Strona 25 z 39 PierwszyPierwszy ... 151617181920212223242526272829303132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 389

Temat: artykuł o 4C

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    A i jeszcze ta cupra by na wstecznym objechala moja gtv ale i tak bym sie nie zamienil bo uwielbiam swoje staruszkowate auto )

Sent from my iPhone
    Lakier byśmy w końcu jej zrobili:p

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
    156 3.0

Dawne kochanki:
    GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
    159 (zdradziła i poszła)
    GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Sporting
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 159 3.2 V6 Q4 Kompresor Autodelta

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Jak pisałem wyżej, duża część potencjalnych nabywców tego samochodu kieruje się właśnie czasami w porównaniu z konkurencją...
    Radosuaf, reprezentujesz niezwykle schematyczne postrzegania świata ale ono ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Te samochody kupują ludzie którzy kochają piękne samochody, z prawdziwą sportową historią i na szczęście ze sportowymi osiągami.

Myślisz, że decyzja zakupową była podjęta tym, że ten samochód osiąga 4,5 sekundy do 100 ? a nie sprzedawałby sie gdyby miał 5,5 ? Przecież zawsze coś bedzie szybsze od czegoś

Zapamiętaj jedną rzecz, wydając ćwierć miliona złotych na samochód można wybrać samochod dowolnej marki z dużo większym "prestiżem, lansem czy też osiągami" (choćby używany ) dlatego jeśli ktoś chce miec Alfa Romeo 4C to je kupi niezależnie od "czasów w porównaniu z konkurencą"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Sporting Zobacz post
    Radosuaf, reprezentujesz niezwykle schematyczne postrzegania świata ale ono ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Te samochody kupują ludzie którzy kochają piękne samochody, z prawdziwą sportową historią i na szczęście ze sportowymi osiągami.

Tak, a Alfa od 20 lat jest liderem rynkowym, bo takich ludzi są na świecie miliony... Ja też kupiłem Giuliettę, mimo że jest wiele "pewniejszych" wyborów, ale Julka nie sprzedaje się jak np. BMW 1. Moim zdaniem ten samochód ma potencjał i Alfa powinna to udowodnić. Ze 155 też się wszyscy śmiali, że to Fiat Tempra, po czym 155 złoiła wszystkim tyłek w DTM i żarty się skończyły...

Zapamiętaj jedną rzecz, wydając ćwierć miliona złotych na samochód można wybrać samochod dowolnej marki z dużo większym "prestiżem, lansem czy też osiągami" (choćby używany ) dlatego jeśli ktoś chce miec Alfa Romeo 4C to je kupi niezależnie od "czasów w porównaniu z konkurencą"
    Ja za kwotę, którą wydałem na Julkę też mógłbym mieć BMW 1 albo Merca A. Kupiłem Alfę, ale jakoś więcej na drogach spotykam innych aut .
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 04-03-2014 o 21:59
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Sek w tym ze właśnie DTM jest miejscem, gdzie trzeba coś udowadniać a reszta to tylko czcze gadanie:-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    156 3.0

Dawne kochanki:
    159 (zdradziła i poszła)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Moja. I jeszcze czerwona gałka biegów . Zasadniczy błąd to brak jasnych tapicerek w Giulietcie. Beżowy Alfatex w 147 FL i 159 był cudny - ciekawe, dlaczego z niego zrezygnowali.

fan, Alonso jakoś mógł się przejechać po 'schleife F12 Berlinettą - a tutaj chyba nie ma problemów ze sprzedażą i wątpliwości co do osiągów? Fiat nie traktuje poważnie Alfy i to jest fakt. Były pieniądze i czas na zapraszanie 10 pierwszych nabywców 4C na pierdołowate testy na Balocco, a na to nie ma...

4C Spider będzie fajnym autkiem, bo będzie pokazywać "mam styl, mam kasę, nie dbam tak bardzo o osiągi" - w przypadku coupe powinni rąbnąć w stół i pokazać - "Za tę kasę nie ma nic szybszego. Basta." Tylko jakoś im się nie kwapi.

Z drugiej strony 4C postawiona przy innych samochodach wygląda na trochę przerośniętą:
    byc moze i w tej kwestii masz racje ale nie mozna odrazu skreslac auta tylko dlatego , ze nikt nie postawil na Nurgburgring. Wlosi zawsze ida wlasnymi sciezkami czasem niezrozumialymi ale mysle ze gdyby bylo inaczej to nie mielibysmy do czynienia z terminem wloska motoryzacja. Dla mnie od Nurgburgring jest wazniejsze to , ze ludzie z Alfy posluchali klientow i zrobili auto o ktore od dawien dawna zabiegalli Alfisti. Nie wiem wydaje mi sie , ze czesto ludzie narzekali, ze nie ma tylnego napedu (wszystkie Alfy) , ze za ciezka ( AR 159) , ze nie wystarczajaco szybka (AR Brera) , ze za malo sportowa i bezkompromisowa (wszystkie nowe Alfy) w 4C brakuje tylko V6 ( musialby byc lekki). Cupra nie ma opcji zeby byla szybsza niestety , nie ta klasa samochodu 1250kg , 280KM, do tego silnik z przodu. Fizyka jest nieublagana. I to troche jest nie wporzadku, ze przy pierwszym lepszym pierdnieciu niemcow piszemy lekka reka, nie zastanawiajac sie dlaczego, ze byle Hatchback jest szybszy od 4C. To bardzo mocno zaniza wartosc tego auta a wiemy jak bardzo Alfie sprzedaz jest dzis potrzebna. Gdyby tak bylo to by bylo bardzo zle bo Alfa 4C zostala zbudowana dla sportu w bardzo profesjonalny sposob (monokok , obrobka termiczna materialow w Autoclav) wlosi podeszli naprawde bardzo profesjonalnie i do momentu, w ktorym byle Hatchback seryjny z DSG na salonowych oponach nie stanolby bezposrednio z tak samo salonowa 4C i ja pokonal nie powinno byc miejsca na tak arbitralne podejscie do 4C. Tak uwazam.

Dobra koniec

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał fan Zobacz post
    to nie jest profesjonalizm tylko marketing, co z tym DSG w Seacie bo mnie to nurtuje ? jest tam DSG czy go nie ma
    Na filmie jest manual, ale oficjalny czas jest z DSG.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post
    Na filmie jest manual, ale oficjalny czas jest z DSG.
    bo ten samochod na filmie to nie jest nawet ten , ktory bedzie mozna kupic w salonie ten samochod chodzi jak jakas N grupa.
    Ostatnio edytowane przez fan ; 04-03-2014 o 22:36

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Sporting
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 159 3.2 V6 Q4 Kompresor Autodelta

Domyślnie

Ja za kwotę, którą wydałem na Julkę też mógłbym mieć BMW 1 albo Merca A. Kupiłem Alfę, ale jakoś więcej na drogach spotykam innych aut .
    1. Ja zdecydowanie na drogach widzę więcej Giulietty niż BMW 1 oraz Merc A

2. Bardzo sobie cenie to, że AR jeździ stosunkowo mało. Gdyby AR była popularna jak Skoda czy VW z pewnością zamieniłbym markę.

Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

1. Ja zdecydowanie na drogach widzę więcej Giulietty niż BMW 1 oraz Merc A

2. Bardzo sobie cenie to, że AR jeździ stosunkowo mało. Gdyby AR była popularna jak Skoda czy VW z pewnością zamieniłbym markę.
    1. Ludzie maja dosyć tych smutnych jak piz..a aut:-)
    2. Pytanie na co?

156 3.0

Dawne kochanki:
    159 (zdradziła i poszła)