Możesz coś więcej powiedzieć? Chodzi audio dla Giulii?
Printable View
Radio/nawigacje telefony do Gulii i zestawy głośnikowe. Na rynek amerykański idą zestawy z radiem SDARS i z nawigacją GPS, natomiast Chiny to jest Glonass. Europa to Glonass i radio DAB.
Audio dla chińskich wersji jest bogatsze, podobnie jak dla amerykańskich. W Europie za dopłatą.
Nieprawda, wybory nie są codziennie, a zakupy tak. Porównanie "z d...".
Skoro nagrywają w 360 to niech dźwięk będzie też adekwatny do tego... Słuchałem tego na creative inspire 6100 z kartą dźwiękową 5,1. Odsłuch dużo gorszy niż wiele innych filmów lub kanałów stream. Więc słuchawki nic tutaj nie pomogą skoro wejściowo dżwięk nie ma na tyle dobrej jakości i pewne częstotliwości są obcięte.
Poza tym wystarczyło to nagrać w zwykłym 720p z dobrym dżwiękiem stereo i dużo więcej ludzi by to doceniło, bo nie każdy ma możliwość włączenia 4K i dźwięku na audiofilskim sprzęcie (który i tak tutaj wiele nie pomoże)...
Do przeciętnego użytkownika YT nie trafia marny argument, że mamy 2016:) Co to ma do rzeczy? Spróbuj sobie obejrzeć ten przerysowany filmik na smartfonie lub średniej klasy tablecie. Wygląda to słabo i nie przysporzy Giulii ani AR prestiżu. Byle onboard z GoPro i dobrym mikrofonem stereo robi lepsze wrażenie.
W kwestii PR muszę przyznać rację koledze KRS.
Wygląda to słabo. Jeśli pojedyńczych ludzi się nie przekona do auta, to nie liczmy na super wyniki w sprzedaży.
Mam nadzieję, że zmienią specjalistę od wizerunku i marketingu bo te dotychczasowe filmiki "promocyjne" są monotematyczne i nic konkretnego nie wnoszą do tematu sprzedaży/dostępności.
Ja szukam info gdzie popadnie i u kogo się da. Ale mam zacięcie i trochę możliwości. Mimo to trzeba się nagłowić, żeby jakieś konkrety uzyskać.
Przeciętny, potencjalny klient ma takie zabiegi daleko gdzieś! Jeśli nie zobaczy auta i nie będzie miał cenników/specyfikacji pójdzie gdzieś indziej.
Oczywiście nie dotyczy to zagorzałych fanów marki i tych, kórzy ją kupią z ciekawości i dzięki dobrej pozycji finansowej.
Cieszy mnie, że wreszcie się zgadzamy. Ja mogę czekać na konkrety dotyczące Giulii tyle, ile dam radę. Ale inny Kowalski czy Schmidt czekać nie będzie. Kupi inne auto.
A to ma przełożenie na całość sprzedaży. Start Giulia ma marny, nie zwiastuje to na razie sukcesu rynkowego.
- - - Updated - - -
]
Trudno w ogóle komentować ten wpis. Nie masz pojęcia za grosz o mechanizmach rynku, reklamy, zdobywania klienta i nie rozumiesz tego, o czym ja piszę. To Ci wytłumaczę łopatologicznie: ja nie piszę o sobie, ja jestem przykładem tysięcy podobnie analizujących ludzi, potencjalnych klientów marki. Jakieś "mróweczki", masz problem chyba z system wartości i samooceny, ale nie komentuję dalej.
Motoryzacja to dziś rynek klienta, dlatego koncerny prześcigają się w mnożeniu modeli, wersji modeli, liftingów, chwytów marketingowych. Klient często jest wkręcany (nawet oszukiwany) ale czuje się podmiotem. Skoro ma wydać swoje ciężkie pieniadze (albo podeprzeć się pieniędzmi pożyczonymi) to chciałby wiedzieć, że warto.
Filarem istnienia FCA są klienci. Nie żadne, lekceważąco przez Ciebie traktowane "mróweczki". Jestem jednym z nich. Przy założonych poziomach sprzedaży firmy nie utrzymają ci, którzy "mogą poczekać, bo kupują pod siebie". Kompletnie nie ogarniasz tematu.
