Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Wycieraczki z Passata- tylko jakie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto
    156 2,4 JTD 136KM, AR159 SW 1,9 JTDm 150KM był DRIWTOWÓZ 1,6 GSI

Domyślnie

Tak sie zastanawiam co chcecie od oryginalnych wycieraczek,poprawić fabryke czy co? Pióra sie zmienia co jakis czas czy są od alfy czy od szmelcwagena, kupiłem w casto bezprzegubowe i działają świetnie a że ramiona takie 14-sto letnie,takie mają być.
    Zdrugiej strony nie łatwiej byłoby kupić passata i przestać nażekać na ALFE i wszystkie jej wady?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał TIO_2007 Zobacz post
    Tak sie zastanawiam co chcecie od oryginalnych wycieraczek,poprawić fabryke czy co? Pióra sie zmienia co jakis czas czy są od alfy czy od szmelcwagena, kupiłem w casto bezprzegubowe i działają świetnie a że ramiona takie 14-sto letnie,takie mają być.
    Zdrugiej strony nie łatwiej byłoby kupić passata i przestać nażekać na ALFE i wszystkie jej wady?
    Ja kupiłem bo zaczeły rdzewieć a jak zobaczyłem absurdalne ceny nowych ramion alfowskich to wybrałem 3x tanszą alternatywe . Sorry ale auto mam z 2000r warte tyle co dobry rower górski więc nie będe na pierdoły wydawał kasy tylko dlatego ,że producent kasuje 3x więcej bo Alfa. Ważne ,że auto nie jest zaniedbane i zchadziajone . A czy grzechem jest ,że jak robiłem zawieszenie to robiłem na zamiennikach a nie na oryginałach ? Szkoda mi było kasy na TRW na nasze "bezdroża" ale za to zrobiłem zawias do ostatniej śrubeczki -kompletnie wszystko co można wymienić . I to chyba lepsze podejscie niż wymiana po jednym elemencie "ale oryginalne" a potem auto krzywo stoi ,krzywo jezdzi i co chwile się sypie . Sorry za OT ale dla mnie ważne ,żeby auto i jezdziło i się prezenciło ale znowu bez niepotrzebnego wsadzania masy pieniędzy. Toć to Panie auto za pare tysi a nie nowa Brera.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    156 jtd - kartofel ;)

Domyślnie

a tak przy okazji ma ktoś sprawdzony sposób na luźne wycieraczki? u mnie można nimi w pewnym zakresie poruszac po szybie góra-dół tak jak podczas pracy. zauwazyłem że wina lezy w silniczku który dostał luzu boję się kuipić używkę aby nie było tego samego, nowy prawie 300zl więc bez przesady...

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał TIO_2007 Zobacz post
    Dla mnie wycieraczki w tym samochodzie przede wszystkim rdzewieją, zbierają też nie najlepiej na tych moich Boschach, wyglądają też koślawo w połączeniu z wycieraczkami płaskimi, jeżeli jest inaczej to chyba mamy inne pojęcie estetyki i tobie ten wystający garb pasuje. Sprawę załatwiłem inaczej w związku z tym ze ramion od Passata nie ma na Allegro, a ja nie mam czasu latać po serwisach firmowych, po prostu zrobiłem tak jak powinno być od początku- Valeo Silencio, normalne przegubowe, nic nie wystaje- tekscik o wymianie mnie dobił, mają góra rok, żadnych uszkodzeń, a co jakiś czas centralnie przed pasażerem zostawiają plamę od nowości.
    Szczerze myślę że gdybym kupił w Castoramie to było by lepiej, bo albo te moje Bosche to podróby, albo mi się felerny komplet trafił, ale nie ma zamiaru już w to wnikać i normalne sadzam. Co do Passata to weź kiedyś na parkinku u jakiegoś ziomala co ma takie podnieś ramie pasażera i podnieś potem u siebie- jest spora różnica sile nacisku na szybę, jak może być lepiej to czemu nie?????????
    Jeszcze jedno gdzie i na co narzekam?????????????
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 03-03-2013 o 13:00

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r

Domyślnie

Czy osoby mające już założone ramiona z Passata i pióra z Afly 159 o długości (580 i 450mm) mogą się wypowiedzieć czy wejdą jakieś dłuższe pióra?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Czyli ramiona wycieraczek z Passata B5 FL pasuja bez problemu do Alfy 156?Moje rdzewieja,w zeszlym roku musialem je pomalowac ale widze ze efekt nie jest wieczny a moge miec ramiona z B5 tylko czy trzeba cos przerabiac?

Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Kazek Zobacz post
    Czy osoby mające już założone ramiona z Passata i pióra z Afly 159 o długości (580 i 450mm) mogą się wypowiedzieć czy wejdą jakieś dłuższe pióra?
    Tu trzeba pokombinować, bo widziałem jak to wygląda z piórami ze 159 i pasażer ma za krótkie według mnie, ale pióra można kupić oddzielnie to i to, tak wiec problemów nie ma
    Z tego co wiem przerabiać nie trzeba, jedynie długość piór jest ważna, trzeba jeszcze nabyć zaślepki ma śruby od Paska i pojechał

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ja nie miałem problemu z założeniem piór z B5 ( wchodzą idealnie ) tyle ,że jak już pisałem - Ramie od pasażera jest tej samej długości a kierowcy troche dłuższe . Tyle ,że nie wypowiem się czy pióra nie nachodzą na siebie w tym wypadku bo miałem dziwne slimy o tej samej długości ( czyli niewłasciwe ) ale jak Kylo wspomniał - idzie sobie dobrać włąsciwe bo w sklepie macie pojedynczy w różnych długościach . Ja też się skusiłem na Passatowskie bo moje po malowaniu nie wytrzymały zimy dlatego padł wybór na tanią alternatywe .

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto

Domyślnie

Dlatego pytam jakie max wymiary piór wejdą bo na zdjęciu z pierwszego postu miejsca jeszcze dużo

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

Cytat Napisał Kazek Zobacz post
    Dlatego pytam jakie max wymiary piór wejdą bo na zdjęciu z pierwszego postu miejsca jeszcze dużo
    Na zdjęciu w pierwszym poście jest Passat B5