PEWU ja juz auto oceniłem w całości dlatego wybór padł na 147. Mysle ze musze byc ukierunkowany odnosnie silnika bo tak to moge jezdzic i ogladac kazda napotkana 147, takie jest moje zdanie, ale dzięki za kazde słowo a to sie ceni.![]()
PEWU ja juz auto oceniłem w całości dlatego wybór padł na 147. Mysle ze musze byc ukierunkowany odnosnie silnika bo tak to moge jezdzic i ogladac kazda napotkana 147, takie jest moje zdanie, ale dzięki za kazde słowo a to sie ceni.![]()
Podłączę się pod wątek
- Jak jest z klapami wirowymi? Podobnie jak w 159? (czyli 120KM wersja ich nie ma, 150KM ma?)
- Jak to jest z Q2 i wykopywanie się ze śniegu? Teoretycznie powinno ciągnąć zawsze po tym, gdzie nie ma uślizgu, ale wolałbym usłyszeć opinię kogoś posiadającego Q2 (może być i GT Q2)
--
Pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
Chodziło mi nie o model tylko o konkretny egzemplarz. Z jednej strony masz rację ale pytanie brzmi ile jesteś w stanie "poświęcić" aby dostać auto z konkretnym silnikiem kosztem np. wyposażenia lub też stanu ogólnego. Jak wybierzesz silnik, wyposażenie, na którym Ci zależy to wybór znacznie się ograniczy. Według mnie oglądanie każdej 147, która jest w pobliżu ma sens bo będziesz miał porównanie.
Ja ze swojej strony mogę Ci tylko życzyć dużo szczęścia i cierpliwości w poszukiwaniach. Inna sprawa jeżeli masz samochód i nie zależy Ci na czasie, wtedy faktycznie można się skupić na konkretach. Oby Ci się udało, bo warto. Alfa daje dużo przyjemności z jazdy. Ja wcześniej miałem astre f i polo 6n i zupełnie nie ma porównania do 147.
Ja swoją kupiłem w sumie przypadkiem bo po 3 miesiącach jeżdżenia za samochodem to był jedyny sensowny wybór (szukałem polo, ibizy bo wtedy nie miałem jeszcze pojęcia) ale mi się spieszyło bo byłem bez auta.
Ja jeżdżę Alfą 147 JTD 115KM od września, zrobiłem nią jakieś 5 tysięcy km, jest to mój pierwszy samochód. Co do awaryjności: awarii brak. Czeka mnie wymiana zawieszenia, ale to jest normalne, należałoby też wymienić sprzęgło. Reszta działa pięknie. Szczerze mówiąc jestem niesamowicie zadowolony z auta, jeździ fenomenalnie, wygodne, trzyma się drogi wspaniale. Na zakrętach człowiek wie, że jedzie
Zgadzam się jednak z przedmówcami, żebyś nie nastawiał się aż tak na jeden konkretny silnik. Alfy bywają bardzo zaniedbane, zajeżdżone, a jak taką kupisz, to będziesz klął jak szewc na nią i sprzedasz z nastawieniem "nigdy więcej Alfy". Szukaj zadbanego egzemplarza - ze 115 KM cinek jest w stanie wycisnąć spokojnie 140 KM, więc moc będzie. Tylko nie będzie 6. biegu, który (z własnego doświadczenia) na autostradzie bardzo by się przydał. Szukanie zadbanego egzemplarza 150 KM, z niezłym wyposażeniem może zająć bardzo dużo czasu.
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Nastawianie się na markę+model+silnik to ciężka sprawa ... ja 4 miesiące szukałem Peugeota 406 2.0HDI i ... kupiłem całkiem przypadkiem niezłą Alfę![]()
@ Mój ALF
ci co żle trfili, juz dawno nie czytają tego forumja też pojechałem kupić peugeota, ale że pan sie spózniał i miałem troche wolnego czasu pojechałem z nudów zobaczyc Alfę, no i jest... jak na razie zrobiłem termostat i zaślepienie EGRa. czas pokaże
![]()
Cinek Cinek, tak o nim mówicie, rozumiem ze jest to koleś co ogarnia alfy na cała polskę tak? czy ktoś to z forum jest. ?? ile taka impreza podniesienia mocy kosztuje. ?
Podobnie mi. Bez pośpiechu i emocji. Kupiłem z lawety, z delikatnym uszkoszeniem. Sam wybrałem dobrego fachowca, kupowałem części i pilnowałem żeby wyszło cacy.
I tak jest. Autam głównie jeździ żona - ja tylko delektuję się jazdą w weekendy kiedy wypucuję auto i zatankuję. Do tej pory przejechała 13 tys. km(aktualny przenieg ok 110 tys.km) - bezawaryjnie. Drobną obsługę robię sam(jestem z wykształcenia i zamiłowania mechanikiem) i muszę powiedzieć a raczej potwierdzić to co pisali przedmówcy - Jak dbasz tak masz.
Co do Cinka - moja 147-mka ma silnik 93 kW czyli 126 KM taka wersja na francję, chociaż eper po VIN-ie mówi 150 KM - w jaki sposób jest ograniczona moc? Czy duży problem jest tylko przywrócić jej te 150 KM?
Pozdr.
DF
kamis24 mowa o człowieku, który jest użytkownikiem tego forum i jednocześnie zajmuje się profesjonalnymi modyfikacjami softów. Jego firma nazywa się bodaj Cinsoft. Impreza tania nie jest, ale czasem pojawia się specjalna oferta dla forumowiczów![]()
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126