Ale o jakim starcie mówimy? Nie ma auta w salonach, brak cenników itp. To co mają w tej chwili reklamować i promować? To co do tej pory oglądamy to są tylko zajawki dla ciekawskich. Auto wejdzie do oferty to zobaczymy jaka będzie kampania reklamowa. oferta itp. 1000 klientów kupi dziś inne auto ale następne 1000 będzie wybierało auto za tydzień, miesiąc, rok itp. Wszystko zależy od oferty i promocji dostępnego produktu. Co z tego, że na np. teslę zebrano 100 000zapisów jak za rok może się okazać, że z różnych powodów auto się nie pojawi albo będzie inne niż obiecywano. Co wtedy z tych zamówień jeśli produkt nie wypali?
Kolego, nie uwzględniasz po prostu czasu, zakładając płytkie tu i teraz, w swym klapkami ograniczonym do "rynku klienta" światopoglądzie. Tacy sami jak Ty będą i za rok, i za dwa i za trzy itd. Nie jesteś w żadnym wypadku Ty jako przykłąd, jak i tysiące rzekomo teraz "odchodzących od Alfy" - niczym wyjątkowym aby spowodować upadek lub wielki boom sprzedaży wozów Alfa Romeo. Nie dość ważnym, żeby przyspieszać produkcję Giulii na łąpu capu, czy szykować jej kilka sztuk gdzieś do jakiegoś Poznania. Jednym słowem by wchodzić w d. Coś się komuś tu od komercji pomerdało i przecania nieco rolę klienta i jego tupanie nóżką. Bo komuś się akurat leasingi kończą.
Będą się kończyć innym - za rok, za dwa, za trzy itd. Tam są Ci klienci, Nie tu i teraz na targi w Poznaniu czekający.
Nie ubędzie niczego Alfie w sensie ilości klientów, ubędzie tego jednego roku, tak jak i poprzedniego i jeszcze poprzedniego i poprzednich - gdy nie było Giulii. Tak i nie ma jej w sprzedaży teraz. Będzie - to się będą kupujący zastanawiać. Teraz jej nie ma , po prostu.
I naprawdę o kondycję FCA to Ty się nie martw, Segrio się nie martwi Twoim jak i rzekomych tysięcy innych szukających wieści o Giulii , których od jej zakupu dzieli jedynie możliwość pooglądania na targach w Polsce. To jest ułamek - fanów Alf itp. Ten tak wynoszony wysoko przez Ciebie masowy klient, się stanie tym masowym klientem gdy Giulia będzie w salonach, z cennikami itp. Wtedy. Nie teraz.
Tutaj wszystkie dane zebrane przez Włochów - po angielsku, ale to translator z Google'a, polskiego nawet nie sprawdzałem, ale pewnie nie da się czytać ;):
In a few days, starting from April 15 next year, the new Alfa Romeo Giulia, the long-awaited sedan segment D already in production in the Cassino plant, will make its official debut on the Italian and European market giving way to the actual recovery plan Alfa Romeo home. in the next hours, the Italian label will release the complete price list of its new sedan designed, according to business plans, to exceed quota 100 000 units produced per year. As announced by Alfa Romeo at the official presentation of the Giulia at the Geneva Motor Show, the new sedan will hit the market in three different versions (Giulia, Giulia Super Giulia Super Quadrifoglio) and with arange of engines, in the early months of marketing, It will be divided into 4 different proposals:
- 2.0 Turbo petrol engine with 200 hp and 330 Nm (Giulia and Giulia Super)
- 2.2 with 150 hp and 380 Nm turbo diesel (Giulia and Giulia Super)
- 2.2 Turbo Diesel 180 hp and 450 Nm (Giulia and Giulia Super)
- 2.9 V6 Biturbo 510 hp and 600 Nm (Giulia Quadrifoglio)
All versions of the Alfa Romeo Giulia coming in Italy will be available with rear-wheel drive and four-wheel drive will come only later (probably in parallel with the debut of Giulia in the US in late summer). The 2.0 turbo engine will be matched only to the 8-speed automatic transmission while the two turbo diesel engines can be paired to a manual six-speed or an automatic 8-speed. On the Italian market (and in Europe), the new sedan Alfa Romeo will also come home in two different productions exclusively designed for the business market, a segment in which Alfa Romeo is planning to focus very strongly with Giulia.
