Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ujemna korekta oznacza, ze wtrysk jest nieszczelny i "leje"? Jak naprosciej sprawdzic czy rozrzad jest przestawiony? U mnie korekta na 4. jest ok 2 (czasem wiecej czasem mniej) . Wymiana wtrysku nic nie dala. Moze byc winny wtryskiwacz z ujemna korekta?
To może być złudne. Ja też się tak cieszyłem ale takie preparaty pomagają na chwilę. Potem znów jest to samo.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
No...... korekty bywają złudne, u mnie na jednym wtrysku było max. +1.3 , przy większych obrotach różnice zacierały się.Auto ładnie odpalało niezależnie czy lato czy zima,równa praca silnika itp.Wszystko wyszło przy podejściu do softa,spory ubytek mocy,wtryskiwacze do wymiany i pompa cr do regeneracji, sam tuner potwierdził że korekty były ok ale... Po naprawach i programie nie zmieniła się praca jak i odpalanie silnika,oprócz sporego przyrostu mocy,hehe.Zastanawia mnie co tankował poprzedni właściciel i uśmiecham się kiedy słyszę że ktoś tankuje tanie ON na stacji no name i mówi że wszystko jest ok,w sumie u mnie też wszystko było ok do czasu...
koledzy ,ale ja mieszkam i tankiuje w Niemczech gdzie pracuje i auto jest tu kupione od Niemca.Przebieg 118 tys km
Ale ja nie mówię, że Twoje korekty świadczą o zajechaniu Twojego silnika. Tylko żeby nie ulegać huraoptymizmowi po zalaniu tych specyfików, bo tak naprawdę przeważnie one tylko maskują problem a nie go naprawiają.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.