ktoś wie ?![]()
ktoś wie ?![]()
to nie jest normalne, wezyk odprowadza opary i predzej powinien byc tam olej ,a jak wyglada korek wlewu oleju tez takie maselko?
korek wlewu jest ok bo zaglądałem tam przy okazji rozkręcania obudowy jak wymieniałem ten wężyk. Postaram się jednak dziś pstryknąć fotkę i obejrzeć go dokłądniej
Ten osad to włoski "majonez" produkcji Alfa Romeo![]()
Niedogrzany silnik (zły styl jazdy, krótkie odcinki, uszkodzony termostat) i utworzyło się masełko z pary wodnej i oleju - jak przyjda mrozy to to odma moze zamarznąć
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
czyli możliwe, że całe to syfne "masesłko" leciało mi na przepustnice? Nie odczuwam, żadnych spadków mocy czy falowania. Jedyne co mnie męczy od dłuższego czasu to szarpanie przy zmianie biegów/dodawaniu/odejmowaniu gazu ale tutaj chyba winna jest jakaś poduszka pod skrzynią lub silnikiem. Czy są jakieś preparaty lub sposoby na wyczyszczenie tych wszystkich wężyków itd? O ile odma jest nowa to dolot i przepustnica mogą być ostro zawalone. O czyszczeniu przepustnicy czytałem, że to dość proste i można to samemu śmiało robić ale mam obawy co do późniejszej adaptacji bo w tym temacie jestem akurat zielony.
no ciekawe, jak cieplej będzie nieco to to zrobię przy okazji wymieniając uszczelkę pod deklem zaworówNa chwile obecną podczas wymiany odmy wyczyściłem tą "zawaloną masełkiem rurkę" po prostu chusteczką do sucha. Będę chciał też wyczyścić przepustnice przy tej okazji jednak nie udało mi się znaleźć jakiegoś procesu krok po kroku ze zdjęciami. Na innym forum Alfy jest jakiś wątek jak to zrobić jednak raczej ogólnie i bez wsparcia w postaci zdjęć
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...861c738794ae79
Może marudzę na brak zdjęć ale wolałbym nie rozwalić przy okazji czegoś :p