Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: [156] Pomóżcie wybrać ! BŁAGAM !

cosby
    Gość

Domyślnie [156] Pomóżcie wybrać ! BŁAGAM !

W związku z tym ze temat zszedł na psy - dosłownie - proszę modera o wywalenie czy zablokowanie. Chyba nie tylko mnie odechciewa się pisać...

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

bardzo wysokie ceny naprawdę za auta z tak dużymi przebiegami...
    ja dałem dwa razy tyle za samochód z 2004 roku...
    ale ok- twój wybór- dla mnie istotne czy krajowe czy sprowadzane
    jak sprowadzane to przebiegi znacznie wyższe
    jeśli krajowa to pewnie brałbym wiśniową.- aczkolwiek poszukałbym jeszcze raz i nie podejmował decyzji zbyt pochopnie

a sprzedać bo ci się znudzi ? cóż na każdej stracisz.. bo nie sądzę byś znalazł kolejną osobę która da ci przynajmniej tyle samo co ty na ten samochód wyłożysz- a samochody oscylujący około 200 tys km przebiegu trudno jest sprzedać
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

cosby
    Gość

Domyślnie

Drogie? Przepatrzyłem ogłoszenia, komisy itp. To naprawdę niezłe ceny jak na auta z LPG, zarejestrowane z takimi silnikami. Przebieg? To oczywista sprawa ale sprzedawałem i takie co miały po 300 000...

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

a sprzedać bo ci się znudzi ? cóż na każdej stracisz.. bo nie sądzę byś znalazł kolejną osobę która da ci przynajmniej tyle samo co ty na ten samochód wyłożysz- a samochody oscylujący około 200 tys km przebiegu trudno jest sprzedać
    'przebieg' przed sprzedażą to nie problem DD
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

cosby
    Gość

Domyślnie

Poproszę o głosy - opinie w sprawach innych mnie tylko zdołują i stracę ochotę do zakupu alfy...

Stanley
    Gość

Domyślnie

Stary moja rada krótka , jak chcesz ja sprzedać za niedługo to bierz tą ładniejszą , mam już 23 auto i nigdy nie miałem problemu ze sprzedażą tych atrakcyjnych z wyglądu. Goście przychodzili napalali się i już . Jak auto nie jest atrakcyjne mimo , że wszystko ładnie chodzi nikt nie zakłada , że będzie chodzić cały czas , przecież to uzywane auto . A jak auto ma stać to przynajmniej jest na co popatrzeć (to żart oczywiście ).
    Ps. Dziwie się , że bierzesz w tym roczniku i z takim przebiegiem auta na gazie , to potężny błąd. W takich rocznikach i takich przebiegach to tylko diesle! Posłuchaj gościa , który juz ujeździł 23 auta.

cosby
    Gość

Domyślnie

Gaz w obu jest od 4 miesięcy. Osobiście nie trawię klekotu diesla nawet V6 a i ekonomia przy mniej emocjonującej jeździe mi nie pasuje. A koszty jazdy podobne z przewagą benzynki 190KM

To kóra wg. Ciebie ładniejsza? To co powiedziałeś to oczywista oczywistość Sam mam za sobą 11 aut w ciągu 9 lat... zawsze ładne wygrywa...

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

ja bym ci odradził kupować alfe z tak dużym przebiegiem

kmito
    Gość

Domyślnie

Czy któraś z nich ma te problemy z temperaturą, które opisywałeś w innym temacie?
    Czy z obiema byłeś w ASO?

PS. Nie mogę z niektórych Kolegów potrafią tylko odradzać nie podając żadnych sensownych argumentów.
    Cytat Napisał rafal_n5
    ja bym ci odradził kupować alfe z tak dużym przebiegiem
    A jakiego przebiegu spodziewasz się od 10letniego auta.
    Jeżeli jest rzeczywisty to nie jest źle.

cosby
    Gość

Domyślnie

Z tą temperaturą ta tańsza miała problemy ale jak widzę ustały. Pomykałem i miała poniżej 90st. Ponoć tylko w korkach skacze do 100 maks. Rozrząd wymienię w tej czy innej - to normalne. Pompę się wymieni bo to prawdopodobna przyczyna to i temp. może się ustabilizować. Co do przebiegu to jak na V6 200tys. to uważam niewiele. Śmieszy mnie jednak opinia ogółu że ich auta mają po 150 tys i to nie ważne czy mają po 3,4 czy 12 lat - wszystkie mają między 150 a 200 tys. i ani metra więcej. Czy aż tylu naiwnych tutaj ludzi ? Są szroty co mają po 50 tys a są naprawdę fajne auta mające po 400...