Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Temat: cena przy sprzedaży

Użytkownik Ogier Avatar Bates911
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    164 V6 3.0 12v

Domyślnie

Cytat Napisał Dyny164 Zobacz post
    ja jak jeździłem w Polsce swoimi 164 to rzadko ktoś podziwiał , zazwyczaj słyszalem komentarze typu..
    -po ci ci ta lancia oj sorry ta alfa . nie lepiej male tanie auto jak golf 3
    -i znowu kupiłeś alfe. kup socie młodsze auto
    -Będziesz tylko do warsztatu ją ciągnął
    -22 lata to auto ma . nie wierze cos z papierami masz kombinowane

natomiast mieszkając w Berlinie często słyszę że jeżdze pięknym klasykiem . woow itd
    ludzie na ulicach sie oglądają
    Tutaj też właśnie dużo do gadania mam mentalność ludzi i czysta stereotypowość. Lecz to się zmienia może nie u wszystkich, ale wiadomo niektórzy wolą oglądać całe życie jak to aktorka x nielubi y itp. lub różne inne pudelki. Ale też widać dobre inicjatywy jak na przykład Klasyki Nocą w wielu miastach, lub fora internetowe zrzeszające ludzi którzy uwielbiają klasyki różnych marek które się dość szybko rozrastają.

To samo tyczy się nas czym lepiej będziemy prowadzić to forum i zmieniać stereotypy, (tak jak to było w moim przypadku, zanim kupiłem moją 164 to dużo czasu spędziłem tu na forum czytając i gmerając, teraz wiem że "diabeł nie taki straszny jak go malują", choć możecie spytać mojego znajomego że jeszcze parę lat temu miałem mieszane uczucia co do AR) tym bardziej dany model czy marka będzie doceniana.

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Dodam coś od siebie,
    Gdybym ja teraz miał swoją "Alfunię", sprzedać za 3 tyś. złoty, to tak na prawdę wole, żeby Ona stała sobie, i wolnej chwili wole nią jeździć, nawet rekreacyjnie, tylko na weekendowe wypady i nic więcej. Wole ją dopieszczać, dbać, niż oddać w jakieś inne "łapska", a za pół roku pójdzie na szrot, bo ktoś nie umie się z nią obchodzić.

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Mentalność ludzi trudno zmienić jest. Niemcy potrafią docenić Alfę Romeo. Ja swoją 155 kupiłem od prawdziwego pasjonata marki. Gdy byłem na Oktoberfest widziałem pięknego
    Fiata 132 2000. Można tam spotkać nawet Fiata Topolino , czy Fiata 125 . Niemcy mają duży rynek zabytkowych aut. U nas robi się lepiej i może ludzie przestaną pi.....ić głupoty i tylko Golfami jezdzić.

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    U nas robi się lepiej i może ludzie przestaną pi.....ić głupoty i tylko Golfami jezdzić.
    Nie zapominaj jeszcze o passatach.. Nie twierdzę, że te auta są złe, ale po prostu w moim mniemaniu nudne. Mam w rodzinie Passata B5, ale dla mnie to jest po prostu, zwykły, szary i przeciętny samochód do zwykłej i nudnej jazdy nacodzień.
    Swoja Alfę, nie traktuje jak zwykły środek transportu do przemieszczania się z punktu A do B.. Jeżdżąc nią, po prostu czerpie z tego przyjemność i jeżeli miałbym teraz ja sprzedać za te grosze, które ludzie oferują, to na prawdę wolę sobie zachować takowy egzemplarz nawet dla moich potomków

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kociniak08
    Mieszka w
    jawor
    Auto
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Ludzie boją sie nieznanego i wolą kupic sprawdzone przeważnie niemieckie konstrukcje w dieslach. Wiekszość osób szukajacych auta nawet nie kojarzy 164. Sam mam znajomych którzy nie znają tego mogelu z nazwy i wyglądu. Jest ich mało na naszym rynku przez co stajemy sie posiadaczami unikalnych wozów. Każdy fan motoryzacji widzac nasze auta z pewnością nie przejdzie obok niej obojetnie tak wogóle to ciekawi mnie ile 164 jest w Polsce. Na portalach aukcyjnych przewaznie jest kilka, żadko kiedy jest ponad 10 z czego 2-3 zawsze na czesci.

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Rafał już widzę monety w Twoich oczkach.

Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Mój znajomy zawsze Alfę Romeo omijał z daleka. Gdy przejechał się moją 155 1,8 zmienił zdanie. Miał kupować właśnie starego Passata od Niemca, którym oczywiście jeżdził do kościoła hehe. Niemiec i kościół, to już jest dobre Kupił zadbaną 155 8V i jest bardzo zadowolony. Dostał parę wskazówek jak się dba o auto i jest bardzo zadowolony. Tak bardzo, że teraz myśli o zmianie. Na 159...

Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał Zobacz post
    Na razie te- co wydaje na te wszystkie Alfy hehehe Wole już nie liczyc...
    To jest choroba i już się z tego nie da wyleczyć . Raz się zaszczepisz i koniec. JA rozumiem cię , bo sam w tą chorobę popadłem...