Pogadam dziś na temat KME GOLD z moim gazownikiem.
Powiedzcie mi proszę jakie są objawy "zamarażąjącego się reduktora"?
Słyszałem dużo na ten temat aczkolwiek nie do końca wiem jak to jest.
Printable View
Pogadam dziś na temat KME GOLD z moim gazownikiem.
Powiedzcie mi proszę jakie są objawy "zamarażąjącego się reduktora"?
Słyszałem dużo na ten temat aczkolwiek nie do końca wiem jak to jest.
Podstawowa rzecz to to ze brzęczyk zacznie dudnić, samego momentu przełączenia prawie się nie odczuwa, ewentualnie lekkie osłabienie a potem powrót do normy
Pierwsze według mnie automat i manual inaczej ciągnie, według ciebie tak samo
A po drugie przeczytałeś co napisałem????????
Czego współczujesz tego że reduktor przy tej prędkości nie zamarzł prze 20 minut??????????
Środek nocy, autostrada pusta, ograniczenia brak, nowy olej w silniku, dawno nie miałem takiej okazji sprawdzenia kondycji silnika i układu chłodzenia, teraz wiem że ona bardziej sie grzeje po mieście w korkach niż przy tej prędkości na autostradzie
powiem tak troche uśmiecham się do tych w waszych zamarzających reduktorach.. i pewnie w jakiś gorszych reduktorach albo zle ustawionych zapewne sie to zdarza.. ale nie zapominajmy ze duży wpływ na reduktor ma pompa wody.. może jest to oznaka zęby sprawdzić ciśnienie na pompie..
druga sprawa... jeśli ktoś lubi sobie depnąć a chyba każdy kto ma V lubi sobie podeptać... to zawsze może przełączyć się na PB bez strachu ze zamarznie :)
odpasując komuś ile pali 3.0 bez ściemy moja na BP trasa max eko to 10.5 litra (prędkość w granicach 100km/h) normalnym tempie to 13 litrów (130/140km/h) maksymalne spalanie bp jakie udało mi sie osiągnąć to jest 17 litrów na trasie,.
co do lpg trasa eko.13l normal 15l. miasto na lpg wychodzi 18/20litrów.
Nie osłabiaj mnie...... Poza tym jak już wspomniałem gold lata i w V6 manualu i V6 automacie
Nie zasługuje na współczucie ani na podziw kierowca który przez pół godziny jedzie z butem w podłodze...... Chyba że traktuje to jako jednorazowy eksperyment. Z resztą nie dyskutujmy tu o fanaberiach. Chcesz to deptaj w furę ile Ci pasuje, Twoja sprawa gdzie i jak to robisz. Nie mi jest to osądzać. Uważasz że gold Ci nie wystarczy to pakuj co innego. Ja tak jak już pisałem miałem golda w jednej V i mam w drugiej. Nie zakładałem tego tylko już było. Nigdy mi nie zamarzł pomimo że nie raz jechałem z nogą w podłodze ponad 200km/h. Z tą tylko małą różnicą że zdrowy rozsądek nie pozwalał mi utrzymywać takiej prędkości auta i silnika dłużej niż jedna czy kilka minut. Może faktycznie jest tak ja piszecie że po pół godziny zamarznie :D tak wiec Ci co chcą zapier....ć z pedałem w podłodze długo nie kupują golda a Ci którzy jadą z bardziej przyziemnymi prędkościami gold w zupełności zadowoli :)
Wróciłem od Szymdiego - AUTO-BOX Gliwice.
Ponad 40 min spędziłem na rozmowie z nim.
Zadecydowałem finalnie na:
-STAG 300 ISA2 PLUS
-Hana zielone wtryski
-Butla w kole
-Wlew przy klapce
-Reduktor Magic Jet 3 "big" - poprawiony.
