Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar Cezar_DE
    Mieszka w
    Bad Homburg
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS '07 Nero Carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Ty, popatrz, a ja mam auta z firmy leasingowej z Włoch i jak się uprzesz, to nawet z przebiegiem 40 tysięcy kupisz. Przecież skoro tam firma leasingowa płaci za naprawy, to bzdurą byłoby trzymanie fury, która ma przebiegu 300 tysięcy i więcej i wykładanie na naprawy jakichś kosmicznych pieniędzy. Poziom końca ekonomii eksploatacyjnej jest w okolicy 200.000 km. Przy czym naprawdę jest w czym powybierać - z założenia natomiast auto z małym przebiegiem zawsze będzie dużo droższe.
    Potwierdzam. Ja swoją Alfę kupiłem w niemieckim komisie jako auto poleasingowe z Włoch, z udokumentowanym przebiegiem 74k km (rocznik 2007), a cena nie była bardzo wygórowana...
    Ostatnio edytowane przez Cezar_DE ; 31-01-2013 o 16:38

stiv88
    Gość

Domyślnie

A moje zdanie jest takie .Jak ktos tak sie pali kupic 159 i widzi super mega okazje powiedzmy za 24 tys a praktycznie wszedzie dany model kosztuje 44tys .To niech kupuje kupi badziew bedzie jezdzil po mechanikach to sie nauczy na przyszlosc ja sie nauczylem .Jak dzis pamietam pierwsze moje auto rover 400.Wtedy te auta staly 8000tys ja wyrwalem "okazje" za 5000tys z miejscowosci DREZDENKO woj Lubuskie.Przyjechalem no kurcze odpicowany super wszystko extra .Minelo pol roku zaczela rdza brac nadkola .Lakier luszczyc sie na klapie bagarznika rdza nad klapa bagażnika,A jak sciagnelem tylni zderzak to ojciec i ja sie przeżegnaliśmy.AUTO DOSŁOWNIE POMARAŃCZOWE "rdza" .Teraz dziekuje bogu ze to byl samochód za 5000tys a nie alfa za 24 tys .PO tej przygodnie nauczylem sie czytac i sluchac ludzi na forum i nie napalac sie na takie auta .Takze ludzie kierujcie sie rozumem a nie emocjami .Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał khropek Zobacz post
    Zależy czy mianujemy Cię "obszczymurem" czy tym co poszedł z duchem czasu jeszcze "drugiej" 159 w swojej ćwiartce nie znalazłem, także obstawiam na ducha

Ale tego "biznes Włocha" co zajechał mi dwumas i sprzęgło to za jaja powieszę jak znajdę
    E to raczej tamtejsze radosne serwisy tak sobie porządziły... Zostawienie dwumasy w agonalnym stanie w aucie, jak wymieniało się sprzęgło, to jest jakieś nieporozumienie. Poza tym nie masz kogo zajeżdżać - masz nowe szpeja w aucie
    Zresztą nie tylko u nas robi się dziwne naprawy - nagminnie trafiały do mnie AR 159 np. z Belgii, w których nieszczelności kolektora dolotowego (luzy na klapach wirowych) były naprawiane w ten sposób, że wywalano listwę sterującą, a klapy uszczelniano czarnym silikonem do mis... Standardowa naprawa w ASO...
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 31-01-2013 o 17:50
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Pierwsze widzę, żeby 2-4 letnie auta w leasingu miały takie przebiegi.
    To mało widziałeś. Są oczywiście i takie poleasingowe 3-latki, które mają ok 150-180 tys, ale są i....4-latki które mają przebiegi 32-55 tys km. Należy pamiętać, że 159 to samochód nie dla handlowca-przedstawiciela, a raczej dla managerów średniego szczebla, którzy więcej czasu spędzają w biurze aniżeli gdzieś w terenie, stąd niskie przebiegi wcale nie są rzadkością.

Oczywiście obowiązuje zasada wyceny w firmach leasingowych, niski przebieg = cena szybuuuje w górę.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    To mało widziałeś. Są oczywiście i takie poleasingowe 3-latki, które mają ok 150-180 tys, ale są i....4-latki które mają przebiegi 32-55 tys km. Należy pamiętać, że 159 to samochód nie dla handlowca-przedstawiciela, a raczej dla managerów średniego szczebla, którzy więcej czasu spędzają w biurze aniżeli gdzieś w terenie, stąd niskie przebiegi wcale nie są rzadkością.

Oczywiście obowiązuje zasada wyceny w firmach leasingowych, niski przebieg = cena szybuuuje w górę.
    Tylko jak cytujesz to czytaj od razu ze zrozumieniem
    Chodziło mi o 159 poleasingowe 3 letnie z przebiegiem 400-500tys km, a nie z tak niskimi
    To, że są niskie to wiem, bo widuję często z przebiegami 30-70tys km i roczniki 2008-2010
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

odnośnie tego co tutaj piszecie ... nie jest to alfa ale sami ocencie czy to okazja czy jakis zart ;P (mimo rocznika ten samochod powinien wyjsciowo byc co najmniej kilka tysi wiecej warty jesli to co pisze i mowi sprzedajacy jest prawda )

http://moto.allegro.pl/show_item.php...cf77d00be2ff62
    Ostatnio edytowane przez Nitro ; 02-02-2013 o 20:06

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    odnośnie tego co tutaj piszecie ... nie jest to alfa ale sami ocencie czy to okazja czy jakis zart ;P (mimo rocznika ten samochod powinien wyjsciowo byc co najmniej kilka tysi wiecej warty jesli to co pisze i mowi sprzedajacy jest prawda ) http://moto.allegro.pl/show_item.php...cf77d00be2ff62
    A czy ten temat jest po to zeby dyskutowac na temat cen lexusa z otomoto? chyba za bardzo odbiegamy od tematu.....

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Evo666 Zobacz post
    A czy ten temat jest po to zeby dyskutowac na temat cen lexusa z otomoto? chyba za bardzo odbiegamy od tematu.....
    nie, podalem przykład że okazje czasem się zdarzają i nie koniecznie muszą być wyeksploatowanymi skarbonkami bez dna .... mimo tego też jestem zdania że dobrego samochodu za "pół darmo" nikt nie sprzeda obcej osobie

i tak na marginesie akurat to ogłoszenie jest z allegro
    Ostatnio edytowane przez Nitro ; 03-02-2013 o 01:28

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    odnośnie tego co tutaj piszecie ... nie jest to alfa ale sami ocencie czy to okazja czy jakis zart ;P (mimo rocznika ten samochod powinien wyjsciowo byc co najmniej kilka tysi wiecej warty jesli to co pisze i mowi sprzedajacy jest prawda )

http://moto.allegro.pl/show_item.php...cf77d00be2ff62
    angola przytachasz za 20 tys
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar nico
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post

potwierdzam, ostatnio wymieniałem służbowe auto ( także to użytku prywatnego ) i spotkałem koleznkę, która zdawała Jette po 2 latach z przebiegiem 34 tys. km. Jak mówiła, samochód na dojazdy do biura, mąż miał lepsze złużobwe, więc trasy robili jego autem...
    na marginesie, moja Jetta miała 41 tys. po dwóch latach - po prostu wolę prywatnie jeździć moją bellą, mimo że za paliwo muszę sam płacić