Tzn. że np jak sobie nagram na zwykły odtwarzacz mp3 więcej niż 10 płyt to mi zmieniarka obsłuży tylko poprostu będę musiał sterować odtwarzaczem mp3 a nie radiem, tak??
Printable View
Tzn. że np jak sobie nagram na zwykły odtwarzacz mp3 więcej niż 10 płyt to mi zmieniarka obsłuży tylko poprostu będę musiał sterować odtwarzaczem mp3 a nie radiem, tak??
mantis30 - :) napisałem tylko, żeby za chwilę się inni nie rozpisywali, że też mają ten problem, bo zdarzają się jednak osoby które takich rzeczy nie wiedzą ;)
przepraszam za... :offtopic:
---------- Post added at 00:50 ---------- Previous post was at 00:49 ----------
@KamilP - tak. Odtwarzacz MP3 podłączony do AUX (oraz wszystko inne podłączone do AUX) działa dokładnie tak, jak na słuchawkach - sterujesz odtwarzaczem MP3... w samochodzie działa tylko: głośność, mute, equalizer.
Wreszcie i ja dziękuję koledze cuoreventi za całą tą akcję ze zmieniarkami. Jedyny minus ze strony organizatora to, że wysyłka nie była listem poleconym - gdyby ktoś jej nie dostał, to byłoby mało ciekawie...
Co do samej zmieniarki, to jak widać u nie wszystkich pracuje tak jak powinna, u mnie niestety też nie. Czyli zapewnienia producenta o pełnej kompatybilności nie do końca są prawdziwe.
Problem jest z ilością wyświetlanych folderów. Moje dotychczasowe obserwacje są takie:
- po pierwszym podłączeniu pamięci zmieniarka nic nie wykrywa
- po kilku kolejnych próbach zaczyna widzieć 1 lub 2 foldery
- po dokładaniu kolejnych folderów (dokładałem po 1-2 foldery na raz) zaczyna widzieć coraz więcej
- maksymalnie udało mi się odczytać po 8 folderów na karcie SD i też 8 na pendrivie. Co ciekawe pomimo iż na karcie i penie były identyczne foldery (docelowo 10), to zmieniarka na karcie nie widziała 7-go i 9-go, a na pendrivie 8-go i 10-tego.
- po wielokrotnym żonglowaniu kilkoma kartami i pendrivami cały czas czytała te same 8 folderów .
- niestety tylko do momentu odłączenia zasilania, bo po tym powtórka z rozrywki, czyli najpierw zmieniarka nic nie czytała, później po 1-2 foldery (i z karty i z pena), a później to już mi się nie chciało od nowa dokładać po jednym folderze
- wygląda na to, że zmieniarka za żadne skarby nie chce współpracować z pendrivem Kingston DataTraveler 101 USB 2.0. Tego pendriva nie czyta mi, a także koledze mantis30.
Ciekawe co jest przyczyną tego, że u większości chyba ta zmieniarka działa prawidłowo, a u części z nas coś jest nie tak. Jak ktoś rozwiąże tę zagadkę, to dać znać ;)
Pomimo wyraźnych niedomagań, zakup i tak uważam za dobry. Przy niewygórowanych kosztach, mam wreszcie możliwość odtwarzania plików mp3 w swojej Alfie. No i cały czas liczę, że jednak może jeszcze coś da się z tym zrobić, by działało to lepiej.
Co do miejsca montażu, to chyba nikt nie wybrał takiego jak ja, hehe. Ponieważ mam zwykłe radio, to jedna kieszeń pod radiem jest wolna, i tam też umieściłem zmieniarkę. Pociągnąłem przedłużacz USB tunelem środkowym, i podłączam pendriva w schowku w podłokietniku. Dla mnie jest to optymalne rozwiązanie. Tzn byłoby, gdyby zmieniarka bez problemów czytała nośniki...
http://img856.imageshack.us/img856/7135/zmieniarka1.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/3386/zmieniarka2i.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/743/zmieniarka3.jpg
Koledze któremu montowałem zmieniarkę w 159 widzi już łącznie 20 folderów w takim radiu jak Twoje
10 z karty 8GB i 10 z pena 2GB
Mało tego, karta i pen siedzą równocześnie. A między nośnikami przełącza przyciskiem AUX z radia.
Ponadto zmieniarka pamięta ostatnio odtwarzane foldery zarówno z kary jak i z pena pomiędzy poszczególnymi przełączeniami.
No ale Twój sposób montażu, aczkolwiek ciekawy, wyklucza możliwość korzystania równocześnie z pena i karty
Już, czyli wcześniej nie widziała? I jakim sposobem teraz widzi - też takie dodawanie po jednym kolejnym folderze? Czy może w jakiś inny sposób został osiągnięty ten efekt?
Bardzo ciekawe info - muszę to sprawdzić.
To też by była ciekawa opcja. Karta na stałe, a pendrive pod ręką. Będę to badał :)
Postępował zgodnie z tym co pisał w temacie o Demontażu radia w 159
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post853418
EUREKA
Panowie, sformatowałem kartę oraz pendraka na FAT32 (domyślnie Windows formatuje FAT) i zmieniarka widzi po 10 folderów (tylko na jednym nośniku)
Mam navi.
Jeszcze jedna sprawa, w folderze, jeżeli jest jeden plik, to odtwarza tylko kawałek, więc wgrałem po kilka plików i śmiga.
Edit:
A jednak nie ma różnicy między FAT32 a FAT, jest tylko trick z jednym plikiem.
a ktos mi powie, ile czasu u was trwa zaladowanie folderow po wlaczeniu samochodu? - czyli po jakim czasie od odpalania mozesz sluchac muzyki ze zmieniarki
bo u mnie bez znaczenia czy mam 100 mp3 czy 600 mp3 (w sumie) trwa to 4 minuty... za kazdym razem.
Viggen, próbowałeś może z innymi nośnikami?