Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 183

Temat: Zmieniarka mp3 - Finalizacja I tury

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Tzn. że np jak sobie nagram na zwykły odtwarzacz mp3 więcej niż 10 płyt to mi zmieniarka obsłuży tylko poprostu będę musiał sterować odtwarzaczem mp3 a nie radiem, tak??
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

mantis30 - napisałem tylko, żeby za chwilę się inni nie rozpisywali, że też mają ten problem, bo zdarzają się jednak osoby które takich rzeczy nie wiedzą
    przepraszam za...

---------- Post added at 00:50 ---------- Previous post was at 00:49 ----------

@KamilP - tak. Odtwarzacz MP3 podłączony do AUX (oraz wszystko inne podłączone do AUX) działa dokładnie tak, jak na słuchawkach - sterujesz odtwarzaczem MP3... w samochodzie działa tylko: głośność, mute, equalizer.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Wreszcie i ja dziękuję koledze cuoreventi za całą tą akcję ze zmieniarkami. Jedyny minus ze strony organizatora to, że wysyłka nie była listem poleconym - gdyby ktoś jej nie dostał, to byłoby mało ciekawie...

Co do samej zmieniarki, to jak widać u nie wszystkich pracuje tak jak powinna, u mnie niestety też nie. Czyli zapewnienia producenta o pełnej kompatybilności nie do końca są prawdziwe.
    Problem jest z ilością wyświetlanych folderów. Moje dotychczasowe obserwacje są takie:
    - po pierwszym podłączeniu pamięci zmieniarka nic nie wykrywa
    - po kilku kolejnych próbach zaczyna widzieć 1 lub 2 foldery
    - po dokładaniu kolejnych folderów (dokładałem po 1-2 foldery na raz) zaczyna widzieć coraz więcej
    - maksymalnie udało mi się odczytać po 8 folderów na karcie SD i też 8 na pendrivie. Co ciekawe pomimo iż na karcie i penie były identyczne foldery (docelowo 10), to zmieniarka na karcie nie widziała 7-go i 9-go, a na pendrivie 8-go i 10-tego.
    - po wielokrotnym żonglowaniu kilkoma kartami i pendrivami cały czas czytała te same 8 folderów .
    - niestety tylko do momentu odłączenia zasilania, bo po tym powtórka z rozrywki, czyli najpierw zmieniarka nic nie czytała, później po 1-2 foldery (i z karty i z pena), a później to już mi się nie chciało od nowa dokładać po jednym folderze
    - wygląda na to, że zmieniarka za żadne skarby nie chce współpracować z pendrivem Kingston DataTraveler 101 USB 2.0. Tego pendriva nie czyta mi, a także koledze mantis30.

Ciekawe co jest przyczyną tego, że u większości chyba ta zmieniarka działa prawidłowo, a u części z nas coś jest nie tak. Jak ktoś rozwiąże tę zagadkę, to dać znać

Pomimo wyraźnych niedomagań, zakup i tak uważam za dobry. Przy niewygórowanych kosztach, mam wreszcie możliwość odtwarzania plików mp3 w swojej Alfie. No i cały czas liczę, że jednak może jeszcze coś da się z tym zrobić, by działało to lepiej.

Co do miejsca montażu, to chyba nikt nie wybrał takiego jak ja, hehe. Ponieważ mam zwykłe radio, to jedna kieszeń pod radiem jest wolna, i tam też umieściłem zmieniarkę. Pociągnąłem przedłużacz USB tunelem środkowym, i podłączam pendriva w schowku w podłokietniku. Dla mnie jest to optymalne rozwiązanie. Tzn byłoby, gdyby zmieniarka bez problemów czytała nośniki...

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Koledze któremu montowałem zmieniarkę w 159 widzi już łącznie 20 folderów w takim radiu jak Twoje
    10 z karty 8GB i 10 z pena 2GB
    Mało tego, karta i pen siedzą równocześnie. A między nośnikami przełącza przyciskiem AUX z radia.
    Ponadto zmieniarka pamięta ostatnio odtwarzane foldery zarówno z kary jak i z pena pomiędzy poszczególnymi przełączeniami.

No ale Twój sposób montażu, aczkolwiek ciekawy, wyklucza możliwość korzystania równocześnie z pena i karty

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Koledze któremu montowałem zmieniarkę w 159 widzi już łącznie 20 folderów w takim radiu jak Twoje
    10 z karty 8GB i 10 z pena 2GB
    Już, czyli wcześniej nie widziała? I jakim sposobem teraz widzi - też takie dodawanie po jednym kolejnym folderze? Czy może w jakiś inny sposób został osiągnięty ten efekt?

Mało tego, karta i pen siedzą równocześnie. A między nośnikami przełącza przyciskiem AUX z radia.
    Ponadto zmieniarka pamięta ostatnio odtwarzane foldery zarówno z kary jak i z pena pomiędzy poszczególnymi przełączeniami.
    Bardzo ciekawe info - muszę to sprawdzić.

No ale Twój sposób montażu, aczkolwiek ciekawy, wyklucza możliwość korzystania równocześnie z pena i karty
    To też by była ciekawa opcja. Karta na stałe, a pendrive pod ręką. Będę to badał

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Już, czyli wcześniej nie widziała? I jakim sposobem teraz widzi - też takie dodawanie po jednym kolejnym folderze? Czy może w jakiś inny sposób został osiągnięty ten efekt?
    Postępował zgodnie z tym co pisał w temacie o Demontażu radia w 159
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post853418

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

EUREKA
    Panowie, sformatowałem kartę oraz pendraka na FAT32 (domyślnie Windows formatuje FAT) i zmieniarka widzi po 10 folderów (tylko na jednym nośniku)
    Mam navi.
    Jeszcze jedna sprawa, w folderze, jeżeli jest jeden plik, to odtwarza tylko kawałek, więc wgrałem po kilka plików i śmiga.
    Edit:
    A jednak nie ma różnicy między FAT32 a FAT, jest tylko trick z jednym plikiem.
    Ostatnio edytowane przez radzik2908 ; 19-04-2012 o 20:44

Viggen
    Gość

Domyślnie

a ktos mi powie, ile czasu u was trwa zaladowanie folderow po wlaczeniu samochodu? - czyli po jakim czasie od odpalania mozesz sluchac muzyki ze zmieniarki
    bo u mnie bez znaczenia czy mam 100 mp3 czy 600 mp3 (w sumie) trwa to 4 minuty... za kazdym razem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Viggen Zobacz post
    a ktos mi powie, ile czasu u was trwa zaladowanie folderow po wlaczeniu samochodu? - czyli po jakim czasie od odpalania mozesz sluchac muzyki ze zmieniarki
    bo u mnie bez znaczenia czy mam 100 mp3 czy 600 mp3 (w sumie) trwa to 4 minuty... za kazdym razem.
    Navi odpalona, włączam play i gra, u Ciebie coś długo.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Viggen, próbowałeś może z innymi nośnikami?