Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Wymiana rozrządu ... co mozecie polecic...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa

Domyślnie Wymiana rozrządu ... co mozecie polecic...

Przymierzam sie do wymiany rozrzadu w AR 156 2.5 V6 Q-SYSTEM

znalazlam na necie pewne cześci i moje pytanie czy warto kupic czy nie... ???

A może jestescie w stanie polecic mi jakis sklep wysylkowy ktory jest już sprawdzony i ma dobre cześci.

Dodam iż kompletnie sie nie znam na tego typu naprawach a tym bardziej na tym ktora firma jest dobra...

oto kilka linków:

http://allegro.pl/pompa-wody-alfa-ro...501684844.html

http://allegro.pl/alfa-romeo-156-166...466339330.html

http://www.rozrzad.pl/pl_PL/p/Rozrza...29e1f015b46b51

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

do autosklep napisz
    ta pompa jest dobra

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

oba zestawy sa ok. warunek tylko z dobrego zródła. ludzie na forum pisza ze warto zainteresowac sie paskiem dayco. ale gates tez jest ok.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa

Domyślnie

hmm jak tylko rozeznam sprawe z dobrym mechanikiem ktory mi to zrobi w Krak lub okolicach do 30 km to bede napewno kontaktowac sie w tej sprawie

I jeszcze jedno pytanie ile moze kosztowac taka kompletna wymiana z czesciami w ASO??? Orietuje sie ktos moze...??? Ja nie mam obecnie nawet jednego dnia wolnego zeby pojechac do ASO a dodzwonic sie tam to graniczy z cudem...

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

zapraszam do (www.flar-ital.pl), są na stanie części i oryginalne serwisowe narzędzia, a i robota wykonana bedzie w dobrych pieniądzach.

Jeśli nie będzie zonków to robote jestem w stanie wykonać w kilka godzin.

Poluj:
    pasek contitech
    rolki zwrotne skf (fabryczny montaż), rolki firmy Ina też konkretnie wyglądają.
    Napinacz jaki bys nie kupił w pudełku zawsze będzie Litens (fabryczny montaż).

Pompy bugatti nie polecam, w mojej alfie zrobiła 50 tyś i już miałczy, połaszczylem bo tania i teraz mam...
    Przy pompie ogólnie powiem tyle żebyś nie wydawał nigdy mniej jak 300 zl, poluj skf lub hepu.
    Ostatnio edytowane przez QBA ; 31-08-2013 o 15:11
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    zapraszam do siebie (www.flar-ital.pl), mam ma stanie części i oryginalne serwisowe narzędzia, a i robotę wykonamy w dobrych pieniądzach.

Jeśli nie będzie zonków to robote jestem w stanie wykonać w kilka godzin.

Poluj:
    pasek contitech
    rolki zwrotne skf (fabryczny montaż), rolki firmy Ina też konkretnie wyglądają.
    Napinacz jaki bys nie kupił w pudełku zawsze będzie Litens (fabryczny montaż).

Pompy bugatti nie polecam, w mojej alfie zrobiła 50 tyś i już miałczy, połaszczylem bo tania i teraz mam...
    Przy pompie ogólnie powiem tyle żebyś nie wydawał nigdy mniej jak 300 zl, poluj skf lub hepu.

A gdzie gdzie znajduje się ten flar-ital?? Chodzi o miasto... Ja jestem z Krakowa

A co do części to pewnie gdyby nie było daleko od Krakowa to zdam się na Ciebie bo jako kobieta o rozrządzie wiem tyle co nic

Już wypatrzyłam gdzie... To musiałoby naprawdę trwać kilka godzin lub jeden dzień żeby nie nocować w Częstochowie i cena też musiał by być w miarę bo trochę km jest do Was...
    Ostatnio edytowane przez Modliszka ; 31-08-2013 o 04:31

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał raido Zobacz post
    Witam,

koledzy mogę Wam zaoferować rozrząd :

SKLEP RAIDO
    W dechę masz te ceny dla klubowiczów.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Modliszka Zobacz post
    A gdzie gdzie znajduje się ten flar-ital?? Chodzi o miasto... Ja jestem z Krakowa

A co do części to pewnie gdyby nie było daleko od Krakowa to zdam się na Ciebie bo jako kobieta o rozrządzie wiem tyle co nic

Już wypatrzyłam gdzie... To musiałoby naprawdę trwać kilka godzin lub jeden dzień żeby nie nocować w Częstochowie i cena też musiał by być w miarę bo trochę km jest do Was...
    QBA to bardzo dobry pomysł, i stosunkowo blisko KrK
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Tematow o rozrzadzie do V6 jest 1500-100-900, wystarczy poszukac. No chyba ze sie nie chce ;]
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał raido Zobacz post
    Witam,

jak cos zapraszam po rozrząd do mnie na allegro :

http://allegro.pl/rozrzad-alfa-147-1...509398386.html

pozdrawiam

SKLEP RAIDO
    Że to ma być niby dobra cena?! To samo w sklepie w mojej okolicy mogę mieć za 680 zł bez rabatów...

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Modliszka Zobacz post

Musze auto mieć z samego rana i dać mu 2 godziny na ostygnięcie po czym mogę brać się do pracy.
    Zadzwoń w poniedziałek to dogadamy jakoś szczegóły jeśli będziesz zainteresowana: 602 240 284. Będę miał jeszcze kilka pytań o auto aby zaopatrzyć się w części które mogą być potrzebne poza podstawowym zestawem aby uniknąć zonków po rozebraniu auta.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA