U mnie wszystko wygląda tak samo jak na fotkach od Michała, także nie będę wklejał tych samych fotek![]()
U mnie wszystko wygląda tak samo jak na fotkach od Michała, także nie będę wklejał tych samych fotek![]()
Mam alfe 145 jtd z 2000roku, klima jest, gaz jest ale klima nie chłodzi, po otwarciu maski zauważyłem brak bodajże 3 przekaźników w lewej stronie tzn w miejscu obok lampy od strony pasażera. Z miejsca pustych gniazd pod przekaźniki idzie wiązka do pompy klimatyzacji i bodajże świateł. Czy ktoś z was mógłby u siebie zerknąć jakie przekazniki ma w tym miejscu?>
Wątki wręcz stworzone dla siebie - http://www.forum.alfaholicy.org/145_...zekazniki.html![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
sprzęgiełko załącza? sygnał do kompresora dochodzi?
No właśnie nic się nie dzieje.
heheha sprawdzałeś na włączonym silniku?
Bezpieczniki chociaż sprawdziłeś? Na kompresorze jest wtyczka wypnij ją i sprawdź miernikiem czy dochodzi sygnał, jeśli dochodzi to masz elektrosprzęgło zjarane, jeśli nie to musisz iść po kolei dalej. Równie dobrze może być padnięty czujnik ciśnienia i też nie załączy układu, ale najpierw sprawdź na kompresorze.![]()
Ostatnio edytowane przez czart79 ; 20-05-2011 o 15:26
No jak napisał że nie ma przekaźnika z którego wiązka idzie do klimy to jak mu się ma załączyć? Magia jakaś czy jak bo nie rozumiem... A światła Ci świecą wszystkie tak przy okazji (przeciwmgielne itp)?
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
a czy ktos z was nie mógł by zajrzeć pod maske co ma wpięte w to miejsce? Alfa 145/146 2000rok
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997