Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Temat: Problem z odpalaniem na zimnym silniku

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no chyba bede musial ja zaciagnac do paracy i wstawic na magazyn.Sasiad ma taka dmuchawe na prad i olej opalowy ale boje sie zeby temp nie uszkodzila lakieru

Użytkownik Ogier Avatar kalma
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR159 JTDm 16V 2007

Domyślnie

Czarny, a Ty lałeś tego skydd do paliwa i mimo tego Ci zamarzło?

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

nie skydd tylko to http://allegro.pl/dodatek-uszlachetn...077672818.html . Na full bak zalalem 200 ml moze nawet 250ml bo troche na oko dolalem

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    ja dzis koledzy kaplica.Z rana mialem -24 o godz.7:30 w nocy ponad -30*.Krecic krecil ale ni hu hu zeby zaskoczyl.Przyjechali z pracy z prostownikiem i podpielismy rozruchowy i ni chu...Zostawilem auto,wzialem aku do domu na prostownik,zalozylem stary podladowany zeby jakos auto otworzyc i zamknac(bo jakbym sie dostal do srodka bez aku jak maske bym zamknal??).Teraz po pracy poszedlem sprobowac na tym starym zakrecic bo z rana jak go zalozylem krecil lepiej niz nowy i co??Kaplica-zaczela sie swiecic kontrolka zaplonu i niezapietych pasow i pod maska takie cichutkie piszczenie z okolic podszybia(filtra paliwa i tego czarnego chyba przekaznika od swiec po prawej stronie filtra paliwa).Dzialalo tylko otwieranie z pilota,zamykanie juz nie,a wiec odpialem kleme - i podpialem spowrotem.Zamknalem auto i wrocilem do domu.Mysle ze gdzies mi zamarzlo paliwo bo chyba innej opcji nie ma.Tylko pytanie gdzie??Czy napewno filtr paliwa czy moze gdzies na przewodach/pompa w baku itp??Krecic krecil ale tak jakby nie dostawal paliwa.Na dodatek zdejmujac pokrywe silnika zlamalem ja bo gumki przymarzly do mocowan:-/.Jak pech to pech.Moze doradzicie koledzy co w takiej sytuacji powinienem zrobic??Najlepiej do cieplego garazu ale go nie mam chyba ze zaciagne go na firme i wstawie na magazyn+jakas farelka nadmuch??Wymiana filtra paliwa/sciagniecie samego filtra i rozgrzanie go w domu(nie wiem czy tak sie da??).W peugeocie 307 mialem latwiej i taniej bo mozna bylo wymienic sam wklad filtra za 50 zl.Czekam na dobre rady.Pozdrawiam
    Wytrąciła się parafina z ropy. Za mało uzdatniacza dodałeś, albo był kiepskiej jakości, albo po prostu nie zdążył dobrze się rozejść po układzie paliwowym. TEraz tak - żadnych samostartów. Auto odpali i zgaśnie, jak przestaniesz go podtrzymywać autostartem (psika się w dolot, przy zdjętym przewodzie idącym do kolektora). Do ciepłego pomieszczenia i czekasz, aż odmarznie. Wystarczy, że będzie w pomieszczeniu około conajmniej -5 stopni. To już spowoduje "połączenie się" paliwa.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

http://allegro.pl/dodatek-uszlachetn...077672818.html dolalem tego ok 250 ml na 70 l paliwa i wczoraj zrobilem jeszcze 20 km przed przyjazdem do domu.Jezdzilem ok.30-40 min.Auto zagrzalem do 90*.Chcialem torche podladowac aku zeby mi dzis nie padlo i lipa ze wszystkim.Probowalem zapobiec ale sie nie udalo.Przedwczoraj zalalem ponad pol baku Verva i ten dodatek(niecale pol baku mialem wczesniej tez z Orlenu ale zwykly ekodisel).Lipa.Musze ja zaciagnac na magazyn-tam mam jakies-2 -5*.Moze cos z tego bedzie

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

http://allegro.pl/dodatek-uszlachetn...077672818.html dolalem tego ok 250 ml na 70 l paliwa i wczoraj zrobilem jeszcze 20 km przed przyjazdem do domu.J
    Wygląda na to, że to co kupiłeś to jakiś produkt all-in-one, który nie bardzo się sprawdza. Pamiętajcie że czym innym jest dodatek do paliwa typu STP (czy ten powyższy), a czym innym skydd, który jest tylko depresatorem. Ma jedną funkcję, którą spełnia prawidłowo (o ile nie kupi się podróbki).

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

polecal mi to jeden kolega alfaholik wiec kupilem bo tez juz kiedys kupowalem.Dodam ze teraz dolalem pierwszy raz dodatku tej zimy

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Ja uzywam czegos takiego-Jak narazie daje rade.
    Dodatkowo na podwyzszenie jakosci paliwa

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

polecal mi to jeden kolega alfaholik wiec kupilem bo tez juz kiedys kupowalem.Dodam ze teraz dolalem pierwszy raz dodatku tej zimy
    Zrobiłeś test, który jednoznacznie stwierdził nieskuteczność tego konkretnie środka. Kup skydd, który jest polecany przez bardzo wielu ludzi.

U Ciebie dodatkowo jeszcze potwierdziła się pewna teoria dot. paliw z ulepszaczami (verva, v-power itp.). Otóż takie paliwa rotują dużo słabiej niż zwykłe paliwa, statystycznie kupujesz paliwo dużo starsze, nie wiadomo jak długo ono stało w zbiorniku na stacji benzynowej, nie wiadomo czy nie wytrąciły się ciężkie frakcje, albo czy skraplająca się para wodna nie stanowiła zbyt dużej części tego paliwa (szczerze mówiąc to nie wiem czy takie zjawiska występują, tak tylko gdybam). Nie wiadomo też czy to paliwo na pewno było arktyczne, czy może tylko zimowe.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Witam
    podczepię się pod temat ponieważ moja AR ma problem z uruchomieniem,
    a mianowicie odpala dopiero za 7 lub 8 razem nie pomagają przedłużone podgrzewania podwójne i potrójne, wymieniony jest filtr, świece sprawne wykręcane i sprawdzane napiecie na swiecach jest równiez po zgasnieciu kontrolki, filtr paliwa nowy, paliwo (z dodatkami) jak zdejmuje przewody z filtra i włącze zapłon to leci bez problemu. Ogólnie w ostatnie dni odpalałem ją codziennie ale za 8 razem to lekka przesada no i katowanie aku wraz z rozrusznikiem.
    Podpowiedzcie coś - z góry dziękuje.