U mnie wszystko wygląda tak samo jak na fotkach od Michała, także nie będę wklejał tych samych fotek :)
Printable View
U mnie wszystko wygląda tak samo jak na fotkach od Michała, także nie będę wklejał tych samych fotek :)
Mam alfe 145 jtd z 2000roku, klima jest, gaz jest ale klima nie chłodzi, po otwarciu maski zauważyłem brak bodajże 3 przekaźników w lewej stronie tzn w miejscu obok lampy od strony pasażera. Z miejsca pustych gniazd pod przekaźniki idzie wiązka do pompy klimatyzacji i bodajże świateł. Czy ktoś z was mógłby u siebie zerknąć jakie przekazniki ma w tym miejscu?>
Wątki wręcz stworzone dla siebie - http://www.forum.alfaholicy.org/145_...zekazniki.html :)
sprzęgiełko załącza? sygnał do kompresora dochodzi?
No właśnie nic się nie dzieje.
heheh :) a sprawdzałeś na włączonym silniku? ;)
Bezpieczniki chociaż sprawdziłeś? Na kompresorze jest wtyczka wypnij ją i sprawdź miernikiem czy dochodzi sygnał, jeśli dochodzi to masz elektrosprzęgło zjarane, jeśli nie to musisz iść po kolei dalej. Równie dobrze może być padnięty czujnik ciśnienia i też nie załączy układu, ale najpierw sprawdź na kompresorze. :)
No jak napisał że nie ma przekaźnika z którego wiązka idzie do klimy to jak mu się ma załączyć? Magia jakaś czy jak bo nie rozumiem... A światła Ci świecą wszystkie tak przy okazji (przeciwmgielne itp)?
a czy ktos z was nie mógł by zajrzeć pod maske co ma wpięte w to miejsce? Alfa 145/146 2000rok