Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: LEDowe światła do jazdy dziennej ...??

Użytkownik Ogier Avatar rzelich
    Mieszka w
    Szczecin / Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V (Grigio Luce di Amalfi)

Domyślnie

Masz rację Nazar
    Jest jeszcze jedna zaleta - mam w nosie włączanie świateł, a nie raz się zdarzyło zapomnieć w piękny słoneczny dzień i potem trzeba się tłumaczyć policji

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Mnie wkurza najbardziej jak widzę gościa jadącego na LED'ach w późnym wieczorem albo zachmurzeniu z deszczem ... mandaty może nauczą czegoś.

A co do jazdy w dzień bez świateł ... kolego rzelich jak masz małą sklerozę to zamontuj sobie przypominacz
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    zamontuj sobie przypominacz
    Kiedyś można było dostrzec w wielu samochodach kartki przyklejone w okolicy zegarów z napisem "światła"

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Mnie wkurza najbardziej jak widzę gościa jadącego na LED'ach w późnym wieczorem albo zachmurzeniu z deszczem ... mandaty może nauczą czegoś.

A co do jazdy w dzień bez świateł ... kolego rzelich jak masz małą sklerozę to zamontuj sobie przypominacz
    Ja często widze auta w pochmurne dni a nawet wieczorami ( to już całkowicie szczyt debilizmu żeby nie widzieć ,że zegary nie świecą ) wogóle bez świateł włączonych - jedni zapominają inni mają prawko za 0,5L wódki ... Co do jednego Rzelich ma racje - Ledy z automatem zapalają się same i kłopot z głowy....

Mieszka w
    Szczecin / Warszawa
    Auto

Domyślnie

Sęk w tym, że nie chodzi o sklerozę tylko idiotyczny przepis

- - - Updated - - -

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Kiedyś można było dostrzec w wielu samochodach kartki przyklejone w okolicy zegarów z napisem "światła"
    Kiedyś widziałem coś lepszego. Chyba to był hyundai atos albo coś równie bezpłciowego i miał na kierownicy dwie karteczki: lewo i prawo

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

akurat z alfą i wszystkimi fiatopodobnymi nie ma problemu jeśli chodzi o zapamiętanie aby włączyć lub wyłączyć światła.Załączają się razem ze stacyjką .. alfami jeżdżę parę lat żona miała parę lat punto i jak do tej pory nie ruszałem przełącznika świateł.Teraz Punciaka zmieniła na Clio i wkurza mnie zapamiętywanie tego abym załączył lub wyłączył światełka.Myślę że montując LEDy do alfy miałbym podobny problem..aby pamiętać że o zmierzchu muszę załączyć światła.W naszym przypadku idealne jeśli już ktoś myśli o LEDach byłby układ zmierzchowy jak np. w innych wypasionych samochodach / np. nowa laguna /.W dzień świecą LEDy a o zmierzchu automat je wyłącza i załącza światła samochodu.Jedynie taka opcja by mnie interesowała..może coś na wiosnę pokombinuje .

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

andrzejm36 heheheh no ładnie ładnie....Wygody nigdy dość tyle ,że akurat ja preferuje minimalną ilość elektroniki w aucie bo ona zawodzi najbardziej jak w przypadku Laguny 2 o przydomku " królowa lawet " ...Dla mnie debesciarskie auto to była Brava 1,4S bez wspomagania , elektrycznych szyb itd... Nie wspominając Fiata 125P ... Cały zestaw podręcznych narzędzi mógł składać się z kleszczy i śrubokręta ... Niedługo wsiądziesz do auta...Engine start ( głosowo ) i " wiez mnie Alfo do chałupy bom struty "

Użytkownik Pasjonat Avatar Proxim@Ar
    Mieszka w
    Opole, Piła
    Auto
    Brera Tbi

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Niedługo wsiądziesz do auta...Engine start ( głosowo ) i " wiez mnie Alfo do chałupy bom struty "
    Czasem by się przydało
    147 2001, 1.6 105 KM- była
    156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
    156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
    156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
    159 2006 1.9 JTD- była
    159 2005 1.9 Distinictive- była..
    156 2003 2.0 TS+LPG- była
    156 2003 2,5 V6- była..
    156 FL 2005 1.9 jtd- była
    166 FL 2005 2,4 jtd - była
    Alfa Romeo Crosswagon - był..
    156 FL 3.0 V6 - była
    Brera Tbi 2010 - jest
    Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest

Mieszka w
    Szczecin / Warszawa
    Auto

Domyślnie

" wiez mnie Alfo do chałupy bom struty "
    to jedyny przypadek, w którym zgodziłbym się na inteligentnego agenta w Alfie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

andrzejm36 heheheh no ładnie ładnie....Wygody nigdy dość tyle ,że akurat ja preferuje minimalną ilość elektroniki w aucie bo ona zawodzi najbardziej jak w przypadku Laguny 2 o przydomku " królowa lawet " ...Dla mnie debesciarskie auto to była Brava 1,4S bez wspomagania , elektrycznych szyb itd... Nie wspominając Fiata 125P ... Cały zestaw podręcznych narzędzi mógł składać się z kleszczy i śrubokręta ... Niedługo wsiądziesz do auta...Engine start ( głosowo ) i " wiez mnie Alfo do chałupy bom struty "
    lagunę 2 też miałem..największa wtopa...Ja się wyleczyłem z LEDów..między innymi dla tego że pasuje mi wyłączanie świateł przez stacyjkę...miałem kilka garbusów..to były też wspaniałe auta z duszą jak alfa i wystarczało trochę drutu i kombinerki .Dziś wymieniłem zawieszenie w swojej belli..to co w nią władowałem na naprawy starczyłoby na nie jedno auto z duszą ..ale miłość nie wybiera..powiedziałem dziś kolegom w pracy że jeśli sprzedam alfę przed upływem 3 lat mogą mi skopać tyłek.