To nie może być wina akumulatora. Ja miałem 10-9V, były próby rozrusznikiem (jeszcze krecił nawet, tzn próbował) i ICS zresetował sie dopiero jak wszystko zgasło. Musi coś nie stykać lub być zimny lut.
To nie może być wina akumulatora. Ja miałem 10-9V, były próby rozrusznikiem (jeszcze krecił nawet, tzn próbował) i ICS zresetował sie dopiero jak wszystko zgasło. Musi coś nie stykać lub być zimny lut.
Kolego ja oryginalny aku też miałem 100/ 470, 3 lata temu kupiłem ZAP-a za 450 100/800. Po 3 latach stwierdzam że nie był to dobry wybór aku zdążył mi się przez ten czas kilka razy rozładować ( na gwarancji powiedzieli że mam za małe ładowanie w aucie, bo z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami wychodzi max 14V, gość z serwisu powiedział że to mało, na moje słowa że regulator napięcia jest na max 14V i tak jest oryginalnie gość z serwisu zapa nie miał już argumentów, gwarancja się skończyła a ja profilaktycznie podłączam go do prostownika raz na 2 tygodnie). jako że mam jeszcze drugie auto z akumulatorem do wymiany to przełożę go do drugiego auta a do alfy kupie nowy: mój wybór to: VARTA, EXIDE, CENTRA co wybrać?
I na pewno twój problem nie wynika ze słabego aku, obstawiał bym samego ICS-a, nie podtrzymuje pamięci.
Ostatnio edytowane przez sqadak ; 07-02-2013 o 20:50
mój wybór to: VARTA, EXIDE, CENTRA co wybrać?
Ja u siebie mam Varte Blue 82ah. Zakupiłem od razu po zakupie alfy, dotej pory aku mnie nie zawiódł nawet jak auto stało tydzień bez odpalania pod powłoką śniegu i chłodnego mrozu![]()
Bez przesady, taki rezultat osiągniesz nawet na akumulatorze firmy "krzak"
Marka akumulatora może mieć jedynie wpływ na żywotność baterii. Np przeżyje 3-4 lata zamiast 6-7. Ale nie ma to znaczenia pod wpływem sprawności czy wydajności. Zwłaszcza w pierwszych dwóch latach eksploatacji. Oczywiście nie piszę o wyjątkach bo bubel zawsze może się trafić, nawet wśród markowych.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Webasto nie mam, a co do tego modułu to całkiem możliwe bo po wyłaczeniu samochodu i wyjeciu kluczyka, ICS po chwili zaczyna mrugac wyswietlaczem a po minutce wlacza sie zupelnie z ekranem by podac kod a w bagazniku chodzi caly czas czytnik do navi. I moze to wyladowuje juz i tak slabe aku. Tylko kwestia naprawy ICS jest to naprawialne czy czeka mnie wymiana na inny ICS ?
Born to be wild!
Żeby powiedzieć czy da się wymienić to trzeba najpierw wiedzieć co. Jeżeli jednak nie masz pewności co to niestety musisz zmienić całego ICSa. Poza tym nawet gdybyś znalazł ten element za to odpowiadający to raczej nikt Ci go pojedynczo nie sprzeda (mało prawdopodobne).
Ok dzięki, no to troche mi Alfa fochy strzela, ale w sumie to pierdoły jak na razie. Po akumulatorze będę musiał zacząc się rozglądać za całym ICS-em.
Jeśli chodzi o roczniki to nie ma różnicy pomiedzy ICS-ami ?
Born to be wild!
Jest. Ty masz po lifcie czyli możesz mieć sterowanie w kierownicy. Poza tym możesz mieć telefon. Nie wiem jeszcze jak nawigacja czy nowszy czytnik dogada się ze starym ICSem.