Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Sprzęgło kłopoty część następna

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Angry Sprzęgło kłopoty część następna

SPRZĘGŁO KŁOPOTY CZĘŚĆ NASTĘPNA....Panowie pisałem już o moim sprzęgle. Kupiłem nowe zgodnie z eper, katalogami i Bóg wie czym jeszcze. Jakież wielkie było moje wielkie zdziwienie nic nie pasowało. Badacze pisma świętego z ALFY drapali się po głowach. Wku......ny niemiłosiernie wziąłem zdjęty komplet pojechałem do VALEO POLSKA. Profesjonalizm kolesi z Valeo powalająca nawet nie potrafią sprawdzić po katalogach wyrobów. No nic wziąłem katalog w rękę znalazłem. Niestety nie produkują już tego i nic nie mają na magazynie.... Stąd moja gorąca prośba do WAS jeżeli ktoś wie gdzie mogę trafić:

VALEO 801350
    LUK 624142400
    ALFA 60777605

TO BARDZO PROSZĘ O INFO.
    Autko stoi u kumpla na kanale z odsuniętą skrzynią (kto ściągał ten wie że wydłubać skrzynię to nie tak siup...) kanał potrzebny do innych jego napraw. PROSZĘ O POMOC

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

napisz do autosklep24.pl po VIN dopasują Ci części, albo do ASO przedzwoń i zapytaj co montują w TB
    Born to be wild.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

W ASO dziwili. W większości TB montowali z łożyskami wyciskowymi czyli na słoneczku jest umieszczony pierścień i działa odwrotnie do zasady działania zwykłej tarczy (łożysko oporowe)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Dobra Panowie i Panie problem rozwiązany. Jeżeli ktoś by miał taki sam problem zapraszam na pw pomogę. Koszt sprzęgła po cenie okazyjnej 1250pln. Jest wąska grupa GTV, która ma inne sprzęgło na nieszczęście. Nie dość że jest zaje ........ drogie to jeszcze ze świeczką szukać. Nikt tego już nie produkuje. Nr referencyjny VALEO 801350. Sprzęgł szły do Lancia 2,5 v6.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa gtv v6 TB

Domyślnie

Cytat Napisał ArekD Zobacz post
    Dobra Panowie i Panie problem rozwiązany. Jeżeli ktoś by miał taki sam problem zapraszam na pw pomogę. Koszt sprzęgła po cenie okazyjnej 1250pln. Jest wąska grupa GTV, która ma inne sprzęgło na nieszczęście. Nie dość że jest zaje ........ drogie to jeszcze ze świeczką szukać. Nikt tego już nie produkuje. Nr referencyjny VALEO 801350. Sprzęgł szły do Lancia 2,5 v6.
    Jaki masz rocznik Alfy? I jak mogę określić czy moja Gtv ma normalne sprzęgło tj. to co widnieje w eprer po wpisaniu VIN czy jakiś wymysł?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Czekaj jak to mi powiedział Pan w największym serwisie Alfy "Do puki nie wyjmiesz to nie będziesz wiedział" W tym przypadku eper można sobie w buty wsadzić może będzie wygodniej. Mój rocznik 96. Po vin wychodzi normalne seryjne sprzęgło. Nie masz 100% pewności.

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał ArekD Zobacz post
    To sprzęgło idzie też do 155 2.5 V6 i wcale nie trzeba ze świecą szukać Widziałem ostatnio na Allegro.Ja za swoje jakieś 1,5 roku temu dałem 700 zł i te które ostatnio widziałem nie było dużo droższe
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

W temacie jak szukałeś sprzęgła chyba pisałem wtedy żebyś się odezwał na priv, miałem obydwa rodzaje dostępne praktycznie od ręki i obydwa nie za czterocyfrowe sumy.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

No to świetnie. Odezwałem się do Ciebie na priv kolego QBA.
    I jeszcze jedno czy masz na pewno VALEO 801350.
    I jeszcze jedno. Przekopałem alledrogo serwisy sklepy itd. Jak takie proste jest znalezienie takiego sprzęgła i relatywnie tanio (w cenie normalnego - dostępnego) to ja biorę na zapas.
    Fotki sprzęgła i skrzyni wrzucę jeszcze dziś.
    Ostatnio edytowane przez ArekD ; 24-01-2013 o 12:39