Ja byłem w aso nagorscy w leczycy , 250 zł
Ja byłem w aso nagorscy w leczycy , 250 zł
Dzięki
To może i ja się zapytam. Jako, że sprzedawca obniżył cenę auta przez konieczność wymiany rozrządu a mój mechanik powiedział, że nie ma sprzętu ani nie chce się za to brać to muszę poszukać kogoś innego. Jaki będzie koszt wymiany rozrządu w 156 2.5 V6 i gdzie najlepiej? I może jeszcze od razu pomyśle o sprzęgle bo strasznie wysoko chwyta. Jak już robić to robićI na przyszłość jeszcze będzie sprawa kluczyka bo mam tylko jeden :/ Interesowałby mnie oryginalny. Może ktoś wie gdzie taką usługę można ogarnąć bo mi zawołali 550-600 zł.
Jak komuś po drodze to mam zaufany warsztat w Stęszewie, gdzie właśnie leżakuje moja 159'tkaWarsztat i laweta, namiary na PW.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Cześć
Mój crosswagon leżakuje już sporo czasu u Maruniaka i co chwilę coś innego się sypie. Miało być wymienione tylko sprzęgło. A skończy się na dłuuuugiej liście zabiegółw
Zakładam, że mechanicznie będzie okej
Zgłosiłem też u Maruniaka dwa tematy których on niestety nie ogarnie i o nie chce Was zapytać.
1. Niedziałające wskazania komputera pokładowego (tego na środku). Nie pokazuje spalania itd. jedynie wartości w stylu Spalanie ***/100km a do tego po każdym wyłączeniu resetuje się data i godzinaMaruniak twierdzi, że skopane są liczniki i trzeba je wymienić. Myślicie, że to słuszna diagnoza? Czy jeszcze oddać do jakiegoś elektryka Alfe? Jeżeli tak to macie kogoś godnego polecenia w Poznaniu lub okolicy? Dostanie liczników do Crosswagona nie jest taką łatwą sprawą
2. Drugi temat to rozwalone spryskiwacze reflektorów- połamane są mocowania w zderzaku. Znacie jakiś zakład który ogarnia zgrzewanie plastików i był w stanie ogarnąć ten temat?
Wielkie dzięki za wszelką pomoc.
Bardzo mi przyjemnie jest odszczekać tę opinię. Dostałem cynk że senior który do tej pory zajmował się nieumawianiem i nieoddzwanianiem poszedł na chorobowe, czy emeryturę, więc mając do roboty sprzęgło zadzwoniłem z próbą umówienia się. Wszystko od razu poszło jak po maśle, umówiłem się za pierwszym razem (a jestem osobą której nie zależy na szybkim terminie, za to bardzo na pewnym terminie). Samochód oddany, robota ładnie wykonana, w międzyczasie kolega się również umawiał i też bez problemu z konkretnym ustaleniem "kiedy", nawet pomimo tego że się robota trochę przeciągnęła (normalne, życie). Co do samej roboty zastrzeżeń mieć nie mogę, wszystko zrobione świetnie. Widać trzeba było aby zmiana pokoleniowa się w 100% dokonała i momentalnie jest świetnie, także z całkowicie czystym sumieniem mogę polecać Maruniaka.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Taki hint dla ludzi którzy mają więcej czasu - podjechać osobiście i dużo łatwiej się umówić. Mnie już tam dobry rok nie było bo nie miałem potrzeby więc nie wiem jak jest teraz ale jeśli mi zależało to zwykle metoda działała. Chociaż i przez telefon też raczej nie miałem problemów![]()
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Ja się umawiałem w poniedziałek i odstawiam auto w sobotę także tak źle chyba nie jest![]()
Moje włoszki:
AR 164 3.0 V6 12v http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...o_vol_3_a.html
AR GT 1.9 JTDm FMIC http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...o_vol_2_a.html
AR 155 2.0 8v TS http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...z_e_m_k_o.html
ja Polecam z calego serca mojego znajomego ktory jest tak uczciwy ze czasem woli dolozyc do interesu niz oszukac klienta . Skórzewo rózowe mury czy tam Łososiowemega pociszni są polecam ;]
Absolutnie nie polecam p. KOTOWICZA, matacz i niesłowny. Umawiam się na konkretny dzien, zostawiam auto i jak sam po zjebie przyznal gdy mu powiedziałem, że w serwisie na wymianę kostki plastikowej przy sprezynie sprzegla potrzebuja +/- ok godz to powiedzial dokładnie to samo z glupim usmiechem... Auto przetrzymywal dwa dni po czym jak go przydusilem to odebralem kolejnego dnia bardzej zjeb...niż dalem, pedał sprzęgła klika przy puszczniu, a nie bylo tego. Tu UWAGA o godz 20.00 odebralem. Ceny jak w ASO, więc wolę Aso lub innego mechanika, ktory ma pojęcie!
Moja noga już tam nie stanie.
Slowo dla mnie ważniejsze niz pieniadze, a dla niego odwrotnie.
Morał taki, że nie naprawił lecz spieprzyl i powiedzial, że tylko żarówki halogenowe wymienil ktore dalem to należy się 80zł, wysmialem go i dostał 0zl, lecz po 20min wróciłem bo dywanika nie włożył . Z dala od takich paterakow. Na priva mogę wyslac foty jak ta paterajda tzn.jak stwierdził biuro wyglada. Temp w biurze 7stop (po prostu ręce opadają)
Ostatnio edytowane przez dandiego ; 07-12-2016 o 20:53