-Przewody 13mm FARO
Zacznę od tego iż zanim umówiliśmy się na termin (przyszły wtorek) dokładnie sprawdził samochód. Podłączył komputer do samochodu. Sprawdził wtryski, napięcia i pozostałe rzeczy, które są istotne podczas montażu. Wszystkie elementy będą schowane. Nic nie będzie widoczne. Oczywiście DŁUGO rozmawiałem na temat Reduktora. Stwierdził - że w tej cenie 4000tys złotych nie znajdę lepszego reduktora. Powstała czarna legenda na temat Magic Jet - aczkolwiek nowa - finalna jego wersja jest nierozbieralna, dlatego nie ma możliwości aby coś się z nim stało. Powiedział, że sam sobie by w stopę nie strzelił i nie oferował go klientom. Gwarancja pisemna na 2 lata - lub przebieg (to pozostało do ustalenia). Jeśli chodzi o inne reduktory to powiedział, że może zamontować mi 2x AC 01 do 150km aczkolwiek będzie trochę ciasno, zwiąże to się z dodatkowymi kosztami i oczywiście więcej zabawy z tym. Kiedy poprosiłem go o zdanie - co by zrobił na moim miejscu to zamontował byc Magić Jet 3 BIG. Tak więc zrobilem.
Pytałem go o wcześniej wspomniany AIR-FUEL-RATIO - powiedział, że to jest podstawa. Wszystko kalibruje ręcznie. Mam się o nic nie martwić.
Auto zostawiam w poniedziałek wieczorem/wtorek rano - odbiór przewidziany na czwartek wieczór - piątek rano.
No i git :)
Tak i automat ma jeszcze do tego lepsze przyśpieszenie i prędkość max niż manualna zaraz się dowiem, mi raczej chodziło o przyśpieszenie że bardziej się wyziębia
Mój goldzik może po prostu ma za sobą za duży przebieg, może na początek go zregeneruję i się zobaczy jak będzie, poza tym spojrzałem na fotki komory 166 bez osłon i chyba zdjęcie reduktora w jakim miejscu jest u mnie wszystko by wyjaśniło. Co do pompy itd. to niestety wszystko nowe i tylko reduktor miesza, co do stylu jazdy to też nie tak chop siup, bo przy -16 na dworze w ogóle reduktor nie zaskakuje
Kocham wyrażenie "zdrowy rozsądek", jak wiesz że wszystko z samochodem jest dobrze, masz w silniku olej który się nie boi takiej jazdy i możliwość to czemu nie, zdrowego rozsądku mi nie brakuje, jak patrzę na filmiki z zeszłorocznego zlotu Alfaholików i tor to tam trzeba było mieć zachwianie zdrowego rozsądku, żeby po tym jechać na 100%, bez obrazy ale tam samochody jęczały, bo tego to bym drogą nie nazwał, a co dopiero torem. W Polsce mało gdzie mogę się rozpędzić do takiej szybkości, a co dopiero jechać tak dwie minuty, chyba poza tym incydentem jeszcze 2 minuty nie jechałem z maksymalną
kobielczak dobrze to wygląda, dobrze że tego ekspresowo nie robią samo to świadczy o warsztacie, mi tylko jedna rzecz nie pasuje, ale mniejsza ze szczegółami
No to oby majster miał rację - albo oby wszyscy się mylili co do reduktorów magica. Reszta gites.Cytat:
-STAG 300 ISA2 PLUS
-Hana zielone wtryski
-Butla w kole
-Wlew przy klapce
-Reduktor Magic Jet 3 "big" - poprawiony.
-Przewody 13mm FARO
Jak te wtryski sprawdził? I co one mają do montowania LPG? Komputerem może zobaczyć, czy nie wywala błędów i ewentualnie czasy wtrysków, działanie lambdy i MAF. Nic innego nie jest w stanie zdiagnozować ;)Cytat:
Sprawdził wtryski, napięcia i pozostałe rzeczy, które są istotne podczas montażu.