The new Alfa Romeo Giulia sedan will be an extremely customizable and will arrive on the market in a wide range of colors. Below all the colors already available in the launch phase: White Alfa, Alfa Red, Black Alfa, Vulcano Black, Grey Silverstone, Stromboli Grey, Blue Montecarlo, Vesuvius Grey, Titanium Imola, Monza Red, Lipari Grey, Red and White Trophy Competition .All of Giulia variants present within the standard equipment Cruise Control, Lane Departure Warning, the unprecedented Integrated Brake System and Forward Collision Warning (FCW). The exhibition "Giulia"will also rely on 16-inch alloy wheels, dual-zone climate and on the Uconnect infotainment system with 6.5-inch touch display. The Giulia Super, however, integrates this came with alloy wheels 17-inch and new interior with leather and fabric. To further customize the sedan, customers can also count on the luxury pack, which adds heated leather seats in full flower, coatings read and chrome trim as well as Xenon headlamps, and the Sport Pack, which adds a sports steering wheel, the headlights xenon and new aluminum inserts to further customize the interior.
Available to buyers there will also be 3D Connect infotainment system with a 8.8-inch diagonal screen. Over the next few days, with the presentation of the complete list of the new Alfa Romeo Giulia we will have a more complete and definitive about the prices (not yet reported), and the complete set of every single installation of the new sedan. The first deliveries are scheduled for the diesel versions, already at the end of April.
Jak pewnie już wiecie (to w kwestii polityki Sergio), Maserati kończy produkcję w fabryce w Modenie 31 grudnia 2016, co oznacza również koniec produkcji GranTurismo i GranCabrio - oczywiście bez zaprezentowanych i planowanych w najbliższej przyszłości następców :(.
Można prosić o źródło?
Przypominam, iż niedawno zwiastowałeś, że tego auta NA PEWNO NIE BĘDZIE. Po czym kompromitująco się z tego wycofywałeś.
Przypominam też, iż pisałeś, że Giulia ci się nie podoba, że syf, że gdzie jej do 159 i że tego w ogóle nie kupisz. Po czym okazało się, że masz służbowe auto a nie prywatne, więc nie wydajesz ani złotówki, a robisz z siebie czołowego niezadowolonego klienta świata. Sergio na pewno czytając twoje wpisy nie może spać nocami.
Zjedz snickersa.
Jesteś na 100% pewien tego co piszesz?
Glonass na EU brzmi nieprawdopodobnie. To system rosyjski i zwykle w EU jest uzupełnieniem cywilnego GPS. To jest tak że produkuje się jeden układ elektroniczny, który ma wszystko a jak na jakimś rynku jakaś funkcjonalność ma być niedostępna to się ją blokuje software'owo. Tak jest najtaniej i taka jest praktyka.
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Ja częściej chodzę na wybory niż kupuję nowe auta.
Piszesz o pojedyńczych klientach jako mróweczkach wobec gigantów jak FCA. Naprawdę dzisiaj jest tak firmy muszą liczyć się z klientami. W dobie mediów społecznościowych i ogólnie internetu, który zdominował tradycyjne media nawet JEDEN klient może dużo. Przykładów na to jest masa.
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Panowie- dajcie na luz- niestety ale KRS ma po części racje, a i niektórych widzę, że zwieracze bolą, że zmienia auta co 2 -3 lata -stać go to to robi i nic nam do tego.
Ale temat jest inny - niektórym nasza marka chyba zablokowała zdrowy rozsądek i założyła klapy na oczy
Ja kupując AR to miałem wrażenie że dealer łaskę mi robi że mi auto sprzedaje- normalne jaja- tak cały włoski koncern się tak zachowuje.
Zapraszam do salonu MB, BMW, Lexusa, Audi czy nawet Skody i Hondy- zobaczycie jak wygląda nadskakiwanie do klienta.
