Up.
Dodatkowe pytanie.
Czy po wymianie sprężyn na np. takie -30mm diagnosta nie będzie mi "sapał" przy ustawianiu zbieżności? Czy zastosowanie takich sprężyn wpływa na zbieżność?
Printable View
Up.
Dodatkowe pytanie.
Czy po wymianie sprężyn na np. takie -30mm diagnosta nie będzie mi "sapał" przy ustawianiu zbieżności? Czy zastosowanie takich sprężyn wpływa na zbieżność?
Nic nie będzie sapał, chyba, że się sam zasapie ;) Nie wiem jak z przodem, ale z tyłem koła po czasie może wyglądać tak /\ Szczególnie jak założysz jakieś większe koła
Jakie Masz obniżenie? Zbieżność dało się bez problemu ustawić? Nie masz kół w ten sposob /\?
obniżenie ok 40 mm może ciut więcej
nie było problemów ze zbieżnością.
przed samą geometrią, miałem kontrolę luzów w zawieszeniu. to też jest ważne by zawias był w b. dobrym stanie.
Zbieżność została ustawiona zgodnie z "książkowymi zaleceniami". ale jeszcze się przypatrzę jak wyglądają koła ;-) ponieważ nie zwróciłem na to uwagi
koła 17 " 215/45 letnie
pozdrawiam,
Adam
założyłeś na seryjne amory czy amory tez utwardzone ?
Rolek ma racje. Przy obniżeniu o ile nawet zmieni się zbieżność to ją da sie ustawić. Pochylenie to już inna bajka, już przy -30mm i większym kole można czasem zobaczyć cos takiego /\ . Felgi z mniejszym ET jakoś rzadziej mają z tym problem. W innym przypadku pozostaje już co jedynie zabawa ze śrubami mimośrodowymi ale nie wiem czy ktoś się bawił w coś takiego.
Hej ja mam taki trik u siebie ze z przodu mam nowe sprezyny seria z tyłu też seria ale ile mają lat nie wiem bo juz z takimi kupiłem... I z tyłu mam 9cm przeswitu (17/215/45et35) a z przodu 6cm odsyłam do wątku na dziale tuning:
http://www.forum.alfaholicy.org/hamu...-sprezyny.html
I kurde nie wiem czy to tak ma byc czy jakies te sprezyny z tyłu za wysokie?