Wydaje mi się, że nie ma takiej opcji w prost. Niech chodzi przecież o to CO ma być zamontowane, bo przecież powie Ci to każdy "fachura" - tylko JAK ?
Możesz oczywiście zakupić na wolnym rynku kompresor Rotorex, intercooler oleju, intercooler powierza trochę rurek i przewodów a w Autodelta kupić program do komputera.
Problem w tym, że każda taka operacja będzie "eksperymentem" na żywym organizmie i nikt, absolutnie nikt nie zagwarantuje, że to będzie działało i jak długo.
Nawet w Autodelcie mówili, że moja konstrukcja to już jest trzecia wersja, sprawdzona po doświadczeniach z poprzednich kilkudziesięciu instalacji.
Ja oczywiście przed wyjazdem do Londynu aby mieć "czyste sumienie" czy aby niepotrzebnie nie przepłacam, zrobiłem rekonesans w Polsce i pytałem w takich firmach jak VTG czy V-tech
czy są w stanie zamontować kompresor, zwiększyć moc o ok 100 KM i dać "jakąkolwiek" gwarancję.
Wszędzie słyszałem, że Alfa to shit i tego się nie tuninguje ale ... jak Pan ma dużo kasy i się bardzo upiera to w sumie możemy "spróbować" !
Kuffa ... próbować na moim ukochanym samochodzie ?! o nie, ja potrzebuje samochodu do codziennej jazdy ... tak więc nie miałem wyboru
Z Autodelta sprawa była prosta. Po kilkumiesięcznej korespondencji, ustaleniach szczegółów oraz zapłacie pieniędzy, firma była chętna i gotowa do pracy.
Przyjechałem w poniedziałek rano do firmy ( gdzie stało kilkanaście piękności, same Alfa Romeo ) a w środę o 15, sam właściciel Jano dzwoni, że właśnie jest na torze i po testach mówi, że wszystko jest OK.
Takie coś to ja rozumiem ! O godzinie 19 godzinie opuszczałem Londyn.
Jako ciekawostkę dodam, że miałem tyle radości i adrenaliny w sobie, że przejechałem całą Europę w 24 h bez snu. O godzinie 19 następnego dnia byłem w Rzeszowie zaliczając przy tym przejazd pod kanałem La Manche oraz upiorny (kilka lat temu) odcinek Kraków-Rzeszów.
- - - Updated - - -
Oczywiście![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Od wielu lat jeżdżę na różnego rodzaju zloty, najczęściej z IKAR-em ale fakt , faktem od kiedy mam kompresor nigdzie nie byłem i się nie chwaliłem.
Tuning zrobiłem dla własnej przyjemności oraz dla znęcania się nad niemiecką motoryzacją
Obiecuję, że na wiosnę jak skończę tuning o którym pisałem wcześniej to pojawię się na najbliższym zlocie i pojeździmy z pilotami![]()
Sporting ,jeśli to nie tajemnica , może podaj dla potomnych pełen koszt profesjonalnej usługi w Autodelcie , bo chodzą słuchy lub legendy a nikt dokładnie nie wie z czym trzeba się zmierzyć![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Hmm ... jakie legendy skoro na stronie AutoDelta jest "dodaj do koszyka"
Oczywiście podaje dokładny adres strony www.autodelta.co.uk oraz adres konkretnego "produktu"
Do tych 6 tys funtów trzeba doliczyć paliwa na ok 3500-4000 km i kilka noclegów.
Ja wpadłem na pomysł aby zrobić mojej rodzinie tour de Europa i jechałem tam kilka dni zwiedzając przy okazji co piękniejsze miejsca w Europie a wracałem 24 h![]()
Ostatnio edytowane przez Sporting ; 14-02-2013 o 15:32
Oczywiście bez Vat
- - - Updated - - -
Rozpisując na temat wyjazdu do Londynu, wzięło mnie na sentymenty i zacząłem przeglądać fotki z wyjazdu
Mam nadzieję, że te dwie załączone Wam się spodobają