Lakier byśmy w końcu jej zrobili:p
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
Printable View
Radosuaf, reprezentujesz niezwykle schematyczne postrzegania świata ale ono ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Te samochody kupują ludzie którzy kochają piękne samochody, z prawdziwą sportową historią i na szczęście ze sportowymi osiągami.
Myślisz, że decyzja zakupową była podjęta tym, że ten samochód osiąga 4,5 sekundy do 100 ? a nie sprzedawałby sie gdyby miał 5,5 ? Przecież zawsze coś bedzie szybsze od czegoś :)
Zapamiętaj jedną rzecz, wydając ćwierć miliona złotych na samochód można wybrać samochod dowolnej marki z dużo większym "prestiżem, lansem czy też osiągami" (choćby używany ) dlatego jeśli ktoś chce miec Alfa Romeo 4C to je kupi niezależnie od "czasów w porównaniu z konkurencą"
Tak, a Alfa od 20 lat jest liderem rynkowym, bo takich ludzi są na świecie miliony... Ja też kupiłem Giuliettę, mimo że jest wiele "pewniejszych" wyborów, ale Julka nie sprzedaje się jak np. BMW 1. Moim zdaniem ten samochód ma potencjał i Alfa powinna to udowodnić. Ze 155 też się wszyscy śmiali, że to Fiat Tempra, po czym 155 złoiła wszystkim tyłek w DTM i żarty się skończyły...
Ja za kwotę, którą wydałem na Julkę też mógłbym mieć BMW 1 albo Merca A. Kupiłem Alfę, ale jakoś więcej na drogach spotykam innych aut :).
Sek w tym ze właśnie DTM jest miejscem, gdzie trzeba coś udowadniać a reszta to tylko czcze gadanie:-)
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
zawsze coś -> http://wyscigi.autoklub.pl/news/alfa-na-wtcc,53924
byc moze i w tej kwestii masz racje ale nie mozna odrazu skreslac auta tylko dlatego , ze nikt nie postawil na Nurgburgring. Wlosi zawsze ida wlasnymi sciezkami czasem niezrozumialymi ale mysle ze gdyby bylo inaczej to nie mielibysmy do czynienia z terminem wloska motoryzacja. Dla mnie od Nurgburgring jest wazniejsze to , ze ludzie z Alfy posluchali klientow i zrobili auto o ktore od dawien dawna zabiegalli Alfisti. Nie wiem wydaje mi sie , ze czesto ludzie narzekali, ze nie ma tylnego napedu (wszystkie Alfy) , ze za ciezka ( AR 159) , ze nie wystarczajaco szybka (AR Brera) , ze za malo sportowa i bezkompromisowa (wszystkie nowe Alfy) w 4C brakuje tylko V6 ( musialby byc lekki). Cupra nie ma opcji zeby byla szybsza niestety , nie ta klasa samochodu 1250kg , 280KM, do tego silnik z przodu. Fizyka jest nieublagana. I to troche jest nie wporzadku, ze przy pierwszym lepszym pierdnieciu niemcow piszemy lekka reka, nie zastanawiajac sie dlaczego, ze byle Hatchback jest szybszy od 4C. To bardzo mocno zaniza wartosc tego auta a wiemy jak bardzo Alfie sprzedaz jest dzis potrzebna. Gdyby tak bylo to by bylo bardzo zle bo Alfa 4C zostala zbudowana dla sportu w bardzo profesjonalny sposob (monokok , obrobka termiczna materialow w Autoclav) wlosi podeszli naprawde bardzo profesjonalnie i do momentu, w ktorym byle Hatchback seryjny z DSG na salonowych oponach nie stanolby bezposrednio z tak samo salonowa 4C i ja pokonal nie powinno byc miejsca na tak arbitralne podejscie do 4C. Tak uwazam.
Dobra koniec :)
Sporting, masz zdrowe podejście. Nie daj się mękoleniu Radzi. Fajnie piszesz na temat i ja Ciebie popieram.
KRS tylko bez wazelinarstwa;).Pamietaj,ze ja i tak mam blizej zeby zobaczyc 4C:D
1. Merców A (tych nowych) jest jeszcze faktycznie mało, ale BMW 1 jest, przynajmniej w Poznaniu, sporo. Za to A3 jest już zatrzęsienie.
