Dlatego doradzili mi Boscha bo niby jest pożądny z miękkiej gumy a nie "plastikowy"...Nic no zamówiłem , zobaczymy....W sobote odsłuchy![]()
Dlatego doradzili mi Boscha bo niby jest pożądny z miękkiej gumy a nie "plastikowy"...Nic no zamówiłem , zobaczymy....W sobote odsłuchy![]()
Jeśli nie spróbujesz to nie nie przekonasz,pisz co dalej w tym temacie słychać,będziemy czekać.
No i problem rozwiązany....Pasek założony i cisza... Problem nie leżał po stronie firmy paskraczej a po zle dobranym pasku...Okazuje się ,że do 2,4JTD z klimą są 2 różne paski ( jeden od drugiego dłuższy o 1cm ) no i miałem ten dłuższy przez co nie szło naprężyć własciwie go... No i jednym z objawów też było przy zapalaniu i gaszeniu takie "zatelepanie"i lekki pisk a teraz cisza .. I dzięki wielkie Jankes za naprowadzenie na temat npinacza na Alfaclubie bo ułatwiło mi to życie
![]()
No widzisz pisałam że to mało prawdopodobne żeby było to winą paska.
Oj tam każdy może się pomylić nie tylko kobieta.
- - - Updated - - -
A tak naprawdę sprzedaż części to nie jest taki łatwy kawałek chleba szczególnie teraz gdy jest wysyp różnych modeli samochodów i wszelakiej jakości części.
Ja od zawsze jeżdżę na Conti i nigdy nie miałem problemów. Polecam.
na piszczące paski w 2.4 proponuję sprawdzić stan rolek i napinacza.... później, jak ktoś nie wie jak, wypadało by jechać do warsztatu, który przeprowadzi nam prawidłową procedurę napięcia paska microv w naszej jednostce...
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
tylko ,że ja wszystko rolki powymieniałem kilka miechów temu...Też myslałem ,że któraś znowu rzęzi . Ale jak rozebrałem wszystko to mi pomysłów brakło i zdecydowałem spróbować nowy pasek założyć... Ten stary latem nie piszczał tylko teraz jak się zimno zrobiło...I chyba jest tak jak mi mechanior powiedział ,że poprzedni musiał być z dupiatej gumy i zrobił się twardy przy niskich temperaturach no i dwa ,że za długi o ten 1cm i napinacz nie ogarnął tematu![]()