no chyba bede musial ja zaciagnac do paracy i wstawic na magazyn.Sasiad ma taka dmuchawe na prad i olej opalowy ale boje sie zeby temp nie uszkodzila lakieru
Printable View
no chyba bede musial ja zaciagnac do paracy i wstawic na magazyn.Sasiad ma taka dmuchawe na prad i olej opalowy ale boje sie zeby temp nie uszkodzila lakieru
Czarny, a Ty lałeś tego skydd do paliwa i mimo tego Ci zamarzło?
nie skydd tylko to http://allegro.pl/dodatek-uszlachetn...077672818.html . Na full bak zalalem 200 ml moze nawet 250ml bo troche na oko dolalem
Wytrąciła się parafina z ropy. Za mało uzdatniacza dodałeś, albo był kiepskiej jakości, albo po prostu nie zdążył dobrze się rozejść po układzie paliwowym. TEraz tak - żadnych samostartów. Auto odpali i zgaśnie, jak przestaniesz go podtrzymywać autostartem (psika się w dolot, przy zdjętym przewodzie idącym do kolektora). Do ciepłego pomieszczenia i czekasz, aż odmarznie. Wystarczy, że będzie w pomieszczeniu około conajmniej -5 stopni. To już spowoduje "połączenie się" paliwa.
http://allegro.pl/dodatek-uszlachetn...077672818.html dolalem tego ok 250 ml na 70 l paliwa i wczoraj zrobilem jeszcze 20 km przed przyjazdem do domu.Jezdzilem ok.30-40 min.Auto zagrzalem do 90*.Chcialem torche podladowac aku zeby mi dzis nie padlo i lipa ze wszystkim.Probowalem zapobiec ale sie nie udalo.Przedwczoraj zalalem ponad pol baku Verva i ten dodatek(niecale pol baku mialem wczesniej tez z Orlenu ale zwykly ekodisel).Lipa.Musze ja zaciagnac na magazyn-tam mam jakies-2 -5*.Moze cos z tego bedzie
Wygląda na to, że to co kupiłeś to jakiś produkt all-in-one, który nie bardzo się sprawdza. Pamiętajcie że czym innym jest dodatek do paliwa typu STP (czy ten powyższy), a czym innym skydd, który jest tylko depresatorem. Ma jedną funkcję, którą spełnia prawidłowo (o ile nie kupi się podróbki).
polecal mi to jeden kolega alfaholik wiec kupilem bo tez juz kiedys kupowalem.Dodam ze teraz dolalem pierwszy raz dodatku tej zimy
Ja uzywam czegos takiego-http://www.forum.alfaholicy.org/Jak narazie daje rade.
Zrobiłeś test, który jednoznacznie stwierdził nieskuteczność tego konkretnie środka. Kup skydd, który jest polecany przez bardzo wielu ludzi.
U Ciebie dodatkowo jeszcze potwierdziła się pewna teoria dot. paliw z ulepszaczami (verva, v-power itp.). Otóż takie paliwa rotują dużo słabiej niż zwykłe paliwa, statystycznie kupujesz paliwo dużo starsze, nie wiadomo jak długo ono stało w zbiorniku na stacji benzynowej, nie wiadomo czy nie wytrąciły się ciężkie frakcje, albo czy skraplająca się para wodna nie stanowiła zbyt dużej części tego paliwa (szczerze mówiąc to nie wiem czy takie zjawiska występują, tak tylko gdybam). Nie wiadomo też czy to paliwo na pewno było arktyczne, czy może tylko zimowe.
Witam
podczepię się pod temat ponieważ moja AR ma problem z uruchomieniem,
a mianowicie odpala dopiero za 7 lub 8 razem nie pomagają przedłużone podgrzewania podwójne i potrójne, wymieniony jest filtr, świece sprawne wykręcane i sprawdzane napiecie na swiecach jest równiez po zgasnieciu kontrolki, filtr paliwa nowy, paliwo (z dodatkami) jak zdejmuje przewody z filtra i włącze zapłon to leci bez problemu. Ogólnie w ostatnie dni odpalałem ją codziennie ale za 8 razem to lekka przesada no i katowanie aku wraz z rozrusznikiem.
Podpowiedzcie coś - z góry dziękuje.