i nie wiem od czego zacząć..
wszystko sprawdzone..
doloty szczelne wszystkie
EGR sprawny
turbo dmucha dobrze
Overboost wyczyszczony węże srawdzone
Jest problem z masą powietrza (daje logi na 4 biegu w podłogę) To jest już 3 przepływka i na każdej tak samo..
Aktualnie zamontowana pierburga z końcowką 05 (taka była jak kupiłem, jest to od 1,9) w bagażniku leży nowa pierburga z końcówką 08 taka jak powinna być, oraz takze była sprawdzana na próby Boschowska 08 i wszystkie bez zmian..
Dodam że jak ją kupiłem moc była ale dymiła przy przyśpieszaniu, dałem wtryski do sprawdzenia i czyszczenia (gościu mowił że wtryski za mało podają paliwa przy 1400 bar) i w tym samym czasie rozrząd zmieniałem.. po złożeniu lipa z mocą ale nie dymi.Błędów także brak.
I tu moje pytanie czy to może być wina wtryskiwaczy że za mało podają paliwa przy wysokim ciśnieniu?
Dostalem wykresy jak były na stole dawka jaka powinna być to 50ml (-+14ml) a moje wachają się 27-33ml