Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: [147] Panel sterowania klimatyzacji - climatronic

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Nowy
    Mieszka w
    polska
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał DZG Zobacz post
    trzeba zrobi FESEM albo ALFA OBD

PROXI alignment

żeby nie migał, gdyż komputer traktuje go jako obce urządzenie dlatego informuje użytkownika miganiem
    Witam!
    A czy jeżeli mój oryginalny panel nie miał wyjścia na czujnik zamglenia, a nowy pokazuje błąd brak czujnika zamglenia, to da się to ustawić (dezaktywować)? Oczywiście cały czas mi mruga przebieg po "Check Active". Aha, jeszcze jedno, okazało się, że kupiłem używkę SX, a miałem DX. Czy to ma wpływ?
    Ostatnio edytowane przez Nowy ; 05-12-2012 o 20:51 Powód: Uzupełnienie postu.

dzana
    Gość

Domyślnie

Podepnę się, bo mam ten sam problem.
    Kupiłem na allegro nowy panel, bo w starym były problemy z wyświetlaczami. Tylko, że ten nowy nie działa tak jak powinien. Mam wrażenie, że źle się świeci lampka obieg wewnętrzny oraz prawe pokrętło steruje trybem mono (po przekręceniu lewego, mono się wyłącza) co nasuwa mi na myśl, że kupiłem panel z wersji angielskiej.

Czy ktoś może wie czy w brytyjskiej i normalnej wersji są różnice w działaniu tego panelu. Da się to jakoś przeprogramować?
    Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę o informację, bo teoretycznie mam szansę jeszcze oddać ten panel.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Sprzedawca nie pisał, że jest to panel z anglika?

dzana
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    Sprzedawca nie pisał, że jest to panel z anglika?
    Nie. W opisie nie było nic na ten temat.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Panel klimatyzacji ma swoją centralkę. Pewnie jakoś się da przeprogramować, ale wydaje mi się (nie znam się), że to równie zaawansowana sprawa, jak zmiana softu w body.
    Ja bym chyba oddał, i kupił inny panel - koniecznie poprawną wersję. Może ten sam sprzedawca będzie miał?

dzana
    Gość

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie?
    Czy jest możliwość podmiany samych wyświetlaczy, bo może przełożyłbym sobie te działające do starego panelu. W dodatku mój mechanik mówił, że przydałyby mu się takie pokrętła więc reszta panelu bym mu zostawił i wtedy nie musiałbym bawić się w odsyłanie.

dzana
    Gość

Domyślnie

Odpowiem sobie sam, ale może komuś się przyda.
    Domowymi sposobami nie da się wymienić samych wyświetlaczy. Układ scalony połączony jest z wyświetlaczem taśmą, która niestety jest przyklejona na stałe do wyświetlacza i układu.
    Odklejenie jej i przyklejenie z powrotem przekracza moje domowe możliwości.

adamgl
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Posiadam panel klimy ale od anglika, jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Nowy
    Mieszka w
    polska
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał Nowy Zobacz post
    Witam!
    A czy jeżeli mój oryginalny panel nie miał wyjścia na czujnik zamglenia, a nowy pokazuje błąd brak czujnika zamglenia, to da się to ustawić (dezaktywować)? Oczywiście cały czas mi mruga przebieg po "Check Active". Aha, jeszcze jedno, okazało się, że kupiłem używkę SX, a miałem DX. Czy to ma wpływ?
    Proxy aligment wszystko załatwiło, mimo, że panel z anglika. Nie wiem czy działa identycznie jak oryginał, ale działa poprawnie i wszystko sprawne. W sumie to podmieniłem sam układ scalony, a zewnętrzną część zostawiłem ze swojego, bo w kupionym panelu pokrętła były już luźne i był bardziej zniszczony.

Użytkownik Świeżak Avatar FoX12345
    Mieszka w
    Busko Zdrój/Stockport UK
    Auto
    AR 147 1.9 JTD 16V 140HP 2004 <3 Giulietta 1.4 TB MJet 2011 170HP

Domyślnie

Jeżeli również mam takie znaczki na wyświetlaczu od klimy w AR 147, a klimatyzacja działa normalnie wtedy, to jak rozumiem wystarczy wymiana sterownika (płytka układu scalonego) wewnątrz panelu? ile kosztowała taka przyjemność ? pozdrawiam

EDIT:
    dziś dowiedziałem się dodatkowo, że poprzedni właściciel miewał podobne sytuacje tylko gdy auto nocowało pod gołym niebem, a z racji że posiadał garaż to auto raczej nie stało zbyt często na zewnątrz. u mnie natomiast garażu brak, auto męczy sie "pod chmurką". czy jakaś wilgoć z powietrza może mieć tutaj wpływ na wadliwe wyświetlanie wartości na wyświetlaczach od klimy? dodam że kolega Criss sprawdzał komputerem i nie wskazywało żadnych błędów od klimy. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez FoX12345 ; 09-01-2014 o 19:05