Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Inforamcje o Alfie 147

kamis24
    Gość

Domyślnie

PEWU ja juz auto oceniłem w całości dlatego wybór padł na 147. Mysle ze musze byc ukierunkowany odnosnie silnika bo tak to moge jezdzic i ogladac kazda napotkana 147, takie jest moje zdanie, ale dzięki za kazde słowo a to sie ceni.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cra3y
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Z4 E89

Domyślnie

Podłączę się pod wątek

- Jak jest z klapami wirowymi? Podobnie jak w 159? (czyli 120KM wersja ich nie ma, 150KM ma?)
    - Jak to jest z Q2 i wykopywanie się ze śniegu? Teoretycznie powinno ciągnąć zawsze po tym, gdzie nie ma uślizgu, ale wolałbym usłyszeć opinię kogoś posiadającego Q2 (może być i GT Q2)

--
    Pozdrawiam
    K.Gajda(cra3y)

Użytkownik Ogier Avatar pewu
    Mieszka w
    Rawa Mazowiecka
    Auto
    AR 147 1.6 TS 120KM 5D 2001r.

Domyślnie

Chodziło mi nie o model tylko o konkretny egzemplarz. Z jednej strony masz rację ale pytanie brzmi ile jesteś w stanie "poświęcić" aby dostać auto z konkretnym silnikiem kosztem np. wyposażenia lub też stanu ogólnego. Jak wybierzesz silnik, wyposażenie, na którym Ci zależy to wybór znacznie się ograniczy. Według mnie oglądanie każdej 147, która jest w pobliżu ma sens bo będziesz miał porównanie.
    Ja ze swojej strony mogę Ci tylko życzyć dużo szczęścia i cierpliwości w poszukiwaniach. Inna sprawa jeżeli masz samochód i nie zależy Ci na czasie, wtedy faktycznie można się skupić na konkretach. Oby Ci się udało, bo warto. Alfa daje dużo przyjemności z jazdy. Ja wcześniej miałem astre f i polo 6n i zupełnie nie ma porównania do 147.
    Ja swoją kupiłem w sumie przypadkiem bo po 3 miesiącach jeżdżenia za samochodem to był jedyny sensowny wybór (szukałem polo, ibizy bo wtedy nie miałem jeszcze pojęcia ) ale mi się spieszyło bo byłem bez auta.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Ja jeżdżę Alfą 147 JTD 115KM od września, zrobiłem nią jakieś 5 tysięcy km, jest to mój pierwszy samochód. Co do awaryjności: awarii brak. Czeka mnie wymiana zawieszenia, ale to jest normalne, należałoby też wymienić sprzęgło. Reszta działa pięknie. Szczerze mówiąc jestem niesamowicie zadowolony z auta, jeździ fenomenalnie, wygodne, trzyma się drogi wspaniale. Na zakrętach człowiek wie, że jedzie

Zgadzam się jednak z przedmówcami, żebyś nie nastawiał się aż tak na jeden konkretny silnik. Alfy bywają bardzo zaniedbane, zajeżdżone, a jak taką kupisz, to będziesz klął jak szewc na nią i sprzedasz z nastawieniem "nigdy więcej Alfy". Szukaj zadbanego egzemplarza - ze 115 KM cinek jest w stanie wycisnąć spokojnie 140 KM, więc moc będzie. Tylko nie będzie 6. biegu, który (z własnego doświadczenia) na autostradzie bardzo by się przydał. Szukanie zadbanego egzemplarza 150 KM, z niezłym wyposażeniem może zająć bardzo dużo czasu.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

Nastawianie się na markę+model+silnik to ciężka sprawa ... ja 4 miesiące szukałem Peugeota 406 2.0HDI i ... kupiłem całkiem przypadkiem niezłą Alfę
    @ Mój ALF

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pepol1
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 16v JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    Szukanie zadbanego egzemplarza 150 KM, z niezłym wyposażeniem może zająć bardzo dużo czasu.
    Racja .Mi zajeło prawie dwa lata ale znalazłem i nie zamieniłbym na inny samochód. Dobrze trafiłem.

igi
    Gość

Domyślnie

ci co żle trfili, juz dawno nie czytają tego forum ja też pojechałem kupić peugeota, ale że pan sie spózniał i miałem troche wolnego czasu pojechałem z nudów zobaczyc Alfę, no i jest... jak na razie zrobiłem termostat i zaślepienie EGRa. czas pokaże

kamis24
    Gość

Domyślnie

Cinek Cinek, tak o nim mówicie, rozumiem ze jest to koleś co ogarnia alfy na cała polskę tak? czy ktoś to z forum jest. ?? ile taka impreza podniesienia mocy kosztuje. ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Annik
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Giulia VELOCE Q4 MY20

Domyślnie

Cytat Napisał pepol1 Zobacz post
    Racja .Mi zajeło prawie dwa lata ale znalazłem i nie zamieniłbym na inny samochód. Dobrze trafiłem.
    Podobnie mi. Bez pośpiechu i emocji. Kupiłem z lawety, z delikatnym uszkoszeniem. Sam wybrałem dobrego fachowca, kupowałem części i pilnowałem żeby wyszło cacy.
    I tak jest. Autam głównie jeździ żona - ja tylko delektuję się jazdą w weekendy kiedy wypucuję auto i zatankuję . Do tej pory przejechała 13 tys. km(aktualny przenieg ok 110 tys.km) - bezawaryjnie. Drobną obsługę robię sam(jestem z wykształcenia i zamiłowania mechanikiem) i muszę powiedzieć a raczej potwierdzić to co pisali przedmówcy - Jak dbasz tak masz.
    Co do Cinka - moja 147-mka ma silnik 93 kW czyli 126 KM taka wersja na francję, chociaż eper po VIN-ie mówi 150 KM - w jaki sposób jest ograniczona moc? Czy duży problem jest tylko przywrócić jej te 150 KM?

Pozdr.
    DF

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

kamis24 mowa o człowieku, który jest użytkownikiem tego forum i jednocześnie zajmuje się profesjonalnymi modyfikacjami softów. Jego firma nazywa się bodaj Cinsoft. Impreza tania nie jest, ale czasem pojawia się specjalna oferta dla forumowiczów