Strona 30 z 51 PierwszyPierwszy ... 202122232425262728293031323334353637383940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 501

Temat: Zaufany warsztat w Poznaniu

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Ja byłem w aso nagorscy w leczycy , 250 zł

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 159 8v

Domyślnie

Dzięki

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 156 2.5 V6

Domyślnie

To może i ja się zapytam. Jako, że sprzedawca obniżył cenę auta przez konieczność wymiany rozrządu a mój mechanik powiedział, że nie ma sprzętu ani nie chce się za to brać to muszę poszukać kogoś innego. Jaki będzie koszt wymiany rozrządu w 156 2.5 V6 i gdzie najlepiej? I może jeszcze od razu pomyśle o sprzęgle bo strasznie wysoko chwyta. Jak już robić to robić I na przyszłość jeszcze będzie sprawa kluczyka bo mam tylko jeden :/ Interesowałby mnie oryginalny. Może ktoś wie gdzie taką usługę można ogarnąć bo mi zawołali 550-600 zł.

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Jak komuś po drodze to mam zaufany warsztat w Stęszewie, gdzie właśnie leżakuje moja 159'tka Warsztat i laweta, namiary na PW.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Crosswagon 2005 150KM+

Domyślnie

Cześć
    Mój crosswagon leżakuje już sporo czasu u Maruniaka i co chwilę coś innego się sypie. Miało być wymienione tylko sprzęgło. A skończy się na dłuuuugiej liście zabiegółw
    Zakładam, że mechanicznie będzie okej

Zgłosiłem też u Maruniaka dwa tematy których on niestety nie ogarnie i o nie chce Was zapytać.
    1. Niedziałające wskazania komputera pokładowego (tego na środku). Nie pokazuje spalania itd. jedynie wartości w stylu Spalanie ***/100km a do tego po każdym wyłączeniu resetuje się data i godzina Maruniak twierdzi, że skopane są liczniki i trzeba je wymienić. Myślicie, że to słuszna diagnoza? Czy jeszcze oddać do jakiegoś elektryka Alfe? Jeżeli tak to macie kogoś godnego polecenia w Poznaniu lub okolicy? Dostanie liczników do Crosswagona nie jest taką łatwą sprawą
    2. Drugi temat to rozwalone spryskiwacze reflektorów- połamane są mocowania w zderzaku. Znacie jakiś zakład który ogarnia zgrzewanie plastików i był w stanie ogarnąć ten temat?

Wielkie dzięki za wszelką pomoc.

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    Niestety muszę wystawić niemiłą laurkę warsztatowi Pana Maruniaka, bo to już przestało być śmieszne a jest raczej żenujące. (...) Niestety samo umówienie się przez telefon jest niemożliwe, bo "zadzwoni pan jutro", kolejnym razem "zadzwoni pan później", "ja do pana oddzwonię za parę godzin jak będę wiedział czy mam czas" (oczywiście zero kontaktu) i tak w kółko. Nie byłoby sprawy gdyby to był jednostkowy przypadek, ale szwagier na pierdołę - czujnik wału umawiał się tydzień aż w końcu łaskawie został przyjęty, a wiem z opowieści że to nie wyjątek, tylko nagminna praktyka w tym warsztacie.
    Bardzo mi przyjemnie jest odszczekać tę opinię. Dostałem cynk że senior który do tej pory zajmował się nieumawianiem i nieoddzwanianiem poszedł na chorobowe, czy emeryturę, więc mając do roboty sprzęgło zadzwoniłem z próbą umówienia się. Wszystko od razu poszło jak po maśle, umówiłem się za pierwszym razem (a jestem osobą której nie zależy na szybkim terminie, za to bardzo na pewnym terminie). Samochód oddany, robota ładnie wykonana, w międzyczasie kolega się również umawiał i też bez problemu z konkretnym ustaleniem "kiedy", nawet pomimo tego że się robota trochę przeciągnęła (normalne, życie). Co do samej roboty zastrzeżeń mieć nie mogę, wszystko zrobione świetnie. Widać trzeba było aby zmiana pokoleniowa się w 100% dokonała i momentalnie jest świetnie, także z całkowicie czystym sumieniem mogę polecać Maruniaka.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Taki hint dla ludzi którzy mają więcej czasu - podjechać osobiście i dużo łatwiej się umówić. Mnie już tam dobry rok nie było bo nie miałem potrzeby więc nie wiem jak jest teraz ale jeśli mi zależało to zwykle metoda działała. Chociaż i przez telefon też raczej nie miałem problemów

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar p_r_z_e_m_k_o
    Mieszka w
    kościan WLKP
    Auto
    AR 155 2.0 8v TS / AR GT JTDm / AR 164 3.0 V6 / AR Giulietta 1.4 TJet

Domyślnie

Ja się umawiałem w poniedziałek i odstawiam auto w sobotę także tak źle chyba nie jest

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    poznan
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

ja Polecam z calego serca mojego znajomego ktory jest tak uczciwy ze czasem woli dolozyc do interesu niz oszukac klienta . Skórzewo rózowe mury czy tam Łososiowe mega pociszni są polecam ;]

dandiego
    Gość

Domyślnie

Absolutnie nie polecam p. KOTOWICZA, matacz i niesłowny. Umawiam się na konkretny dzien, zostawiam auto i jak sam po zjebie przyznal gdy mu powiedziałem, że w serwisie na wymianę kostki plastikowej przy sprezynie sprzegla potrzebuja +/- ok godz to powiedzial dokładnie to samo z glupim usmiechem... Auto przetrzymywal dwa dni po czym jak go przydusilem to odebralem kolejnego dnia bardzej zjeb...niż dalem, pedał sprzęgła klika przy puszczniu, a nie bylo tego. Tu UWAGA o godz 20.00 odebralem. Ceny jak w ASO, więc wolę Aso lub innego mechanika, ktory ma pojęcie!
    Moja noga już tam nie stanie.
    Slowo dla mnie ważniejsze niz pieniadze, a dla niego odwrotnie.

Morał taki, że nie naprawił lecz spieprzyl i powiedzial, że tylko żarówki halogenowe wymienil ktore dalem to należy się 80zł, wysmialem go i dostał 0zl, lecz po 20min wróciłem bo dywanika nie włożył . Z dala od takich paterakow. Na priva mogę wyslac foty jak ta paterajda tzn.jak stwierdził biuro wyglada. Temp w biurze 7stop (po prostu ręce opadają)
    Ostatnio edytowane przez dandiego ; 07-12-2016 o 20:53