------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
156 3.0
Dawne kochanki:
GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
159 (zdradziła i poszła)
GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Radosuaf, reprezentujesz niezwykle schematyczne postrzegania świata ale ono ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Te samochody kupują ludzie którzy kochają piękne samochody, z prawdziwą sportową historią i na szczęście ze sportowymi osiągami.
Myślisz, że decyzja zakupową była podjęta tym, że ten samochód osiąga 4,5 sekundy do 100 ? a nie sprzedawałby sie gdyby miał 5,5 ? Przecież zawsze coś bedzie szybsze od czegoś
Zapamiętaj jedną rzecz, wydając ćwierć miliona złotych na samochód można wybrać samochod dowolnej marki z dużo większym "prestiżem, lansem czy też osiągami" (choćby używany ) dlatego jeśli ktoś chce miec Alfa Romeo 4C to je kupi niezależnie od "czasów w porównaniu z konkurencą"
Tak, a Alfa od 20 lat jest liderem rynkowym, bo takich ludzi są na świecie miliony... Ja też kupiłem Giuliettę, mimo że jest wiele "pewniejszych" wyborów, ale Julka nie sprzedaje się jak np. BMW 1. Moim zdaniem ten samochód ma potencjał i Alfa powinna to udowodnić. Ze 155 też się wszyscy śmiali, że to Fiat Tempra, po czym 155 złoiła wszystkim tyłek w DTM i żarty się skończyły...
Ja za kwotę, którą wydałem na Julkę też mógłbym mieć BMW 1 albo Merca A. Kupiłem Alfę, ale jakoś więcej na drogach spotykam innych aut.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 04-03-2014 o 21:59
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Sek w tym ze właśnie DTM jest miejscem, gdzie trzeba coś udowadniać a reszta to tylko czcze gadanie:-)
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
156 3.0
Dawne kochanki:
159 (zdradziła i poszła)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
zawsze coś -> http://wyscigi.autoklub.pl/news/alfa-na-wtcc,53924
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
byc moze i w tej kwestii masz racje ale nie mozna odrazu skreslac auta tylko dlatego , ze nikt nie postawil na Nurgburgring. Wlosi zawsze ida wlasnymi sciezkami czasem niezrozumialymi ale mysle ze gdyby bylo inaczej to nie mielibysmy do czynienia z terminem wloska motoryzacja. Dla mnie od Nurgburgring jest wazniejsze to , ze ludzie z Alfy posluchali klientow i zrobili auto o ktore od dawien dawna zabiegalli Alfisti. Nie wiem wydaje mi sie , ze czesto ludzie narzekali, ze nie ma tylnego napedu (wszystkie Alfy) , ze za ciezka ( AR 159) , ze nie wystarczajaco szybka (AR Brera) , ze za malo sportowa i bezkompromisowa (wszystkie nowe Alfy) w 4C brakuje tylko V6 ( musialby byc lekki). Cupra nie ma opcji zeby byla szybsza niestety , nie ta klasa samochodu 1250kg , 280KM, do tego silnik z przodu. Fizyka jest nieublagana. I to troche jest nie wporzadku, ze przy pierwszym lepszym pierdnieciu niemcow piszemy lekka reka, nie zastanawiajac sie dlaczego, ze byle Hatchback jest szybszy od 4C. To bardzo mocno zaniza wartosc tego auta a wiemy jak bardzo Alfie sprzedaz jest dzis potrzebna. Gdyby tak bylo to by bylo bardzo zle bo Alfa 4C zostala zbudowana dla sportu w bardzo profesjonalny sposob (monokok , obrobka termiczna materialow w Autoclav) wlosi podeszli naprawde bardzo profesjonalnie i do momentu, w ktorym byle Hatchback seryjny z DSG na salonowych oponach nie stanolby bezposrednio z tak samo salonowa 4C i ja pokonal nie powinno byc miejsca na tak arbitralne podejscie do 4C. Tak uwazam.
Dobra koniec![]()
156 3.0
Dawne kochanki:
159 (zdradziła i poszła)