mam FES'a . Pozycze od kumpla lapka i zrobie logi
mam FES'a . Pozycze od kumpla lapka i zrobie logi
no to bedzie wszystko wiadomo
nie ma sensu badać FES'em. Ciegno turbo ani drgnie ;/
Zuwazylem ze rura od turbo do IC jest cala w oleju i obsunela sie troche . Prawdopodobnie zapchany Intercooler...
no to skoro rura cała w oleju to turbo juz nie jest w najlepszej kondycji ale raczej intercoolera nie może być zapchany bo to nie 3 mm rurka![]()
Rozumiem że cięgno sprawdzałeś mechanicznie a nie poprzez test w FES`e, bo test działa tylko w CF3? Bolączką CF2 jest właśnie sterowanie zmienną geometrią, które powoduje takie właśnie skutki jeśli jest źle wyregulowane albo są zapieczone łopatki od zmiennej. Ja swoją turbinę rozkręcałem i czyściłem, temat jest do ogarnięcia jeśli masz jakieś zdolności, dodatkowo przydał by Ci się wakuometr którym to precyzyjnie ustawił byś gruszkę od zmiennej a zaczął bym tylko i wyłącznie od logów dynamicznych to znacznie rozjaśni sprawę.
Dziwne by bylo jakby bylo w doskonalej kondycji z takim przebiegiem jaki ono ma (220tys) ;] Poprzedni wlasciciel nie robil nic ... Jezdzilo to jezdzilo...
Tak, mechanicznie ;] Napewno sam tego nie bede robil . Po nowym roku oddaje turbo do TECHMOT'u w Choroszczy, a wstawi serwis czy ktos. ;]