Wibracje mogą pochodzić od pompy.
Nie ma możliwości odczytu korekt, bo Twój sterownik tego nie ogarnia. Stary model.
Wibracje mogą pochodzić od pompy.
Nie ma możliwości odczytu korekt, bo Twój sterownik tego nie ogarnia. Stary model.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
no właśnie po zamieszczeniu posta znalazłem takie info, że nie odczytam... a z pompą co? uszczelnienie wystarczy zestawem naprawczym? bo ma taki wilgotny nalot jak patrzyłem to może być przyczyną? doczytałem też że ktoś miał tak jak koło wałka rozrządu klin miało uszkodzony... jak będe wiedział co z wtryskami to zajrzę chyba
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
szwagrowi jak koło pasowe poleciało w 156 to mu pukało i to dość głośno kupił nowe jakieś i to samo później zareklamował i dołożył cos kasy do droższego i miał dopiero spokój... więc to bym wykluczył, a jeśli to sprzęgło... ech co mówicie jeździć aż się zacznie ślizgać albo łożysko się posypie czy zaryzykować i robić? na obecna chwile mi się nie uśmiecha wyłożyć prawie 2k na sprzęgło bo miesiąc temu prawie 5k PLN wpakowałem w Alfine i budżet jeszcze się nie odbudował heh ale z drugiej strony brzęczące plastyki w kabinie zaczynają już mnie denerwować![]()
wtryski wczoraj zostały odebrane i są sprawne... jeden delikatnie na minus ale niewiele i koleś powiedział że nic by z tym puki co nie robił więc zostaje koło dwumasowe... ale to już w innym dziale dzięki za odzew pozdro
a gdzie sprawdzałeś i ile Cię to kosztowało?
witam a co powiecie na korekte moich wtryskow po regeneracji u niby super fachowca,mozliwe jest zeby po regeneracji wyszly takie korekty ?
Ostatnio edytowane przez paulmach ; 01-06-2015 o 18:07
Chyba niewiele pomógł, co?![]()
na wolnych chodzi jak stary ursus ...
A jakie miałeś korekty przed "regeneracją"?![]()