Strona 6 z 61 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 607

Temat: Zlot Ogólnopolski "Alfaholicy" 2013 - dyskusja

Administrator weteran Maniak resoraków Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    159 SW 1.9 JTS 2006r., 147 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    To że są zapisani jak uczy doświadczanie, nie wiele znaczy Liczy się wpłata!

Dopiero dziś odebrałem kompa od mechanika i jestem w stanie napisać coś więcej...

Po pierwsze i najważniejsze, tak jak w latach ubiegłych, proszę nie liczyć na opcję dwa lub trzy albo półtorej dnia. Opłata będzie za obecność na całym zlocie. Ktoś ma ochotę przyjechać na 2 dni - nocleg we własnym zakresie w innym ośrodku. Jest to oczywiście podyktowane warunkami rynkowymi a nie moim widzimisie. Powyższe tyczy się oczywiście noclegów.

W proponowanym ośrodku są dwa rodzaje domków 4+2 oraz 8+2. Wszelkie zamówienia dotyczące kto z kim jak i gdzie przyjmuję ale jak zostaną rozpatrzone to inna bajka. Oczywiście rodzin z dziećmi nie będę rozdzielał bo i nie mam ochoty świadczyć na sprawach rozwodowych

Co do tego kto ma pierwszeństwo w rezerwacji, to nie wiem po co znowu bijecie piane. Podejdę do tego zdroworozsądkowo. Jeśli ktoś będzie przestrzegał ogólnie narzuconych zasad, to nie powinno zdarzyć się, że ma wykupiony tor a nie ma gdzie spać na zlocie.

Nawiąże jeszcze do jednej sprawy - choć może nie powinienem. Bardzo nie podoba mi sie jak został przyjęty nasz sponsor, który dofinansowuje zlot w 2013 roku. Dla jasności tych, którzy nie mają zamiaru korzystać z jego usług, to niestety ale biorąc udział w zlocie już będziecie korzystać z jego wsparcia. Może dlatego warto sie zastanowić nad uczestnictwem, skoro tacy byliście wielce oburzeni w temacie sponsorowania klubu. Powiem wam wprost - ja na miejscu właściciela bym sie na to wszystko wystawił. Tak więc dziękuję mu za cierpliwość, zapraszam oczywiście na nasz zlot, a komu sie nie podoba że 3oto-częsci ma swój wkład w tegoroczne nasze spotkanie z góry dziękuję za uczestnictwo na tym etapie…
    Dzięki piewcom „równouprawnienia” za rok zostanie jeden sponsor forum i on będzie dyktować warunki, a do czego prowadzi monopol każdy chyba wie...

Aby uprzedzić zbędne dyskusje w temacie sponsorowania zlotu uprzedzam, że wszystkie negatywne wywody i prywatne wycieczki będę usuwał i z pełna premedytacją wykorzystam nadane mi czasowo możliwości. Tak - zgadzam się, jest to jawne nadużycie z mojej strony jak się nie podoba, nikogo nie zmuszam do lubienia mnie i brania udziału w zlocie. Po prostu uważam i dopilnuję aby sponsor otrzymał należny mu szacunek. Tylko to się dla mnie liczy !!

W sprawie atrakcji, to oczywiście lista jest otwarta. Jeśli macie konkretne pomysły chętnie się nad nimi pochylę. Ja albo majkel

- - - Updated - - -

BTW jutro postaram się uzupełnić listę chętnych w temacie zapisów.

Powinieneś to napisać w pierwszym poście w temacie dotyczącym zapisów żeby ludzie nie myśleli że można przyjechać na 2-3 dni i płacą tylko za 2-3 dni a nie za cały zlot... Bez obrazy oczywiście ale to jest bardzo istotna informacja.
    159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
    147 1.9 JTD 8V 2004r.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Jak się zapatrujecie na hamownie na zlocie? W tym roku mamy porządny tor, więc może i chętni do poznania swoich samochodów od strony wykresów też się znajdą? Zawsze będzie można powiedzieć, że gorszy czas to wina ubytku 2 koni

Można po negocjować z firmami, które oferują mobilne hamownie, tylko nie wiem czy jest sens?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Tylko żeby pokazywała coś konkretnego a nie swoje "widzimisię"...

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Z tego co zrozumiałem to domki są 4 osobowe skąd taki zapis 4 + 2?
    Tu chyba chodzi o dostawkę do tych domków.Coś takiego jest napisane na ich stronie.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

jaka jest cena domku jak chcę go wynająć na 2 osoby? No i czy w ogóle tak się da?
    Born to be wild.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zip.pl
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 147 1.9JTD 8V NOVITEC

Domyślnie

Czyli ewentualność iż ktoś przebywa na terenie ośrodka, lub torze a ma nocleg w własnym zakresie to nie problem?
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 8V Distinctive "NOVITEC"

Pomogłem, podziękuj. Nie pomogłem.... też podziękuj.

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał zip.pl Zobacz post
    Czyli ewentualność iż ktoś przebywa na terenie ośrodka, lub torze a ma nocleg w własnym zakresie to nie problem?
    Taka decyzja zostanie podjęta w późniejszym czasie

Grzdylu będziemy jeszcze negocjować. Wszystko tak naprawdę zależy od użytkowników. Jeśli będzie dużo chtnych to szkoda całego domku dla 2 osób. Dlatego ustalimy tą kwestię w późniejszym czasie. Na razie cię zapisałem, reszta wyjdzie potem ale "będzie Pan zadowolony"
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

A nie myślałeś, żeby jednak zrobić 3 wrersje?
    Np. Czwartek -Nniedziela
    Środa - Niedziela
    i Wtorek - Niedziela

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Za dużo zabawy z takimi opcjami bo tak się po prostu cały ośrodek bierze od...do... i po sprawie.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Chodzi o "biznes" wynajmującego Tak jest prościej, określona ilość osób, dni, itd wtedy ośrodek ma wyłączność dla Alfaholików (warunek: pełna obsada) Ja to rozumiem