Takim podejście buduje się markę- dziś kupi jedno za rok dwa zmieni na inny nowszy model, pokaże innym znajomym pochwali i przyjdą inni - to właśnie z takich mrówek buduje się sprzedaż bo na zakupy flotowe raczej nie ma co liczyć.
I ma racje na targach w poznaniu Giulia powinna być bez dwóch zdań no ale jak zwykle.....
Mówicie o innych klientach że kupią- oj taaak - tylko za 2-3 lata Giulia będzie już opatrzonym modelem, a inne marki będą miały nowe modele, a tu zostaną co najwyżej pasjonaci bo klient tej klasy chce jeździć świeżym autem i być obsłużony na wysokim poziomie na nie biegać po salonie, szukać sprzedawcy i posługiwać się kserówkami. Czasy Polmozbytu się skończyły.
A takie Audi A4 to nie opatrzony model? Jak ktoś się nie interesuje motoryzacją to nawet nie zauważy, czy to B8, czy już może B9, a może to tylko facelift...?! A przecież samochód się sprzedaje bardzo dobrze. Nie wspominając o Golfach, czy innych Passatach...
Część osób patrzy na nową strategię AR poprzez pryzmat ostatnich 10-20 lat. Czyli nie budowaniu reputacji i wyrabianiu dobrej opinii porządnymi modelami tylko zaskakiwaniu ciągle czymś nowym, ekstrawaganckim. Niestety jak widzimy to się nie sprawdziło, zobaczymy jak będzie tym razem.
Zaletą a zarazem wadą jest właśnie duża ilość dealerów Fiata.
Plus bo mieszkając np. w Gorzowie nie musisz jechać 100km do Szczecina do najbliższego salonu jak w przypadku Audi, czy Volvo, albo nie musisz czekać 2 tyg na zwykły przegląd (Audi, czy BMW).
Minusem natomiast może być brak dyscypliny/spójności i 'kultura' odziedziczona po polmozbytach właśnie.
Chociaż ja akurat mam tylko dobre doświadczenia związane z ASO Alfy i Fiata, czy obsługą sprzedażową Jeepa.
Nie twierdzę, że Sergio jest nieomylny, bo chociażby ostatnia akcja z Tipo pokazuje jak kiepsko u nich z oceną rynku... Model, który miał w ogóle się nie pojawić w UE, potem tylko lokalnie we Włoszech, teraz okazuje się hitem i zamawiając dzisiaj dostaniemy auto dopiero w 2017r!
Mam nadzieję, że w przypadku Giulii dobrze zbadali rynek i oczekiwania :)
Alfa ma się stać globalną marką premium dla Fiata. Po wielu próbach z wejściem do klasy średniej wyższej (nieudana próba z Cromą, według mnie naprawdę niezłym samochodem) Fiat pozostanie "tanią" marką, natomiast premium ma przejąć Alfa.
Jak pisałem wcześniej, Europa ok, ale w samych Chinach sprzedaje się ponad 20 mln samochodów rocznie więc jest to potężny rynek na którym Fiat jest praktycznie nieobecny. Podobnie jest ze USA/Kanadą. Uszczknąć 2%tego rynku dla siebie to jest 400k samochodów sprzedanych rocznie. Dlatego mówi się coraz głośniej o przejęciu Saubera/Torro Rosso przez Alfę Romeo i starty pod marką w F1.
Europa dla Alfy nie będzie najważniejsza.
Jak widzisz strategia działa u VW - wystarczy lift i sprzedaż jest na poziomie kilkuset tysięcy rocznie.
podobnie jest z innymi przykładowo podanymi przeze mnie wcześniej markami
afla - kojarzona jest (oczywiście pomijam pasjonatów) z ponadprzeciętną awaryjnością robiącą auta ładne ale kompletnie nietrwałe.
cóż - oby Giulia ten pogląd zmieniła w co niestety wątpię
Bo widzisz, w momencie kiedy inne marki wyrabiały sobie ponad przeciętną opinię (np. Audi, BMW) Alfa klepała piękne, ale zawodne auta. Teraz VAG spija śmietankę nie mając potrzeby się martwić imidżem (wpadki z TSI, TDI, multitronicami a ludzie nadal to kupują), natomiast Alfa musi startować prawie od zera, żeby odbudować renomę. Myślę, że po takiej lekcji nauczki niezawodność Giulii będzie na bardzo wysokim poziomie, nie mogą sobie pozwolić na wpadkę. Inaczej cała strategia odcięcia się od przeszłości, budowy nowej 'starej' marki legnie w gruzach.