Chyba nie chcesz powiedzieć, że facet ustawia auto na trasie sam albo ze swoimi współpracownikami? Ja bym nie dał samochodu nie wiadomo komu do zapier... bo inaczej pewnych rzeczy się nie daje ustawić - np czasów wtrysku i mapy przy wysokich obciążeniach i wysokich obrotach. Chyba że w piątek to odbiór i jazda na ustawienie instalacji...Cytat:
Mam się o nic nie martwić. Auto zostawiam w poniedziałek wieczorem/wtorek rano - odbiór przewidziany na czwartek wieczór - piątek rano.
kylo.... ręce opadają....
dcfan - nie wiem jak ustawia samochód. Pewnie wie co robi, bo ludzie na forum LPG go BARDZO polecają. Trudno - jeżeli ma katować samochód aby tylko instalacja była dobrze założona - no trudno. Czasem trzeba się poświęcić. Pytałem czemu tak długo auto będzie trzymał to powiedział, że chce sprawdzić ustawienia podczas obciążeń. Na ciepłym oraz na zimnym silniku - tak aby wszystko było ok.
Co do reduktora - mam straszny dylemat na temat Magic Jet'a reduktora no ale.. skoro firma mówi, że warto mu zaufać to tak zrobię.. Przecież sami sobie by nie robili kłopotów.
Kylo - ta jedna rzecz to owy wlew przy klapce?
Już się nie będę odzywał, każdy ma swój rozum, dla ciebie komora silnika jest identyczna w 166 i 156, dla mnie nie, automat to dla ciebie czyni rakietę z silnika dla mnie przymula, no chyba że zasuwasz na PDK albo SMG, dla ciebie problem ze zdrowym rozsądkiem to jazda z maksymalna prędkością po pustym Autobanie, dla mnie jazda na dziurawym torze testowym Fiata z pedałem w podłodze. Nigdy się nie dogadamy
Czytam ten temat od jakiegoś czasu, prowadzę rozmowy z gazownikiem od jakiś 2 tygodni i zdecydowałem się na:
sterownik KME,
reduktor KME gold
wtryski HANA pod listwę ale montowane na adaptorach kątowych
no i reszta jak wszyscy piszą (wielozawór, przewody 8mm, ukryty wlew pod korkiem,dobre filtry,...)
Auto wstawiam dzisiaj i odbieram jutro popołudniu, wszystko ma być schowane jak na 3 stronie tematu, cena 3300zł.
Mam nadzieję że będę zadowolony z tej konfiguracji, zdjęcia zamieszczę po odbiorze auta.
Na tą konfigurację zdecydowałem się po długich rozmowach z gazownikiem i Grześkiem (Grzesiek dzięki za pomoc :) ), Miałem wiele dylematów, ale im dłużej się zastanawiałem i myślałem nad tym, tym stawałem się głupszy i nie wiedziałem co zrobić. Za wiele osób, za wiele opinii :( - Dlatego postanowiłem poprosić Grześka o pomoc na prv.
Temat dla mnie był ciężki bo swoją alfa jeżdżę już 6 lat i teraz dopiero się zdecydowałem na gaz, a nie ma co ukrywać auto nie jest młode i cena gazu to prawi połowa wartości tego auta :(
Wrażenia z jazdy opisze w połowie tygodnia, po odbiorze we wtorek od razu muszę jechać 200km więc troszkę ją przegonię - jak warunki pogodowe pozwolą :( (kawałkiem będę jechał naszą nową autostradą - może KME gold nie zamarznie - a myślę że nie)
- - - Updated - - -
A zapomniałem dodać mam 166 2.5V6 z 2000roku, z przebiegiem 242000km, skrzynia manualna. Gazownik sprawdził oczywiście spaliny i odczyty z OBD (wyszła mi uszkodzona, pracująca w małym zakresie sonda lambda przed katalizatorem)
Ja dzis o 18 odstawiam Julkę na montaż gazu. Odbieram ją w czwartek wieczorem / piątek rano.
