Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Światła - dziwne pytanie

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

Cytat Napisał nelo89 Zobacz post
    koledze michal_lc4 chodziło o to, że jakaś żarówka nie pobiera prądu a powinna tak mi się wydaje przynajmniej
    Taaak, sorry skojarzyłem, nie wiem czemu, że chodzi Ci o to że jak świeci "żaróweczka" to że źle bo coś pobiera prąd Akumulator jak podłączasz na wyłączonym zapłonie jest normalne że delikatnie zaiskrzy na klemie.

Masy możesz szukać nie tyle na styku żarówka/gniazdo żarówki co też na konektorach we wtyczce która wchodzi w oprawki żarówek z tyłu, ja bynajmniej tak miałem i nie tylko masa ale i "+" u mnie uciekał czasem.
    Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 14-02-2013 o 11:59

​MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
    https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl

Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

Dzisiaj dodatkowo pojawiła się kontrolka ABS i od hamulca ręcznego --- 100 % sprawne - całkiem nowe linki do ręcznego dwa tygodnie temu, naprawiałem też tłoczki od zacisków i hamulce były sprawdzane -- od czego to może być ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

pada ci akumulator , przez poprzednia usterkę , usuniesz problem z Żarówką naładujesz aku i problemy znikną .
    sprawdź dobrze masę , i powinno pomoc . a jak nie to podepnij pod kompa .
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

Akumulator nowy nie padł , pokazała się tylko kontrolka ABS i ręcznego

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 JTDm

Domyślnie

zmieniałeś może radio ostatnio? U mnie i ogólnie w fiatach chyba tak jest że piny w kostce są pozamieniane i radio nie do końca się wyłącza z kluczykiem(zapłonem) i rozładuje akumulator

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

nie padł , ale go coś rozładowało , wtedy są takie objawy
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

Cytat Napisał domant Zobacz post
    zmieniałeś może radio ostatnio? U mnie i ogólnie w fiatach chyba tak jest że piny w kostce są pozamieniane i radio nie do końca się wyłącza z kluczykiem(zapłonem) i rozładuje akumulator
    Kupiłem już z dokładanym radiem z USB - nie wyłącza się z zapłonem. Ale co w takim razie mogło spowodować, że nagle pali się kontrolka ABS i ręcznego ? ;/

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r

Domyślnie

słaby aku powoduje błąd centralki abs i nie tylko tej centralki - u mnie raz się tak zdarzyło i ABS przestał działać, śieciła się kontrolka hamulcy, klima złapała błąd, radio się wyłączyło.

Podładuj aku, odepnij radio i zobacz co się stanie.

skoro pomarańczowa kontrolka się świeci CAŁY czas, to nie jest to światło stopu. Jeśli wszystkie światła działają Ci prawidłowo, powodować to może stara żarówka - po prostu ma za dużą rezystancję. Ale jeśli wszystkie światła działają prawidłowo, nie przejmowałbym się kontrolką, bo być może radio pożera Ci prąd.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

Cytat Napisał emo94 Zobacz post
    słaby aku powoduje błąd centralki abs i nie tylko tej centralki - u mnie raz się tak zdarzyło i ABS przestał działać, śieciła się kontrolka hamulcy, klima złapała błąd, radio się wyłączyło.

Podładuj aku, odepnij radio i zobacz co się stanie.

skoro pomarańczowa kontrolka się świeci CAŁY czas, to nie jest to światło stopu. Jeśli wszystkie światła działają Ci prawidłowo, powodować to może stara żarówka - po prostu ma za dużą rezystancję. Ale jeśli wszystkie światła działają prawidłowo, nie przejmowałbym się kontrolką, bo być może radio pożera Ci prąd.
    Chodzi właśnie o to ,że ten błąd ABS i ręcznego pojawił się po założeniu NOWEGO ( ze sklepu) akumulatora ;-)

Problemów żadnych z ręcznym nie ma - na początku lutego wymieniona była cała linka
    Hamulce - wymieniane były tłoczki w zaciskach , hamulce sprawdzane, także też wątpie zeby nagle te dwie sprawy miały na raz się zepsuć .

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r

Domyślnie

nowy nie znaczy do końca naładowany, zalecane jest przecież doładowywanie co 3m-ce aku leżących na pułce w sklepie...

także, polecałbym podładować. Chyba, że masz kabelek, to zobacz co za błąd (u mnie w ABS był kod 10-napięcie akumulatora)