Jak w temacie. Co możecie polecić ze swojego doświadczenia do silnika 2,5 V6 ?
Jak w temacie. Co możecie polecić ze swojego doświadczenia do silnika 2,5 V6 ?
Jak auto chcesz mieć na dłużej - to BOSCH - 230 za szt
Możesz kupić używki - od 30 za szt na allegro
Ponoć coś od faiata pasuje, ale nie do końca temat przewałkowałem - coś gdzieś kiedyś czytałem ale konkretów nie podam
Osobiście zakupiłem nowe
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Ale ja podamTestowo zakupiłem trzy używane sztuki cewki od silnika 2.0 20V - u mnie akurat była to marea. Siedzą na przedniej głowicy, trzy oryginalne siedzą na drugiej. Nie ma różnicy w działaniu, dane techniczne cewek właściwie się pokrywają, nawet można powiedzieć,że cewka z 20V daje mocniejszą iskrę - widać to na wyjętej świecy przy puszczeniu testu z FESa.
Minus taki, że cewka 20V jest na dwie śruby i ich rozstaw jest o 2mm inny, od naszego. Ot tak, żeby utrudnić życie. Testowo cewki przykręciłem na dwie śruby, jeśli ktoś się pobawi i wyobli otwory na śruby w cewkach to przykręci na dwie.
Cena - śmieszna. Używki kupiłem za 20zł/szt, nowe bosch kosztują połowę ceny orginalnej i dostępne w każdym warzywniaku.
No własnie wiem, że Bosch daje na pierwszy montaż, z czego jestem średnio zadowolony. Przykład przepływomierzy w JTDkach, chyba najbardziej zawodna cześć w silniku.
Znalazłem cewkę NGK http://www.swiece-zaplonowe.pl/produ..._product=14836. I chyba się na nią zdecyduje
Osobiście cenię sobie dużo bardziej firmę NGK niż Bosch. Zresztą jestem po wymianie świec na platynowe NGK.
hmm nie wiem NGK nie brałem pod uwagę - za 210 zł sztukę (normalnie około 230 zł miała kosztować) miałem i dwa lata gwarancji są.
Można spróbować z NGK
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny