Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: HID - xenon - brak świateł mijania/krótkich

M@rcin
    Gość

Domyślnie HID - xenon - brak świateł mijania/krótkich

Witam
    Od 2 tygodni cieszyłem sie pięknym światłem z "xenonów" aż do dziś :/ Światełka mi sie poprostu nie zapaliły. Postojówki, długie są, ale "znikneły" krótkie. Przekaźniki, bezpieczniki sprawdzone. Przełącznik? możliwe, że sie przepalił/zepsuł?
    Dodam tylko, że mam przetwornice III generacji (ale to chyba nie ma większego znaczenia)
    Elektryk "tak na szybkiego" powiedział, że prawdopodobnie padł moduł świateł(?) Gdzie on sie znajduje? Wie ktoś może? Możeliwe, że te HIDy go wykończyły, czy poprostu zbieg okoliczności?
    Dzięuje za pomoc!

Schirru
    Gość

Domyślnie

a odepnij te przetwornice i podlacz chocby na chwile zwykla zarówke. jak bedzie sie palic znaczy ze padly przetwornice. jak nie to wiekszy problem...i sprawdz raz jeszcze bezpieczniki. zarowno jak podepniesz żarówke, jak i pozniej przetwornice...

M@rcin
    Gość

Domyślnie

Na samym początku robiłem tak jak mówisz. Wszystkie bezpieczniki, przekaźniki sprawdzane i po i przed...niestety, wszystko wporządku z nimi:| Zauważyłem jeszcze, że nie działa el.regulacja świateł ;//
    Problem jest jak cholera :cry: Tylko jak z niego wybrnąć? Gdzie ten moduł może być?
    Dziękuje za odpowiedź!

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

ja nie rozumiem chyba. Bo jak chodza swiatła mijania na żarówkach to przetwornica padła i na to nic poza wymiana się nie poradzi

M@rcin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    ja nie rozumiem chyba. Bo jak chodza swiatła mijania na żarówkach to przetwornica padła i na to nic poza wymiana się nie poradzi
    Nie, nie, nie.. może źle to napisałem ;| Ale... zwykłe żarówki również NIE świecą...

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

ale postojówki masz? U mnie elektryczna regulacja swiateł działa tylko na włączonym silniku. Tez tak sprawdzałes?

M@rcin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    ale postojówki masz? U mnie elektryczna regulacja swiateł działa tylko na włączonym silniku. Tez tak sprawdzałes?
    Postojówki, drogowe, przeciwmgielne, kierunkowskazy, awaryjne... wyszytko jest oprócz "krótkich"
    Regulacja NIE działa i na zgaszonym silniku i na zapalonym ;//

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

Cytat Napisał M@rcin
    Od 2 tygodni cieszyłem sie pięknym światłem z "xenonów" aż do dziś
    tak ty się cieszyłeś gorzej mają ci co mijają cię z przeciwka HID to dramat

Cytat Napisał M@rcin
    Postojówki, drogowe, przeciwmgielne, kierunkowskazy, awaryjne... wyszytko jest oprócz "krótkich"
    a sprawdzałeś miernikiem czy masz prąd na przewodach ? bo jeśli jest to znaczy że to przetwornice padły na 100%

z drugiej strony te pseudotunerskie HIDy mogły brać za duży prąd i poleciał jakiś układ oryginalny. Niby same w sobie xenony biorą mniej prądu w watach ale jego natężenie jest większe chociażby na starcie przetwornic. Mogło coś sie upalić.

M@rcin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166
    M@rcin napisał/a:
    Od 2 tygodni cieszyłem sie pięknym światłem z "xenonów" aż do dziś
    tak ty się cieszyłeś gorzej mają ci co mijają cię z przeciwka HID to dramat
    Owszem, zgadzam sie w 100% z Tobą, ale jeśli masz dobrze ustawione światełka, to można powiedzieć, że nie ma "bata" aby kogoś oślepiać
    Cytat Napisał blackalfa166

M@rcin napisał/a:
    a sprawdzałeś miernikiem czy masz prąd na przewodach ? bo jeśli jest to znaczy że to przetwornice padły na 100%
    Tego jedynie nie sprawdzałem jeszcze. Dziś jede do elektryka z tą sprawą.

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

sprawdź jeszcze tutaj
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	a_178_804.jpg
Wyświetleń:	1247
Rozmiar:	44.6 KB
ID:	3559