Mam ciągle dylemat jaki reduktor założyć. KME GOLD - przy mojej jeździe pewnie zamarznie, AC 01 czerwony - nie trzyma ponoć dobrze ciśnienia, a do zaproponowanego Magic Jet 3 - nie mam przekonania - bo puszczają często gaz do układu chłodniczego - a tego obawiam się najbardziej...
Co robić ? :D
Ja już mam kupionego golda i nie będę tego zmieniał (pewno się właśnie montuje), zadaj sobie pytanie ile razy będziesz nim cisnął tak że ci "zamarznie"? Ja myślę że mi nigdy nie zamarznie, jest to reduktor do 300 czy 350KM tak więc ma zapasu strasznie dużo (auto ma 190KM), nie znam się za bardzo na tym ale sądzę że nie będę miał z nim problemów.
Ale to każdego indywidualna decyzja, jak napisałem, nie włączałem się wcześniej do rozmowy, bo im więcej ludzi tym więcej opinii i człowiek tylko głupieje. Jak widzisz sterownik też inny wybrałem, będę miał KME a nie STAGA - ceny są zbliżone, tak więc to nie była decyzja finansowa, ale miałem inne powody :)
Mianowicie? Jak Grzesiek doradził to pewnie jest OK, ale czemu akurat KME?
W reduktorach nie o moc chodzi, ale o wydatek i stabilność cieplną. A właśnie z tym ma problem gold :)
sterownik KME bo nie odbiega jakością od STAGA a ma możliwość niepodpinania go pod OBD co w tak starym aucie może przynosić problemy. Nie chcę się rozpisywać na temat swoich decyzji bo wiem że będą osoby które poprą mnie i osoby które będą przeciw, nawiąże się długa dyskusja i ani ja ani kolega kobielczak nie upewni się w swojej decyzji. Powiem za jakiś czas jak to wszystko śmiga :)
Z przeprowadzonego wywiadu środowiskowego, warsztat do którego kolega oddaje auto bazuje od lat na elektronice KME, lepiej niech zrobią na tym co dobrze znają zamiast kazać im się uczyć STAGa na aucie kolegi, w razie jakichś problemów mieli by potem tylko pretekst do zwalenia winy że coś jest nie tak przez elektronikę której nie chcieli montować ;] KME do tego silnika jak najbardziej się nadaje, inna sprawa że KME również nie stoi w miejscu jeśli chodzi o rozwój elektroniki, ich nowe KME NEVO to świetna elektronika lepsza od STAGa wg. opinii moich zaprzyjaźnionych warsztatów.
- - - Updated - - -
Powiem tak, Jeśli uważasz że GOLDa zmrozisz to szukaj coś innego. Co do M3 nadal sceptycznie jestem nastawiony, wiem jak zbudowany jest "młynek" w którym ogrzewane jest lpg, nawet jak jednoczęściowy jest obecnie to i tak puścić może na żebrowaniu z racji przekroju ścianek, miałem okazję naprawiać auto po puszczeniu gazu w płym przez M3 i dziękuję za niego nawet po modyfikacji, wysadziło wyrównawczy, chłodnicę i co najgorsze nagrzewnicę której wymiana była katorgą ;/ Kwestia ACR01 powiem tyle, jak się ma dobrą sztukę bez feleru to obrobi 250KM, ale jak się trafi felerna z tnącym się regulatorem to działa wybiórczo, jednego dnia jest cacy innego co klepnięcie w gaz zrzutka na PB - mam obecnie AC R01 w moim GT 3.2 i termiczne bardzo mocny reduktor, ciśnieniowo obrabia wyhamowane 247KM ze spadkiem 0,3bar w 1,3bar roboczego co jak na jeden reduktor w cenie poniżej 300pln jest dobrym wynikiem, tyle że nie od razu trafiłem na w pełni sprawną nową sztukę ;]
Grześ a patrzyłeś w te osc z niko? Bo sam jestem ciekaw jak on sie sprawuje. Ja mam padniety termostat wprawdzie, przełaczenie ustawione na 15 stopni, 600 obrotów, ale jakoś nie zauważam różnicy między paliwami...
