WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Dzięki wszystkim za dotychczasowe opinie.
Wczoraj w ASO miałem okazję sprawdzić tę oto piękność.
Niestety, o czym oczywiście wcześnej nie zostałem poinformowany przez właściciela (rzekoma nieświadomość) samochód po przygodach w Belgii.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C26725677.html
Cała lewa strona w drugiej warstwie lakieru, cała prawa w szpachli (okolice 800um), wymiana zawieszenia prawy-przód, prostowanie konstrukcji nośnej (widoczne ślady na progach), tylko 3 szyby (tył) oryginalne, część przewodów elektrycznych pociągnięta lakierem (sic!). Ogólnie smutek bo wnętrze piękne :-/
takich trzeba unikac!!! totalny szrot !!!!!! szukaj fabryk, tu widac ze felgi nieorginalne przyciemniony tył listwy itd...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Dorzuce troche swoich groszy.
Nie chcesz 156 ? Ale dlaczego ?
156 FL - to dla wielu zielonych przecież przejsciówka pomiędzy 156 a 159.
Która przypomina łudząco 159.
Sam miałem ten dylemat - oglądałem kilka 159 poniżej tej kwoty którą podałeś od 17 do 23 tyś zł. Z tym że wszystko co szukałem to było do roboty blacharsko. Stwierdziłem, że niestety ale blachy i lampy są jeszcze za drogie i zdecydowałem sie na 156 FL - z lekko porysowanymi zderzakami - ale w stanie mechanicznym idealnym.
Jeżeli miałbym tak jak ty około 25 tyś bez zastanowienia szukałbym 156 FL Q4 albo CW.
Silnik taki jak chcesz - czyli 1.9 mjtd 150 KM a do tego napęd na 4 mańki.
Wygląd prawie jak 159 - i niech mi nikt nie mówi, że to auto starej generacji ... bo może i technologicznie zawieszenie nie powala, ale auto wygląda na młodsze ...
- - - Updated - - -
A i jeszcze jedna kwestia - jeżeli myślisz nad 159 - to uwierz mi, że 147 to nie jest dobry wybór.
Jest po prostu za mała
147 powodów do zadowolenia
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Akurat czy CAN to taki bajer to nie wiem - kolejna rzecz do psucia się.
Mam i 147 i 156 ... i no mimo wszystko jednak nie powiedziałbym, że 147 jest jakoś strasznie nowsza ?
147 powodów do zadowolenia
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Dobrze, że nie napisał że jak z jedną alfą coś było nie tak to ze wszystkim jest coś nie tak, aczkolwiek z tego co napisał można byłoby wnioskować ze wszystkie samochody zmodyfikowane w jakikolwiek sposób to szroty. No i wciąż nie wiem o jakich listwach pisał bo ta ma chyba wszystkie jakie powinna mieć i nie widzę dodatkowych. U mnie zmienione felgi, zderzak, progi fotele, kierownica, nawigacja, gałka, kolor - to pewnie straszny szrot musi być. Adam, u Ciebie też moc niefabryczna więc też pewnie szrot![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]