2. Pytanie, czy Sergio jest tego samego zdania :D. Też mi się podoba, że Alf jeździ mniej, ale Lancii Delt (piękny samochód) jeździ na tyle mało, że Sergio uznał, że markę można skasować. A Lancia ma kilka lat więcej od Alfy. I spory wkład w historię motoryzacji, nie wiem, czy nie większy niż AR. Poza tym, w ślad za powalającą utratą wartości tych samochodów, pojawia się ich na ulicach naprawdę mnóstwo kilka lat po premierze. 159 jeszcze niedawno była naprawdę rzadkością, w tej chwili są już zauważalne, a 156 to już bardzo popularny samochód. Ale Ty się tym nie musisz przejmować - szanse, że spotkasz drugą 4C na drodze, są pewnie poniżej 1% :).
Serio... dyskutujecie z człowiekiem który potrafił wciskać kit jaki to Merde-geot 307 SW jest cudowny, wspaniały, z materiałami super jakości we wnętrzu, itd. Jest sens? :lol:
Spider rewelacyjny, te światła w końcu wyglądają jak powinny. :D
Panowie samochody produkowane sa po to żeby nimi jeździć. Cała kilku stronicowa dyskusja wyżej jest totalnie bezsensu. Ja sie pytam gdzie jest MOD?
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
No wybacz, zwyczajnie dyskusja z ignorantem mija się z celem i to staram się pokazać kolegom którzy próbują z Tobą tę dyskusję prowadzić zamiast olać ciepłym moczem to bzdurne pieprzenie.
Dziś czytałem instrukcję obsługi 4C i odkryłem ciakawą rzecz ;)
Aby uzupełnić płyn do spryskiwaczy należy odkręcić plastikową osłonkę (przymocowaną na 4 śruby) a następnie włożyć dołączony do samochodu lejek, po wykonaniu czynności osłonkę trzeba przekręcić ponownie :D
No, łatwo i szybko nie bedzie :rolleyes:
To się postarali, skoro nawet takie pierdółki projektowali specjalnie pod 4C. Chyba pierwsza taka alfowa Alfa od czasu 75, bo 8C to w sumie przerobione Maserati :).
Jak już coś to zegary są na wzór tych z 8C tak samo jak rząd przełączników. Aluminiowy panel i ekran nawigacji też z bravo? Stylowe radio z logo AR też widziałeś w bravo? A listwy progowe i nakładki na pedały z logo i napisem AR?
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Z tego co mi wiadomo przejazd Alfy w ogole nie byl organizowany przez Fiata tylko przez jakis magazyn, ktos poprostu wzial ta Alfe i wykrecil nia czas i tyle. Jest to tez pewna informacja , ze amatorsko ta Alfa mozna zrobic 8:04 to chyba dobrze ?
Ponadto uwazam , ze dobrze iz Fiat nie wlacza sie do niemieckich gierek , mysle , ze w calej tej zabawie nie w tym rzecz aby wciskac ludziom , ze cos jest biale jak jest czarne. Niemcy tylko na to czekaja az kazdy bedzie organizowal sesje na ich torze i udawadnial swoja wyzszosc - 4C na tym nie stracila , na auto trzeba czekac chyba z rok od zamowienia tak wiec sa klienci. Oddzwiek niezaleznych ludzi tez jest pozytywny , cieszmy sie tym a nie Nurgburgringiem.
- - - Updated - - -
ladna jest decha w Giulietcie , moglyby byc tylko lepsze materialy zastosowane do jej wykonczenia w niektorych miejscach. W Giuliettcie mam wrazenie , ze mamy polaczenie dobrych materialow z przecietnymi i troche to kontrastuje. w ogolnym rozrachunku nie powiedzialbym , ze mi to przeszkadza uwazam tylko , ze jest potencjal do poprawy.
To dlaczego to info o wykręconym czasie było podane w newsach na stronie ar i na oficjalnym fanpage ar na bukfejsie?
Tak zgadzam się jest nierówno, np. ten plastik na krawędzi drzwi koło szyby jest tragiczny. Mam wrażenie że znowu wszedł tam księgowy z kalkulatorem i stwierdził że trzeba zmniejszyć koszt.
Instrukcję możesz sobie pobrać ze strony instrukcje.fiat.pl.
Może i po błocie się nie jeździ, ale przy takich prędkościach trochę komarów można ubić :D.
