Tak wiec czesci przyszly..wszystko poskladane i znowu dupa..piaty wtrysk ma 5na plusie po zmianie koncowki na stara..musialem go uszkodzic po tym jak zlozylem go bez cylinderka..tak wiec zamawiam nowy wtrysk bo auto kopci i tyrkocze..
Tak wiec czesci przyszly..wszystko poskladane i znowu dupa..piaty wtrysk ma 5na plusie po zmianie koncowki na stara..musialem go uszkodzic po tym jak zlozylem go bez cylinderka..tak wiec zamawiam nowy wtrysk bo auto kopci i tyrkocze..
Jednaj znalazlem przyczyne..jak rozkrecalem koncowke to znalazlem winowajce ciezkiego wkladania koncowki..jak sie zdejmuje cylinderek to tam wypada tez taki malutki kawalek metalowego walca..idzie on do cylinderka przed iglice..a u mnie lezal z boku i sprezynowal..taka blachostka..korekty +- 0.15![]()
To paskudztwo pierwsze co robi to wypada ze swojego miejsca![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
zapomniałem o nim
grunt że wszystko działa
![]()
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
A ja myslalem,ze to jakas blokadka czy cosjuz wrocilem do Pl szczesliwie i bez przygod
teraz tylko kolektor wydechowy do roboty i autko malina
Ps.moj mechanik za ogarniecie popekanych szpilek wycenil robote od 150 do 300zl !przeciez to jak za darmo heh ale nic mu nie mowie ;-)Pozdrawiam
Jaki mechanik taka płaca...
On wie ile jest roboty, czy tak po prostu chlapnął 300zł?
Bo jeśli wie to ja na wszelki wypadek zrobię te szpilki![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Wie ile jest roboty a cena troche po znajomosciWiesz wszyscy go chwala a ja korzystam z jego uslug trzeci raz i moim zdaniem jest swietny.Poprzedni mechanik(kolega) robil mi auta od 10lat ale wraz ze wzrostem moich zarobkow rosly ceny oraz spadala jakosc heh dam na pewno znac ile finalnie mnie to wyszlo i jak to zrobil.
Tak wiec zmagan ciag dalszypo powrocie do Pl zmienilem koncowke na wtrysku nr.4 i autko smiga swietnie ale troche czasem go potrzesie no i korekty sa rozjechane..
Poprzednie to
1.0.19
2.0.24
3. 0.04
4.1.63
5. - 1.74
A teraz
1.-1.99
2.0.39
3. 1.48
4.1.81 (nowa koncowka)
5. 0.85
I o co tu chodzi? Wszystkie sa obsadzone tak jak powinny.Nic nie puszcza (sprawdzalem i nie ma babelkow) nie wiem czy po prostu dac jakis srodek do czyszczenia i zrobic trase czy zamowic jeszcze ze dwie koncowki.. Piaty cylinder sie poprawil ale czwarty bez zmian..
Chyba nie bede sie juz wkurzal i dam do sprawdzenia i ew.regeneracji.Zna ktos jakis dobry warsztat gdzie regeneruja wtryski? Najlepiej w warszawie..
Ostatnio edytowane przez Majkel2.4jtdm ; 06-09-2014 o 10:52
Zresetowałem ustawienia zapamiętane i zrobiłem 40km trase. Korekty są totalnie rozjechane..
1. -3.6
2.-1.53
3.0.10
4.0.02(nowa koncówka)
5.5.02 !!
I teraz nie wiem czy kupować jeszcze koncówki i zmienić na np. 5 czy juz sam nie wiem... Oddałbym na testy i regeneracje ale w sumie jak mam wydać 500zł na sprawdzenie to lepiej moze pokombinować z koncówkami?
W jakim stanie masz kolektor ssący? Mam na myśli szczelność klap wirowych.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10