DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
2.5 to wydaje mi sie za mocny poniewaz lubie sie wydurniac i to bardzo ale musze myslec o rodzinie bo dziecko w drodze...chyba narazie dam sobie spokój z AR...dzieki wszystkim za rady i pomoc...
A chciałem Ci zaoferować mój samochodzik![]()
I w taki oto prosty sposób co niektórzy "potwierdzają" stereotyp markiSzkoda tylko, że na naszym forum
![]()
Przepraszam Cię ale 156 TS nie jest najlepszym autem do obalania "stereotypów" o bublowatości alfy romeo
Zresztą Kolega pisze, że lubi się wydurniać, a TS 16V chyba nie został do tego stworzony. To po pierwsze! Po drugie po co ma włazić na minę? Niech sobie poczyta forum i jak zaakceptuje wszystkie niedoróbki samochodu to OK, niech kupuje. Tylko pamiętać trzeba, że 8 tysięcy piechotą nie chodzi. Szczególnie, że to nowegomaniaka wszystkie oszczędności.
Teraz coś może z innej beczki: Jak się przejedziesz 156 2.0 TS (tyle, że w pełni sprawną) to nie będziesz mógł zrozumieć jak twój ojciec może jeździć toledziakiem![]()
Uda się. Trzeba tylko dobrze szukać. Na forum trafiają się i za 6000-7000. Gość, który jest długo na forum (i trochę osób go tu zna) raczej nie powinien lecieć w kulki, wiedząc, że auto na forum zostanie i ktoś będzie na nie psioczył...
W bazarze widziałem ostatnio 1.9 za 6500zł ... Sprzedający to chyba tiestoscclublife czy coś takiego... Wymienił sporo. Podobno ma na to papiery. Może warto popytać ? Coś tam z puli zostanie, coś po miesiącu odłożysz i będzie![]()
Wszystko zależne od tego, czy umiesz/lubisz/potrafić coś zrobić sam (w sensie nie oddając auta do mechanika przez każdą pierdółkę) czy nie.
Ale mimo wszystko uważam, że da się kupić takie auto mając 8tysi.
Ja ostatnio kupiłem 2.0 z LPG... z opłatami na pół roku i pierdółkami, które zrobiłem (+ skóry) kosztowała mnie 7100zł. Dużo ? Myślę, że nie. I to też jest dobra opcja, jeśli pali przy umiarkowanej jeździe jakieś 11l gazu na 100kmKosztowo jak diesel. Części eksploatacyjne tańsze niż w dieslu
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/89307-barusiowy_gazik_cosmo_blue.html
- - - Updated - - -
Ja do 147'ki kupiłem nowy zestaw QAP'a ... wówczas najtańsze na Allegro, ale cały, nowy komplet. Dałem coś koło 400 czy 450zł za 2xgóra,2xdół,2xłącznik stabilizatora.
Zrobiłem 15000km po Wrocławiu (wcale nie jakoś wyjątkowo delikatnie / zdarzało się wd00pczyć w konkretne dziury jak to w PL) i nadal była absolutna cisza. Auto sprzedałem ...
- - - Updated - - -
Ja nie pracuję, też studiuję i Allegro mi wystarcza na utrzymanie AR
- - - Updated - - -
Zawias 500, sprzęgło w benzynie z 700-800 (?), w dieslu faktycznie te okolice ^ ^, rozrząd i olej to nie 1500 (tylko ze 150 olej + filtr - ja leję MOTUL'a i z 600-800 rozrząd bym liczył) ... Tysiak na pierdoły ? Zależy co będzie do zrobienia, ale można założyć, że jeśli wypadnie pierdoła typu przepływomierz, to nie musi kupować oryginalnej nówki, tylko używkę za 50-70zł i kto wie, czy nie obleci na tym do czasu sprzedaży auta.