Julka już w serwisie od wczoraj.
Jak tylko dostanę auto z powrotem to dostanę płytkę CD ze zdjęciami z całego montażu :)
Umieszczę relację z tego jak auto się zachowuje, jak wygląda cała instalacja itp.
Co do reduktora Magic Jet - widziałem jak to wygląda i jego zmienione wnętrze - tak więc - zaufałem temu produktowi.
Szczególnie, że gwarancja "w razie w" obejmuje nie tylko wymianę reduktora ale obejmuje wszystkie skutki "ewentualnego" rozszczelnienia co sobie ani nikomu nie zycze :)
Ja widziałem poprawki w magicu na fotach. Jak nie wcześniej to później ale puści. żeby nie puściło to powinno być zaspawane na stałe. Fakt że tani jest ten reduktor.
Nie chcę robić reklamy - ja mam niko, też tłokowy, bez membrany, też może puścić - ale jeśli już to do kolektora ssącego a nie w układ chłodzenia. Regeneracja - 1 oring za 50 gr.
Fakt - jest droższy - ale spokój bezcenny.
U mnie już po wszystkim, dzisiaj zrobiłem 200km i wygląda że jest ok, choć warunki nie są za dobre do testowania. W każdym razie wróciłem właśnie. Poniżej troszkę zdjęć (słabej jakości bo zrobione komórką, postaram się zamieścić lepsze jak będę miał troszkę więcej czasu:
[IMG=http://www.pl.image-share.com/upload/176/16m.jpg]
[IMG=http://www.pl.image-share.com/upload/176/17m.jpg]
[IMG=http://www.pl.image-share.com/upload/176/18m.jpg]
[IMG=http://www.pl.image-share.com/upload/176/19m.jpg]
[IMG=http://www.pl.image-share.com/upload/176/20m.jpg]
[IMG=http://www.pl.image-share.com/upload/176/21m.jpg]
[IMG=http://www.pl.image-share.com/upload/176/22m.jpg]
- - - Updated - - -
http://www.pl.image-share.com/upload/176/22m.jpg
- - - Updated - - -
Odnośnie spalania też napiszę coś jutro (zatankuję na tej samej stacji co dzisiaj).
Jeśli chodzi o koszta to zakończyło się na 3350zł. Na tą chwilę nie odczułem jakiejś różnicy pod pedałem, ale jak wspomniałem warunki nie są stosowne do większych testów.
Postaram się umieścić lepsze zdjęcia i więcej (ze środka przełącznika, butli i wlewu, spod maski)
Ogólnie warsztat podszedł profesjonalnie do swojej pracy i na tą chwilę jestem zadowolony - przy kolejnych zdjęciach podam namiary warsztatu jak by ktoś był zainteresowany.
A tak więcej będę się mógł wypowiedzieć po jakimś czasie użytkowania (Miła sprawa to był tankowanie do pełna za 81zł a nie 350zł, tak wiem że gazu zatankowałem znacznie mniej, ale mimo wszystko).
- - - Updated - - -
a zapomniałem dodać że miłą niespodzianką dla mnie jest to że wtryskiwaczy hana w ogóle nie słychać :)
Przecież nie powie ,że jeszcze się nie woził Alfą 166 ... :o
http://kme.eu/ tutaj macie lekturę
Mało widać, ciekawe gdzie trójnik pomiarowy przed czy za filtrem fazy lotnej. No i te hanki to się dało ukryc lepiej, zwłaszcza te na przedniej głowicy. Mieszczą się między baranami.
Właśnie o to zapytałem, ale powiedzieli że to od podciśnienia i tak będzie ok. Przy przeglądzie 1000km podjadę i powiem aby założyli.
Na tą chwilę jestem po kolejnym tankowaniu do pełna i wyszło 21,4dm3 na 206km (jakieś 190km po trasie - autostradzie ale warunki pogodowe były nieciekawe).
