Witam
Czy ktoś robił przeróbkę jak w tytule? Znam potencjalne "zagrożenia" płynące z tego typu mod'a, ale chciałbym usłyszeć opinie ludzi, które mają to już za sobą.
Witam
Czy ktoś robił przeróbkę jak w tytule? Znam potencjalne "zagrożenia" płynące z tego typu mod'a, ale chciałbym usłyszeć opinie ludzi, które mają to już za sobą.
Mówisz o zestawach Valeo do konwersji na zwykłe koło zamachowe, niestety nie są one dostępne do 145.
Był taki temat nawet niedawno odnośnie kół zamachowych do jtd. Raczej nikt nie produkuje takich kół do jtd. Uderz jeszcze do omena, coś tam działał w swojej 147, może coś podpowie.
Uderzę do Omen'a, może coś mi podpowie. Przymierzam się do kupna 145 JTD po powrocie do Polski, miłość do Alfy i modelu 145 pozostała.
Starsze auta nie kręciły się tak nisko na biegu jałowym.Po za tym starsze auta nie miały dwumasowych kółek i dawały radę.
zajrzałem do tematu sammam prawie gotowe takie koło bo to, to samo co w 147 JTD
temat ogólnie nie jest taki łatwy i prosty jakby się wydawało.
I jeżeli nie planujesz walczyć z mocą itd to po prostu nie warto się tym interesować.
Tzn powiem tak. Auta jeszcze nie mam, w tej chwili jestem za granicą, ale wracam do Polski. Z mojej byłej 145 TS byłem zadowolony, ale chcę teraz spróbować diesla.
Montowałem kiedyś zestawy Valeo do konwersji na koło jednomasowe w samochodach klientów i wiem, że się to sprawdza, natomiast nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku JTD.
Omen, możesz powiedzieć jakie dokładnie koło zastosowałeś i jakie trzeba wykonać przeróbki?
koszt takiej zabawy to ok 4-5 tys zł.
a koło było przez nas robione od podstaw.