padła klamka drzwi przednich kierowcy od zewnatrz bo od wewnatrz otwieram normalnie tzn mi otwieraja gdy jade z kimstrzeba bedzie rozebrać i naprawić, więc może ktoś pomoże! dodam, ze centralny zamek ok.
padła klamka drzwi przednich kierowcy od zewnatrz bo od wewnatrz otwieram normalnie tzn mi otwieraja gdy jade z kimstrzeba bedzie rozebrać i naprawić, więc może ktoś pomoże! dodam, ze centralny zamek ok.
Czajcie to... Zaglądałem do kolektora celem sprawdzenia, czy klapa gasząca się nie przywiesiła (auto nie chciało odpalać, wina zamarzniętego paliwa tak na marginesie). Ładnie przykręciłem dolot z powrotem, dwa dni później ni z gruszki ni z pietruszki - wyjeżdżam na ulicę. 1, 2 spokojnie, bo auto nierozgrzane... 3 nie chce wejść4 też, jak wyczuję "dziurę" to mogę wejść na 5 i 6. Był czwartek wieczorem. W najbliższym serwisie mają czas dopiero w poniedziałek, ale się umówiłem. Jednak usterka spokojnie wysiedzieć nie daje
Wizualnie przy skrzyni - niby wszystko OK, nie ma luzów. Rozebrałem wszystko przy drążku, tu kurde też w porządku, ale coś jednak blokuje skrzynię.
Jeszcze z pół godziny poskakałem wokół auta, pokląłem. A co się okazało? ŚRUBA od rury dolotowej do kolektora wykręciła się i wpadła pod cięgno od drążka przekładni. I to jeszcze w takim miejscu, że można to było zauważyć tylko przy wbiciu skrzyni na wsteczny. Oczywiście gdybym nie zauważył braku tej śrubki w jej miejscu byłby to chyba babol rokużal.pl
Spróbuj włożyć kluczyk do zamka i wyciągnąć, jeśli wyskoczy to z boku drzwi masz śrubę Torx T30. Odkręcasz traktujesz jakimś penetratorem (np. WD40), a potem smarem.
Można, ale nie sądzę, żebyś go kluczykiem nie wyciągnąłTo samo przerabiałem
![]()
Ja też przerabiałem, ale chwilowo
Kluczyk pomógł, mało tego... kiedyś nawet klucz od zamka domowego okazał się pomocny![]()
ja kilka dni temu złamałem bolec umożliwiający zamkniecie wlewu paliwa w mojej 156(zamarzł i musiałem potraktować go siłowo,bo kolejkę na stacji niezłą zrobiłem) teraz muszę znaleźć jakieś rozwiązanie
![]()