Wiadomo, że nowe, to nowe. Używane, stare opony - nie. Klocki, tarcze, zawieszenie - bez sensu używane... Ale niektóre pierdółki można, szczególnie, kiedy chce się mieć fajne, sprawne auto i powoli 'wyjść na prostą'
- - - Updated - - -
Dokładnie... jakieś 350-400zł z tego, co pamiętam. Do tego wymiana z 200 + ten olej i filtry z 200 (?).
Mnie wychodzą okolice połowy tego
- - - Updated - - -
Nie jest ciężko
- - - Updated - - -
Podobno najgorszy to TS 2.0 16V ... Podobno, bo ja na 6 Alf do tej pory, mam czwartego z kolei TS'a 2.0 (tym razem z LPG) i jestem zadowolony.
1.6TS - to wybaczcie, ale ... - nie do tego samochodu. Chyba, że np. zrywność Cinquecento Cię cieszy, to to będzie dla Ciebie mega szał.
Rozsądnym dla studenta (z racji spalania i OC) jest 1.8TS. To tylko 11KM mniej niż 2.0. Ładnie to jeździ. Choć 2.0 moim zdaniem lepiej brzmi, lepiej hamuje i wcale nie jest tak tragiczny, jak go się opisuje. Sprawdzać olej, pilnować stanu i wymian, jeździć.
Najmniej zadowolony byłem z 1.9JTD w 147. Raz, że klekocze to. Dwa, że miałem wersję 100-konną, która była zwyczajnie słaba. Wystarczająca, ale słaba.
- - - Updated - - -
I to akurat jest bardzo dobre podsumowanie : )
Kompletny zawias do 156 za 500zł?! Eeyyggh... Nie będę się kłócił.... Nawet jak sam zrobisz to na zbieżność trzeba gonić. Chyba, że też sam robisz
Dwumas w dieslu... 2k z robotą? W tdi tego ojciec nie uświadczy.
W czym rozrząd za 600zł? W dieslu? + robota. W TS dolicz do tego wariata, uszczelkę, filtry, olej i robo i coś koło tego wyjdzie.
W alfie zawsze coś nie działa więc szybciutko się ten tysiak na duperele uzbiera.
Chodzi mi o porządny silnik benzynowy, którym TS 16V na pewno nie jest. Teesy 16V nie zacierają z powodu braku oleju tylko z powodu swojej chujowości.No ale jeśli chodzi o porządną benzę w tych pieniądzach to w przypadku AR też będzie ciężko
Dodatkowa alfo-calibra też już nie jest jakoś specjalnie prestiżowa...
- - - Updated - - -
Matematyka nie kłamie. Ale może niech się Shnazzi wypowie1.6TS - to wybaczcie, ale ... - nie do tego samochodu. Chyba, że np. zrywność Cinquecento Cię cieszy, to to będzie dla Ciebie mega szał.![]()
Barus91 dzieki kolego ze mi wszystko wytłumaczyłes....moze jednak poszukam dobrze jakiejs alfy...nie bede sie spieszył...alfa 156 to zawsze bylo moje marzenie
A tak z ciekawości - jest jakiś bardziej awaryjny samochód z tamtego okresu niż 156 z TS-em??
Moje też. A z nich nie należy rezygnować... tylko dobrze poszukać : )
- - - Updated - - -
1. O rozrządzie w dieslu pisałem. W TSie z wariatem faktycznie coś pod 900-1000 wyjdzie.
2. Dla mnie rozumienie słów 'porządny silnik benzynowy' to zadbany, zdrowy silnik benzynowy. A i TS'a takiego można mieć
3. Pisząc o 1.6 też o Irku pomyślałem
- - - Updated - - -
Każde kilkunastoletnie auto z górnej półki przy tej kwocie i zarazem nietrafionym egzemplarzu
I odwrotnie... AR będące trafionym egzemplarzem będzie lepsze od tamtych ; ) ... a na pewno da więcej frajdy![]()
Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 20-02-2013 o 20:03