Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: Silnik zgasł podczas pracy na biegu jałowym 1,9 jtd 105km

kasieq555
    Gość

Domyślnie

witam,

Panowie umówiłem się na jutro kolegom który przyjedzie z odpowiednim sprzętem i podepnie lapka pod moją belle, na wszelki wypadek kupiłem od razu filtr paliwa który wymienię na miejscu.

Jutro wieczorem dam znać z raportu wykonanej pracy o ile jakiś rozzłoszczony mieszkaniec mojego osiedla nie zadzwoni po straż miejska, gdyż niestety spychając belle ze środku parkingu zająłem przypadkowo płatne miejsce parkingowe - pod śniegiem nie widać znaków

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

Cytat Napisał PRE2ES Zobacz post
    Odkręcił przewód i mu alfa olejem napędowym w oczy chlapnęła

Niestety kolego jankes1979 alfa to nie polonez czy duży fiat, i często podpięcie pod komputer zaoszczędzi nam bardzo dużo czasu, roboty, nerwów i pieniędzy.
    Kabel to koszt ~40zł, oprogramowanie za free, a laptopa zawsze można pożyczyć.

Jak będzie wymieniał filtr to nie musi odkręcać żadnych przewodów.
    po pierwsze nie niestety,tylko dobrze,że to nie polonez czy duży fiat,po drugie potrafie odróżnić jedno od drugiego,a po trzecie rozumiem,ze jak Ci laptop nawali i nie będziesz miał dostępu do innego to w razie usterki stoisz prawda?
    Panie PRE2ES najgorzej jest jak się komuś coś wydaje,a Tobie się wydaje,że zjadłeś wszystkie rozumy.
    przygłupawe wpisy typu,"olejem w oczy" zostaw dla siebie panie właścicielu "szyPkiej" AR.
    Ostatnio edytowane przez jankes1979 ; 14-12-2012 o 00:11

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

a posprawdzaj przekaźniki przy aku Ja szukając 12V po stacyjce przez przypadek zafundowałem sobie cały czas świecącą marchewke a winowajcą był brak dobrego styku, może gdzieś wilgoci załapało i dlatego zgasła i teraz nie odpala.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał jankes1979 Zobacz post
    Jak proste i szybkie sposoby sprawdzenia nawalą to wtedy jak najbardziej konieczne jest podpięcie po kompa.
    Zdecydowanie najszybszym sposobem by dowiedzieć się co autu dolega jest właśnie podłączenie po komputer i sprawdzenie błędów. Kabel nie jest drogi a czasem przydać się może więc warto kupić.

Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto

Domyślnie

Panowie,nie spinajmy się o to co jest szybciej a co nie,nie o to tutaj chodzi.Nikt też się nie upiera żeby auto "na piechotę" naprawiać.Poprostu wydaje mi się że porada typu "podepnij się pod kompa" nie jest zbyt wartościowa,na ten pomysł założyciel tematu prawdopodobnie wpadł sam.I myślę,że nie o taką poradę mu chodziło.Mam trzecia alfę i tylko dwa razy wymagała kompa,jednak za każym razem komunikowała to marchewą,a kasieq555 pisze ,że nic się nie zapala.
    pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

pewnie problem z prądem na bezpiecznikach koło aku

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Kolego jankes1979 nie spinaj się tak tutaj bo Ci żyłka pęknie i będzie pozamiatane. Jak nie znasz się na żartach to Twój problem. Jeśli uważasz moje wpisy za "przygłupawe" to ich nie czytaj.

Widzisz masz 3 alfę a nie wiesz, że wcale nie musi być komunikatu na desce a komputer zapisze błąd.

Wepnie się kompem, jeśli nie będzie błędu, wymiana filtra i czyszczenie bezpieczników tak jak wspomniał kolega bonzaj nie pomoże to będziemy dalej kombinować.

A co do wpisu: "Poprostu wydaje mi się że porada typu "podepnij się pod kompa" nie jest zbyt wartościowa,na ten pomysł założyciel tematu prawdopodobnie wpadł sam.I myślę,że nie o taką poradę mu chodziło"
    to na forum wróżek ani wróżków (dla kolegi jankes1979 - to też specjalnie napisałem) nie ma. Przyczyn zgaśnięcia auta na biegu jałowym jest bardzo wiele.

A co do: "Panie PRE2ES najgorzej jest jak się komuś coś wydaje,a Tobie się wydaje,że zjadłeś wszystkie rozumy." jak chcesz sobie Pan-ować to sobie Panuj, ja na forum mam kolegów i wcale nie uważam, że zjadłem wszystkie rozumy. Ale widocznie Ciebie boli, że ktoś ma inny sposób na rozwiązanie problemu - trochę pokory.

PS. "szyPkiej" jest specjalnie napisany, tak jak pewnie Twoje "Poprostu"

kasieq555 koniecznie napisz co i jak, bo jestem ciekaw co tam Ci się wydarzyło. Powodzenia!

Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto

Domyślnie

NO I CZEGO SIĘ kolega PRE2ES UNOSI,DWA POSTY WCZEŚNIEJ PISAŁEM,ŻE NIE O ZWARY CHODZI!!!
    NIE CHCĘ JAK TO PISZESZ KOLEGO PANOWAĆ I FILOZOFOWAĆ,SAM KORZYSTAM Z POMOCY INNYCH FORUMOWICZÓW,ZRESZTĄ MAM DO NICH(WAS) WIELKI SZACUNEK,I NIE BOLI MNIE JAK KTOŚ MA INNE ZDANIE.
    CO DO ZAPISU BŁĘDÓW TO NAJPRAWDOPODOBNIEJ WIĘKSZOŚĆ FORUMOWICZÓW WIĘ,ŻE PRZY ICH WYSTĄPIENIU NIE MUSI MARCHEWA SIĘ ZAPALIĆ(NP. PRZEPŁYWKA),JA TEŻ TO WIEM.Z ODPOWIEDZIĄ NAWIĄZAŁEM JEDYNIE DO TREŚCI ZAPYTANIA.
    PROSZĘ MI JEDYNIE NIE WMAWIAĆ,ŻE DO ALFY CHCĘ PODCHODZIĆ Z TEORIAMI RODEM Z PRL I GRZECZNIE PRZYPOMINAM,ŻE JESTEM POSIADACZEM ALFY A NIE "BAWARY".
    MAM NADZIEJĘ,ŻE SIĘ ROZUMIEMY kolego PRE2ES
    POZDRAWIAM I ŻYCZĘ DOBREGO HUMORU
    P.S.W SUMIE NAJWAŻNIEJSZE KOLEGO kasieq555 czekamy na info co z bellą
    Ostatnio edytowane przez jankes1979 ; 14-12-2012 o 17:24

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Caps Lock się zblokował?

Nie używaj wyłącznie wielkich liter, pogrubienia w nazwie tematu lub treści posta.
    Ostrzeżenie: 2 pkt

Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Caps Lock się zblokował?
    ok,jakoś nie doczytałem tego punktu regulaminu,a na capsa uwagi nie zwróciłem
    poprawa gwarantowana
    pozdro