"afla - kojarzona jest (oczywiście pomijam pasjonatów) z ponadprzeciętną awaryjnością robiącą auta ładne ale kompletnie nietrwałe.
cóż - oby Giulia ten pogląd zmieniła w co niestety wątpię"
Wątpisz, że Giulia będzie niezawodna, czy wątpisz, że ludzie zmienią opinię o Alfie (zakładając, że Giulia będzie udanym modelem)?
Jest 15 - gdzie te Włoskie ceny??
Nie wydaje mi się by kiedykolwiek alfa pozbyła się łatki awaryjności (przynajmniej w Polsce). Już 159 była udanym modelem. Tak samo jest w przypadku mito i giulietty - nie są to złe samochody. Wątpię by pojawienie się guili cokolwiek zmieniło. Może gdyby alfa wróciła do F1 i tam odnosiła jakieś sukcesy.. Z alfą jest jak z bmw. Bmw jeżdżą tylko dresy i nie wrzucają kierunków, a alfa widziana jest na lawetach. Trzeba lat żeby to przełamać. Niektórym pewnie wydaje się "to tylko takie żarciki", ale koniec końców jak mam kupować samochód z salonu i słyszę wszędzie "nie bierz alfy, bo się psuje" to jednak zanim utopię 200 koła to się 10 razy zastanowię czy przypadkiem w tych żartach czegoś nie ma, a może dla świętego spokoju kupię skode? Przecież to taka solidna marka. No i tak się kończy często kupowanie alfy co zresztą widać po sprzedaży.Cytat:
Bo widzisz, w momencie kiedy inne marki wyrabiały sobie ponad przeciętną opinię (np. Audi, BMW) Alfa klepała piękne, ale zawodne auta. Teraz VAG spija śmietankę nie mając potrzeby się martwić imidżem (wpadki z TSI, TDI, multitronicami a ludzie nadal to kupują), natomiast Alfa musi startować prawie od zera, żeby odbudować renomę. Myślę, że po takiej lekcji nauczki niezawodność Giulii będzie na bardzo wysokim poziomie, nie mogą sobie pozwolić na wpadkę. Inaczej cała strategia odcięcia się od przeszłości, budowy nowej 'starej' marki legnie w gruzach.
"afla - kojarzona jest (oczywiście pomijam pasjonatów) z ponadprzeciętną awaryjnością robiącą auta ładne ale kompletnie nietrwałe.
cóż - oby Giulia ten pogląd zmieniła w co niestety wątpię"
Wątpisz, że Giulia będzie niezawodna, czy wątpisz, że ludzie zmienią opinię o Alfie (zakładając, że Giulia będzie udanym modelem)?
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/inne...#ixzz45tFCL84j
.... tak, Radźku. TBi to nie jest dobry silnik benzynowy... wskaż mi negatywne opinie o nim, oczywiście bez cytowania nonsensów typu "nie ma brzmienia". Silniki Giulii też nie będa miały brzmienia. Poza flagowym 510 KM, którego na szosach raczej często nie zobaczysz. Dziś wszystko nie ma brzmienia, poza niszowymi wersjami dla bogatych pasjonatów.
Jak sam wskazałeś, brzmienie + użyteczny zakres obrotów. Mówimy o Alfie, a nie o Golfie. W czym jest gorszy Twój silnik w Lexusie od TBi? W niczym. A silnik Puligi wyprzedzał konkurencję o kilka długości, podobnie było z początku w Busso.
Nie nie wątpię- Giulietta, 159, Mito są naprawdę bardzo dobrymi samochodami ale ciąży na nich mit alf 145,146 156 silników TS etc
niestety rzecz w tym że sam producent zachowuje się jakby sprzedawał 2 mln samochodów rocznie a kupujący kupowali wszystko na pniu - tak sięwizerunku nie buduje i image marki.
