Mocowania pompy są takie same. Tylko kąt kolanek inny. Ale to idzie obrócić.
Mocowania pompy są takie same. Tylko kąt kolanek inny. Ale to idzie obrócić.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Mowimy o 2.4?Ty masz 1.9 , także w 2.4 może być różnica... w ciemno zamówię, najwyżej oddam
Widzę, że większość powszechnie stosowanych pomp jest mocowana na 3 śruby , więc kwestia znaleźć taką która ma koło na pasek 6 rowkowy
Np znalazłem taką w jakichś oplach i fiatach, także trzeba by zrobić wycieczkę na złom z wymontowaną pompą i postarać się poszukać zamienników z innych aut![]()
Ostatnio edytowane przez falko29 ; 20-03-2016 o 20:17
Koło możesz przełożyć.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
tylko widze ze mają różne ciśnienia. Np z alfy 147 ma 100 bar, z jakiegoś fiata bravo miała 75 bar.
Jakby ktoś potrzebował:
Pompa do 2.4 ma 106 bar
nr Ori : 00505017300
Natomiast ta z 1.6 HDI daje 90 bar. Myślicie ze może być różnica w pracy układu wspomagania ?
Ostatnio edytowane przez falko29 ; 20-03-2016 o 21:25
Zauważyłem, że stan mam poniżej minimum, więc w pierwszej kolejności chcę uzupełnić i poobserwować co się dzieje.
Tak jak pisałem objawy buczenia słychać tylko na parkingu przy maksymalnym skręcie w lewo i prawo. Podczas normalnego kręcenia cisza. A te sporadyczne objawy buczenia, o których pisałem wystąpiły kilka razy i to po konieczności ostrzejszego startu na lekko skręconych kołach, więc tak sobie myślę może właśnie mało płynu i przy mocniejszym starcie ciśnienie już nie takie?
Kilka razy wyświetlił mi się błąd na kompie, ale nie wiem co tam było napisane tylko zauważyłem wyświetloną kierownicę. Po ponownym odpaleniu znika i cacy. Jak się wyświetli ponownie to go dokładnie przylukam.
Panowie rozumiem, że kolor czerwony czyli Tutela GI/E?
Tak, natomiast zielony to GI/R![]()
Dzięki za odpowiedzi.
No i zonk. Czy to nigdy nie może być tak prosto. Dzwoniłem właśnie do serwisu zapytać czy mają Tutele, a gostek mi tu mówi, że po moim VIN ma być Tutela GI/R.
Czyli co, że niby ta coca cola to przerobiona zieleń?
Ostatnio edytowane przez dylan ; 21-03-2016 o 08:21
Jesteś pewien że 1.6hdi ma 90bar ? Bo na pompie nic nie pisze a ja gdZieś przeczytałem że 100bar. powiem wam ze przez weekend trochę pojezdzilem i jest tak... na postoju pracuje bez zmian. Ale podczas jazdy czuje chyba większe opory pracy na kierownicy. Co dziwne. I może jest to spowodowane właśnie tymi 90bar albo tym że zalał mi czerwonym płynem dextron 3.... hmmm... Tak że ja będę szukać pompy z cisnieniem 106/110bar.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Albo to wina po prostu używanej pompy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
[MENTION=37475]IamICEman[/MENTION] Ułatwię Ci poszukiwania : Audi a4 ma 110 bar :p a te 90 bar wziąłem szukając po nr fabrycznych pompy 1.6 hdi i tam podane ciśnienie 90 bar![]()