Przeciez każdą Alfa ma śrubokręt w zestawie koła zapasowego ;)
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
to w ogole nie rzutuje czy pisali o tym gdziekolwiek. Zreszta sam bym o tym pisal jakby ktos spacerowo zrobil 8:04. Z tego co wiem Alfa jechal czlowiek od Porsche - to jeszcze bardzie komplikuje temat. Ale czas zwazywszy na okolicznosci Alfy 4 C jest wysmienity. Zreszta Giulietta QV tez tam jest odnotowana i w porownaniu do aut podobnej klasy cenowej i segmentowej odnotowala calkiem dobry rezultat(a jest krytykowana) - tylko rowniez nie wiadomo kto nia jechal. Jak juz dla Was jest to takie wazne polecam przestudiowanie czasow na Nurgburgring pod katem wynikow jak i kierowcow zasiadajacych za kierownica poszczegolnych aut daje to wiecej info o autach niz same suche liczby.
Czas na torze TG. 1:24.80
http://fastestlaps.com/tracks/top_gear_track.html
71 miejsce na 223 to chyba jest dosc dobrze:D
Szczegolnie patrzac na to jakie auta sa nizej na liscie
Sent from my iPhone
A tu filmik z okrążenia : http://www.youtube.com/watch?v=w500cDSr2Ks
Dla tych co się tak podniecali czasem Leona na Nurburgringu. Auto użyte do bicia rekordu miało pakiet Performance, który obecnie jest niedostępny w sprzedaży. Leon nie miał klimatyzacji, miał założone czterotłoczkowe zaciski z tarczami 370mm i do tego opony Michelin Pilot Cup Sport 2s.
BartekL, nawet gdyby Leon był 5 sekund wolniejszy, to mówimy o rodzinnym hatchu z przednim napędem. Jeśli porównujesz go do sportowego samochodu z tylnym napędem, z karbonowym monokokiem, z silnikiem za plecami, 2-osobowego, bez bagażnika, to zadajesz sobie pytanie, czy nie wystarczyłoby trochę podrasować Julkę QV i mieć 4C-killera :). Oczywiście, jak pisałem wcześniej, "fun factor" z posiadania i jazdy tym autem jest pewnie zupełnie inny, ale patrząc na wyniki wygląda to jak strzelanie z armaty do komara...
Tymczasem okazało się, że będzie można kupić 4C z "normalnymi" światłami:
http://www.autocar.co.uk/car-news/ne...adlight-design
jak z normalnymi światlami, to kupuję
Czemu więc alfa nie miała wyścigowego kierowcy i 5 dni? Marketingowa wtopa
Ale jaka marketingowa wtopa? Zamówienia mają na najbliższe 1,5 roku, każdy kto jest zainteresowany motoryzacją wie o tym aucie. Przecież nie będą porównywać się do Leona...
Wtopa jedynie jest taka, że taki mały limit roczny ustalili, bo chętnych na zakup jest dużo więcej.
A taka wtopa że teraz byle dziennikarzyna motoryzacyjny wydobędzie ten czas i będzie go porównywał z czym? Pewnie z leonem?? I co powie? Że słabo? I jaki przekaz pójdzie w świat?
Dzisiaj nie wystarczy że produkt jest dobry...
Kto się przejmuje byle dziennikarzem?! Dobry dziennikarz wie, że nie ma co porównywać czasów w ten sposób i tego nie robi! Ktoś kto jest zainteresowany 4C też nie, bo to nie ma najmniejszego sensu...
No dobra, jeśli chcesz porównywać to proszę. Myślę, że te czasy są bardziej rzetelne. Jeden kierowca, podobne warunki (brak innych aut na torze, jak to ma często miejsce na Nurburgringu). I co ważne - auta stockowe.
http://fastestlaps.com/tracks/top_gear_track.html
No to jestem ciekaw Twojej opinii na temat GT86. Pewnie uważasz samochód za pełen niewypał. bo objedzie go byle mocna osobówka ;) Nie tylko cyferki się liczą :)
ja nie rozumiem i kto mnie przekona? dlaczego skoro na auto jest popyt, to produkuje sie go mało? nie chce sie zarobić?
ja rozumiem, ze jest taka zasada: im bardziej niedostępny i rzadki produkt, tym więcej ludzi chce go mieć. Czyli jakby 4C była robiona taśmowo, aż tylu chętnych by nie było..
OK, ale to działa na starcie.. a teraz? nie można zwiększyc limitów produkcji? bo co? nagle klienci odejdą??
wie każdy? eeeee. Wagenowcy nie wiedzą:))