Olewanie klientów w 38 milionowym kraju i nie wystawienie na targach nawet jednej sztuki Giulii świadczy o podejściu tej firmy.
- - - Updated - - -
Dokładnie o tym pisze, a jeszcze dodatkowo sam producent traktując- nazwijmy sprawę po imieniu - potencjalnych klientów Giuli z buta- strzela sobie swoim podejściem w kolano.
KRS ma rację, TBi nie można niczego zarzucić. Wystarczy spojrzeć na konkurencyjne TSI i ich problemy - tam to można narzekać bez końca...
Zakres użyteczny gorszy niż gdzie? w silnikach N/A? Nawet już 200 konne TBi ma lepszy moment obrotowy (i to zdecydowanie w większym zakresie) niż wychwalane 3.2 Busso, a co za tym idzie i lepszą elastyczność.
No i pokaż mi auto premium z silnikiem powiedzmy do 250KM, gdzie silnik jakoś brzmi. Nie ma już takich, albo są na wymarciu. Liczę na to, że Giulia da jakiś fajny wydech, membrany, czy inne mechaniczne cuda aby trochę nadać rasowy dżwięk.
Odnośnie TBi to same zalety, u mnie za chwile qvka zobaczy 200 tys na liczniku i do tej pory oprócz "niedociągniec" czytaj jakiś drobiazgów nic się nie dzieje. Odnośnie pracy silnika jak sie tłumik dopalił to i zaczeła lepiej hałasować. A jak ktos chce narzekać na brzmienie polecam zobaczyć dzwięk nowego Civica Type R.
I maksymalną moc przy 5.000 obr. Sport pełną gębą.
https://youtu.be/yOo0cIdSgNY?t=223
(oglądać od 4:00)
Nie ma - opóźnione jak wszystko w Gulii :)
Niemcy dawno już to odkryli, że najważniejsze jest wnętrze i trzeba dać klientom poczucie luksusu i dobrego wykonania. Bo auto kupuje się oczami. Druga sprawa jest taka, że duża część motoryzacyjnej prasy jest w niemieckich rękach, która ma silne powiązania z przemysłem samochodowym i dość sprytnie promuje niemieckie marki :). A koncerny niemckie zaczęły oszczędzać na mechanice. Lista wpadek VW, BMW czy Mercedesa jest duża. U Włochów jest inaczej, auta są całkiem nieźle zaprojektowane mechanicznie (udane JTD, Multiair, i TBi Alfy) natomiast oszczędności są na wnętrzu i charakteryzują się sporą ilością denerwujących psujących się detali.
Najciekawsze jest to, że W123, W124 i W126 zaprojektował Włoch (Bruno Sacco) a Walter De Silva pracuje dla VW :)
Alfa obecnie nie różni się negatywnie na tle innych marek europejskich. Są to dobre auta, trochę drogie ale przynajmniej w ostatnim stadium nie są zajeżdżane przez dresiarzy i gównarzerię ;
...a Serio dalej mruga oczkiem do VW:
http://europe.autonews.com/article/2...-fiat-chrysler
Gdyby to QV było w normalnej cenie, a nie w rejonach Maserati... Gdyby mnie było stać na QV - kupił bym Ghibli :).
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Post #5194:
Cytat:
Napisał KRS
Po czym kompromitująco się z tego wycofywałeś. Masz jeszcze jakieś wątpliwości mitomanie? Rozumiem, że teraz własnie ty napiszesz: przepraszam, pomyliłem się?
Przecież on nie kupuje aut, tylko dostaje służbowe jak się leasing skończy... taki klient Alfy Romeo.
Ale może wybiera? Np. dostaje określony budżet i sam decyduje co chce - swojego czasu tak miałem i jak im powiedziałem, że chcę AR 159 to powiedzieli, że musi to być "niemiec"... okazuje się, że mają dużo mniejsza utratę wartości, więc dla firm korzystniejsze.
Zatem czekamy do 20tej na jakieś przecieki/info...