Witam
Mam takie pytanko może ktoś z was już robił podsufitkę w 164 chodzi mi o wymianę materiału lub przyklejenie go do podsufitki ponieważ w paru miejscach się po prostu odkleił i jednym słowem zaczyna robić się jajoZ góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Pozdro....

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Odpowiedz z cytatem
tylko stary usuń;p

żeby jej nie złamać
Podsuftka opada nie w wyniku odkrelajania się, a rozłączenia i rozpdanaia się gąbki którą jest podklejona materiałowa warstwa całość trzeb ściągnąć, wyczyścić do zera pociągnąc impregnatem i zrobić sobie stelazyk a górze z asków blachy utrzymujący kształt wkładu. Jest to ważne do podczas klejenia klejem tapicerskim podsufitka lekko nasiąka i jest bardzo podatna na odkształcenia co w efekcie może sprawić, że jak nie zrobi się stelażu będzimy mieli trwałe odkształconą podsufitkę. materiał mocno cięzko się naciąga. schni to ponad 24h i może zmieniać kształt. łatwo też zrobić przesiąkając przez materiał tłuste plamy. Fajnie na podsufitce zacowuje się alcantara ale kosz nowej podsufitki zrobionej z tym materiałem (bez kosztu pracy) ok ok 400zl na dobrym materiale. Odpada wtedy problem odgąbkowywyania sie