Witam,
Jestem tutaj nowy, po świeżym zakupie AR 156 1.9 JTD. Auto nie jest idealne, jak to 13-latek, ale chciałbym o niego nieco zadbać. Mam nadzieję, że będziecie mi mogli w pewnym stopniu pomóc.
Problemy, z którymi się borykam:
1. Nieszczelny łącznik wydechu. Możecie polecić jakiegoś tłumikarza, który w miarę sprawnie jest w stanie to zrobić, najlepiej z okolic Targówka? To akurat typowe dla aut wszystkich marek, więc najwyżej wygoogluję, ale wolę również zapytać Was.
2. Mam błąd poduszki powietrznej. Jako, że kończy mi się przegląd, to muszę to zrobić na dniach. Który z serwisów ASO możecie polecić? Chcę podpiąć auto pod komputer, sprawdzić, co mu faktyczne dolega i wykasować błędy. A może jestem w stanie zrobić to samemu podpinając się przez USB? Widziałem temat o VAG KKL, ale motyw przeróbek w elektronice, to dla mnie czarna magia.
3. Przed zimą chcę ogarnąć zawieszenie, żeby pozbyć się wszelkich luzów. Na pewno wywalony jest przedni prawy amor i obudowa zewnętrzna lewego przegubu. Możecie polecić jakiegoś mechanika? Nie chcę iść do pierwszego lepszego, który na start będzie chciał wymienić pół auta (już raz na takiego trafiłem).
Mam nadzieję, że nie proszę o zbyt wiele. Dopiero próbuję się rozeznać w klimatach AR![]()