Jak myślicie czy to dobry wynik?
Na tą chwilę nie mam uwag, myślę że dokładniej wszystko sprawdzę jak się pogoda poprawi.
Wtedy też zamieszczę lepsze i więcej zdjęć.
Pytanie było, bo zazwyczaj na takiej trasie przy prędkości 90~100km (oczywiście w letnich warunkach) komputer benzyny mi pokazywał 7,5~8,5 litra. Ale jak wiadomo gazu wciągnie więcej, a komputer to pokazuje zawsze mniej (benzyny).
A o spalaniu nie musicie mi pisać benzyny, mam to auto już 6lat tak więc benzyny wiem ile pali, ciekawi mnie tylko opinia na temat gazu (nie żałuje mu litra, tylko chcę aby było dobrze).
Panie dcfan,
Czy mogę dowiedzieć się, jakim sposobem powziął Pan wiedzę, która pozwala Panu negatywnie oceniać poziom moich umiejętności przy strojeniu aut na LPG? Kompletnie nie pojmuję, jakim prawem i na jakiej podstawie ktoś z drugiego końca kraju, nigdy nie będąc naszym gościem, nie mogąc osobiście czegokolwiek stwierdzić w danej kwestii, decyduje się napisać taką informację.
Ok, auto człowieka zainteresowanego montażem - czyli pana kobielczak, trafiło w ręce człowieka, co do którego mam pewność, że wykona swoją pracę dobrze, bo wiem, że jest osobą myślącą i wiem gdzie zdobywał szlify w branży LPG :-) Ale rozpowszechniając bezpodstawne informacje naraża Pan człowieka na poszukiwania mogace zakończyć się wylądowaniem u jakiegoś druciarza, którego jedyną sprawnością jest dostatecznie dobrze prowadzona autopromocja.
Pana argumenty okazały się mało merytoryczne, skoro i tak zaproponowana przeze mnie konfiguracja wylądowała w Alfie, pozostaje wyjaśnienie fenomenu, dlaczego Pan kobielczak zechciał umieścić moją firmę na czarnej liście... Czyż nie przez posty takie jak Pański oraz niejakiego GrześkaK.??
Oczekuję co najmniej wyjaśnienia Pana/Panów zachowania.
Panie SebastianieS - świat branży LPG jest dość mały. Nie wrzucam nikogo na czarną listę, tym bardziej nie oceniam nikogo opierając się tylko i wyłącznie na opiniach ludzi z forum.
Do Gliwic - miałem bliżej. Dlatego też zdecydowałem się jednak założyć tam gaz niż w Zbrosławicach, ponieważ, że taka powiem - nie jest mi tam po drodze. Na jednym z for byłem z Panem w kontakcie jednak mimo uzyskania od Pana wielu informacji wybrałem inaczej. Z drugiej strony jestem pewny, że wiem Pan gdzie oddałem swoją Alfę. Myślę, że dalsze dywagacje na temat miejsca montażu nie mają sensu. Auto odbieram w poniedziałek - dopiero wtedy będę mógł faktycznie na forum ocenić czyjąś pracę.
Napisał Pan:- Jakie informacje rozpowszechniałem? Czy narzekałem na kogokolwiek?! Wyrażałem się w negatywnych aspektach na temat kogoś nie mając argumentów? Raczej nie..Cytat:
Ale rozpowszechniając bezpodstawne informacje naraża Pan człowieka na poszukiwania mogace zakończyć się wylądowaniem u jakiegoś druciarza
Ależ ja do Pana nie mam najmniejszych pretensji, rynek jest wolny i każdy obiera sobie wykonawcę usługi wedle swego uznania. Pana prawo do swobodnego wyboru uważam za niepodważalne, niezależnie od tego co Pan zdołał wywnioskować z przeprowadzonej analizy rynku i sugestii osób trzecich.
