Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Temat: 3.2 Q4 - czy ktoś już dodawał mocy? :)

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Witamy
    Heh, a myślałem, że moja awaria tego silnika była duża...
    Fajnie wiedzieć, że ktoś zrobił tego moda i nie ma z nim problemów. Mnie przerażają koszty. Jestem ciekaw, czy możnaby u nich zakupić zestaw i przerobić w PL.
    Z tego co pamiętam, to była taka możliwość. Tylko pewnie wtedy nie dostajesz jakiejś tam gwarancji.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Po co mi gwarancja z Londynu? Jak się coś spierdzieli to nie pojadę tam na lawecie

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał Rzmudzior Zobacz post
    A co do początku tematu, w PL w tym silniku można jeszcze strzelić mapę w SKN Tuning, daje coś około 20 KM (można sprawdzić na http://www.skn-tuning.de bo ich PL strona jest na razie pusta) i jak na samą mapę - to sporo.
    To jeszcze zweryfikuj jak te mapy działają i czy dają 2KM chociaż, później polecaj.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Sporting
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 159 3.2 V6 Q4 Kompresor Autodelta

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Fajnie wiedzieć, że ktoś zrobił tego moda i nie ma z nim problemów. Mnie przerażają koszty. Jestem ciekaw, czy możnaby u nich zakupić zestaw i przerobić w PL.
    Wydaje mi się, że nie ma takiej opcji w prost. Niech chodzi przecież o to CO ma być zamontowane, bo przecież powie Ci to każdy "fachura" - tylko JAK ?
    Możesz oczywiście zakupić na wolnym rynku kompresor Rotorex, intercooler oleju, intercooler powierza trochę rurek i przewodów a w Autodelta kupić program do komputera.
    Problem w tym, że każda taka operacja będzie "eksperymentem" na żywym organizmie i nikt, absolutnie nikt nie zagwarantuje, że to będzie działało i jak długo.
    Nawet w Autodelcie mówili, że moja konstrukcja to już jest trzecia wersja, sprawdzona po doświadczeniach z poprzednich kilkudziesięciu instalacji.

Ja oczywiście przed wyjazdem do Londynu aby mieć "czyste sumienie" czy aby niepotrzebnie nie przepłacam, zrobiłem rekonesans w Polsce i pytałem w takich firmach jak VTG czy V-tech
    czy są w stanie zamontować kompresor, zwiększyć moc o ok 100 KM i dać "jakąkolwiek" gwarancję.
    Wszędzie słyszałem, że Alfa to shit i tego się nie tuninguje ale ... jak Pan ma dużo kasy i się bardzo upiera to w sumie możemy "spróbować" !

Kuffa ... próbować na moim ukochanym samochodzie ?! o nie, ja potrzebuje samochodu do codziennej jazdy ... tak więc nie miałem wyboru

Z Autodelta sprawa była prosta. Po kilkumiesięcznej korespondencji, ustaleniach szczegółów oraz zapłacie pieniędzy, firma była chętna i gotowa do pracy.
    Przyjechałem w poniedziałek rano do firmy ( gdzie stało kilkanaście piękności, same Alfa Romeo ) a w środę o 15, sam właściciel Jano dzwoni, że właśnie jest na torze i po testach mówi, że wszystko jest OK.
    Takie coś to ja rozumiem ! O godzinie 19 godzinie opuszczałem Londyn.

Jako ciekawostkę dodam, że miałem tyle radości i adrenaliny w sobie, że przejechałem całą Europę w 24 h bez snu. O godzinie 19 następnego dnia byłem w Rzeszowie zaliczając przy tym przejazd pod kanałem La Manche oraz upiorny (kilka lat temu) odcinek Kraków-Rzeszów.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Witaj Sporting , dobrze że się pojawiłeś i zdementowałeś konfabulacje kolegi Niskiego . Rozumiem ,że do nowego silnika przełożyłeś graty Autodelty ??
    Oczywiście

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Sporting Zobacz post
    ... jak Pan ma dużo kasy i się bardzo upiera to w sumie możemy "spróbować" !
    Taki tekst zamyka szansę jakiejkolwiek współpracy.

Dobrze słyszeć że ktoś się na taką modyfikację porwał i potrafi to sprawnie działać.

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Rzmudzior Zobacz post
    Sporting, szacun za mody Chciałbym kiedyś zobaczyć Twoją Bellę, to byłaby prawdziwa uczta dla moich zmechaniczonych oczu
    Od wielu lat jeżdżę na różnego rodzaju zloty, najczęściej z IKAR-em ale fakt , faktem od kiedy mam kompresor nigdzie nie byłem i się nie chwaliłem.
    Tuning zrobiłem dla własnej przyjemności oraz dla znęcania się nad niemiecką motoryzacją

Obiecuję, że na wiosnę jak skończę tuning o którym pisałem wcześniej to pojawię się na najbliższym zlocie i pojeździmy z pilotami

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Sporting ,jeśli to nie tajemnica , może podaj dla potomnych pełen koszt profesjonalnej usługi w Autodelcie , bo chodzą słuchy lub legendy a nikt dokładnie nie wie z czym trzeba się zmierzyć
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Sporting ,jeśli to nie tajemnica , może podaj dla potomnych pełen koszt profesjonalnej usługi w Autodelcie , bo chodzą słuchy lub legendy a nikt dokładnie nie wie z czym trzeba się zmierzyć
    Hmm ... jakie legendy skoro na stronie AutoDelta jest "dodaj do koszyka"

Oczywiście podaje dokładny adres strony www.autodelta.co.uk oraz adres konkretnego "produktu"

Do tych 6 tys funtów trzeba doliczyć paliwa na ok 3500-4000 km i kilka noclegów.

Ja wpadłem na pomysł aby zrobić mojej rodzinie tour de Europa i jechałem tam kilka dni zwiedzając przy okazji co piękniejsze miejsca w Europie a wracałem 24 h
    Ostatnio edytowane przez Sporting ; 14-02-2013 o 15:32

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał Sporting Zobacz post
    Hmm ... jakie legendy skoro na stronie AutoDelta jest "dodaj do koszyka"

Oczywiście podaje dokładny adres strony www.autodelta.co.uk oraz adres konkretnego "produktu"

O właśnie , czyli wywożąc niejako produkt z UK płaciłeś netto , bez VAT ??
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Oczywiście bez Vat

- - - Updated - - -

Rozpisując na temat wyjazdu do Londynu, wzięło mnie na sentymenty i zacząłem przeglądać fotki z wyjazdu

Mam nadzieję, że te dwie załączone Wam się spodobają

Nazwa:  DSC08458.jpg
Wyświetleń: 831
Rozmiar:  117.7 KB
    Nazwa:  DSC08457.jpg
Wyświetleń: 848
Rozmiar:  141.8 KB