Proszę jednak przeczytać uważnie co napisałem - oczekuję wyjaśnień - przynajmniej wyjaśnień - ale ze strony osób, które kompletnie bezpodstawnie obniżały wizerunek mojej firmy, bądź też mój własny odradzając Panu montaż u mnie, a nie mając po temu jakichkolwiek sensownych podstaw. Pana to nie dotyczy, tych osób - jak najbardziej (przytoczony przez Pana fragment mojej wypowiedzi jest przecież skierowany do pana dcfan).
Natomiast - skoro już zaczął Pan odsłaniać kulisy powodów podjęcia przez siebie decyzji o wyborze warsztatu, proszę nie pisać ewidentnej nieprawdy, że nie wrzucał sobie Pan mojej firmy na czarną listę, skoro Pan to ewidentnie uczynił - i to pod wpływem owych oszczerczych sugestii o których wspominam. Zapewne pozna Pan swój wpis z tego właśnie wątku:
a tu jest link do tego miejsca:
http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_...ml#post1069508
Na marginesie - jeszcze raz podkreślę - jestem przekonany, że wybór instalatora jakiego Pan dokonał jest dobry i instalacja będzie działać jak należy. Gratuluję, że nie dał sobie Pan wmówić bzdur o Magic III - to sensowny wybór.
Panie Sebastianie - to że napisałem, że wrzucam "Pana ze Zbrosławic na czarną listę" to była tylko taka przenośnia. Przepraszam jeśli Pan to tak odebrał. Nie miałem okazji przekonać się na własne oczy jak działa Pana warsztat, dlatego biję się w pierś i przepraszam, za użycie, że tak powiem - nie trafionego zwrotu.
Ja nie zamierzam oczywiście nikogo bronić albo obierać czyjaś ze stron - pozostaje neutralny do Pana jak i pozostałych członków fora. Podsumowując - wybrałem usługę wykonywaną przez Pana Szymona z Gliwic tak więc bez przeszkód będę mógł ocenić jego pracę. Panie Sebastianie, jeżeli uważa Pan, że dokonałem mimo wszystkiego dobrego wybór - pozostaje mi więc poczekać do poniedziałku na rezultaty.
Co do Magic III - wiele ludzi odradzało, ja postanowiłem zaufać temu produktowi. Jeżeli słuchałbym innych - pewnie jeździłbym na reduktorze AC 01 ale jak można zauważyć - nie jestem AŻ tak podatny na opinię innych ludzi - a to, że nie wybrałem w ostateczności Pana warsztatu - to jedynie za sprawą problemów logistycznych (praca, dystans do Zbrosławic itp) - a nie opinia ludzi, którzy negowali Pana warsztat.
Ale wracając do tematu - w Poniedziałek jak odbiorę Alfę wrzucę Wam zdjęcia na forum :)
Nie ma o czym mówić w takim razie, ale proszę pomyśleć, jak to wygląda wizerunkowo dla potomnych. Nic miłego natykać się w Sieci na takie sformułowania o sobie.
Owszem, jak już napisałem - wybór dobry a mogę go ocenić jak myślę dość trafnie, skoro to mój brat i szlify w branży LPG zdobywał w GZW :-)Cytat:
Ja nie zamierzam oczywiście nikogo bronić albo obierać czyjaś ze stron - pozostaje neutralny do Pana jak i pozostałych członków fora. Podsumowując - wybrałem usługę wykonywaną przez Pana Szymona z Gliwic tak więc bez przeszkód będę mógł ocenić jego pracę. Panie Sebastianie, jeżeli uważa Pan, że dokonałem mimo wszystkiego dobrego wybór - pozostaje mi więc poczekać do poniedziałku na rezultaty.
Ponadto gadamy często "branżowo" i wiem że posiada duży zasób sensownych wiadomości. No i jest myślący, a to podstawa w ogóle.
No i słusznie. Nówka Bosch, prosto z Pepiklandu.Cytat:
Co do Magic III - wiele ludzi odradzało, ja postanowiłem zaufać temu produktowi.